Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Potensi Pendapatan Google Adsense Sehari (Sekadar Motivasi)

Wednesday, November 03, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 4 comments
Filed under:

Malam ni saya login ke salah satu akaun adsense saya dan ditawarkan untuk mencuba antaramuka baru versi beta. Menjadi tabiat saya akan login ke akaun adsense saya sekurang-kurangnya sehari sekali.

Saya menjelajah secara lalu dan overallnya saya berpuas hati dengan versi baru ni, lebih kurang dengan yang lama tetapi rasanya lebih ringan dan tampak lebih visual dan semakin mudah kita membuat analisis jika kita rajin.












Berikut pula adalah video yang saya ambil dari youtube, salah satu akaun adsense otai adsense di Malaysia,iaitu saudara Nawar.

Baca Seterusnya

Melekat di paypal

Friday, October 08, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: ,

Salam Jumaat,

Nampaknya saya semakin melekat dengan gumgum.com Selain Adsense saya jarang mendapat duit USD dalam jumlah yang besar iaitu lebih dari $USD100 sebulan tetapi sejak saya join gumgum.com ni mulai entri saya pada 18 Aug

http://blalang.blogspot.com/2010/08/usd2887-dalam-masa-4-hari.html

Tidak sampai 2 bulan saya telah mendapat payment melalui akaun paypal saya sebanyak $USD 234.96 lebih kurang RM700 ++ dari gumgum. Dan cara nak ikuti program ini lagi senang dari program-program yang lain.




Baca Lagi

Adakah anda akan rugi sekali lagi? :-(

Tuesday, October 05, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Adakah anda masih tak percaya...
...yang Pakar Produk Digital merupakan sebuah program yang MESTI dimiliki oleh anda sekarang?

Bukannya anda miliki esok...

Bukannya anda miliki lusa...

Semestinya bukannya anda miliki minggu depan...

anda MESTI miliki Pakar Produk Digital sekarang juga.

http://www.PakarProdukDigital.com

Dan bukan juga sekadar pakej Pakar Produk Digital utama tetapi pakej yang disertakan dengan seminar
eksklusif selama satu hari di Cititel MidValley, KL pada 9 Oktober, hari Sabtu nanti.

Kalau anda nak tahu, seminar Zamri Nanyan adalah sesuatu yang ditunggu-tunggu oleh pengikut beliau.
Ada yang beritahu beliau secara peribadi yang mereka rasa rugi kalau tak hadiri seminar Zamri Nanyan,
menyesal jika tak dapat hadirinya.

Ye la... bukannya senang nak berdamping dengan usahawan internet yang telah berjaya. Tambahan lagi,
bila berada di dalam seminar Zamri Nanyan, ianya seakan-akan anda belajar terus daripada beliau "LIVE", "UNCENSORED" dan TELUS...

Inilah peluang anda untuk TANYA SENDIRI masalah SPESIFIK bisnes internet anda kepada Zamri Nanyan,dan saya pasti anda ada tak kurang 7 soalan nak tanya sekarang kalau anda berjumpa Zamri secara peribadi, betul tak? :-)

Jadi, jangan buat malas dengan alasan yang menghalang kejayaan anda sendiri.

Ambil peluang ini dan beli Pakar Produk Digital yang disertakan tiket seminar Pakar Produk Digital beliau.
Lagi pun tambahan RM50 untuk seminar di HOTEL memang tak masuk akal. Patutnya beliau caj lebih tinggi.

Tapi inilah peluang anda... itu pun kalau anda ambil peluang ini dan pergi seminar beliau.
http://www.PakarProdukDigital.com

Nak tahu apa lagi yang orang lain katakan tentang Pakar Produk Digital, ini adalah satu daripadanya...
-----------------------------
Saya memang puas hati, :) Terima kasih Tuan Zamri atas produk yang sangat-sangat membantu ini. Lebih jelas. :)

Dan selepas jumpa Tuan Zamri hari tu, saya tahu ada sesuatu yang akan dikongsikan (di seminar) tetapi tidak
dikongsikan pada umum.. :)
- GERO AZRUL
-----------------------------
Lihatlah sendiri apa yang Gero Azrul katakan tentang Pakar Produk Digital, lebih-lebih lagi tentang seminar
yang bakal Zamri Nanyan adakan.


Kalau beliau pun teruja dengan Pakar Produk Digital dan tertunggu-tunggu untuk berjumpa Zamri di seminar
nanti, kenapa tidak anda?

Oh ya... terlupa pulak nak beritahu anda...
Patric Chan juga "CONFIRM" akan datang ke seminar Pakar Produk Digital. Sweeet... ! :-)
Seorang usahawan internet marketer yang telah berjaya di dalam pasaran tempatan. Seorang lagi yang memang dah berstatus jutawan.

Apa lagi yang anda nak?

Beli Pakar Produk Digital dan pilih pakej bersama tiket seminar Pakar Produk Digital. Anda tak akan rugi.
http://www.PakarProdukDigital.com/

Tapi kena pantas... kuota memang terhad.

Maklumlah, bilik seminar cuma satu dan yang akan datang pula berduyun-duyun.

Saya harap anda masih sempat untuk buat pesanan.

Jika anda ke laman web Pakar Produk Digital dan tak dapat pesan pakej bersama tiket seminar, saya minta maaf kerana kuota telah penuh.

Harapan saya anda masih lagi bertuah dan dapat hadiri seminar Pakar Produk Digital ini!

ikhlas,
blalang


ps. jumpa anda di seminar Pakar Produk Digital nanti.
http://www.PakarProdukDigital.com

Pergi ke pot Mat Bangla dan Mat Indon

Monday, September 27, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:


Salam,

Biasakah anda melihat pemandangan di atas? Tahukan anda di manakah pemandangan tersebut?

Gambar di atas ialah gambar isteri saya sendiri sedang berurusan di WESTERN UNION. Kebanyakan IM di Malaysia sekarang menggunakan Western Union (WU) untuk mengeluarkan duit dari google adsense. Selain dari bleh mengeluarkan di pejabat WU itu sendiri, kini sudah banyak bank tempatan yang turut juga menjalankan perkhidmatan Western Union ni.

Jika anda mahu cepat boleh layari : http://www.blalang.com/wanginternet

Jika di pejabat WU biasanya dipenuhi dengan pekerja-pekerja asing spt Indonesia, Myanmar, Bangla dan sebagainya untuk diaorang hantar duit ke kampung halamannya. Sebab tu bunting diaoarang penuh dengan bahasa-bahasa yang kita tidak fahami. Malah jarang orang yang menerima wang dari WU di Malaysia ni sebab tu jika kaunter WU kalau baru buka agak-agak tercengang-cengang jika kita mahu menerima wang dari WU.

Pendedahan eksklusif Rahsia Kekayaan "Internet Marketer"

Monday, September 20, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Bila Zamri Nanyan terbitkan sesebuah produk, saya pasti akan beri perhatian penuh...

...kerana saya tahu apa yang beliau kongsikan amat berharga.

Kali ini, beliau dedahkan satu lagi rahsia bagaimana internet marketer seperti anda juga dapat menjana pendapatan yang amat lumayan di internet.

Rahsianya ialah tak lain dan tak bukan... cipta dan jual produk digital.

Inilah yang dikongsikan di dalam Pakar Produk Digital.

Ya, mereka mempunyai produk digital sendiri untuk dijual kepada pelanggan pada harga yang tinggi.

Saya sangat teruja bila melihat sendiri senarai audio, video dan terjemahan audio yang diberikan di dalam program ini.

Baca Lagi

Cara keluarkan duit paypal ke Maybank

Sunday, September 19, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 4 comments
Filed under:

Salam dan selamat hari raya,

Mood raya pun dah semakin berkurang, jom kita cari duit internet balik.
Tu hari saya terbaca dari blog wanmus berkaitan cara nak add fund ke paypal. Saya nak sambung pula pasal nak withdraw duit dari paypal pula.

Cara nak keluarkan duit dari paypal melalui debit card ada di blog rohaizad.

Baru-baru ni aku ada cuba mengeluarkan duit paypal melalui bank tempatan. RUpanya lebih mudah dan tak komplikated untuk transfer ke debit card. Aku jarang mengeluarkan duit dari paypal sebelum ini tetapi sejak tiba-tiba akaun aku kena limited access oleh Paypal oeh sebab-sebab yang tak pasti aku sedar bahawa duit kat paypal ni bila-bila boleh burn juga.

Baca Lagi

Mahu Laman Web Anda Disayangi Google..?

Monday, August 23, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam ,

Entri sebelum ini Analisa pelawat blog bagaimana dengan teknik SEO kita boleh menarik pelawat ke blog kita.

Ianya bukan lagi rahsia apabila saya melihat kandungan produk iaitu
Panduan Asas SEO dari Zamri Nanyan dan Team Penang ini.

Dengan produk berkualiti yang mengandungi sebuah manuskrip dan 5 buah video tutorial selama 49 minit 41 saat ini membuatkan saya amat yakin
bahawa bukan lagi masalah bagaimana untuk menempatkan laman web saya di
kedudukan terbaik selepas ini.

Tambahan pula dengan harganya yang tidak masuk akal membuatkan saya
keliru apakah ini sebenarnya adalah kesilapan harga di laman web mereka?

Mungkin selepas ini ianya kembali kepada harga premium 3 angka...?

Antara kandungan Panduan Asas SEO:

1. Modul Pertama (Laporan Manuskrip Berinformasi)

Sebuah manuskrip padat yang mendedahkan strategi, teknik dan tips dalam pembinaan laman web yang mesra SEO dan amat-amat disayangi Google!

2.Modul Kedua (5 Video Tutorial - Hampir 50 minit)

Video Tutorial #1 (Jenis Katakunci Berharga)
~ Pendedahan 3 jenis katakunci untuk anda cari dan setiap jenis katakunci berlainan tujuannya!
Dengan penggunaan katakunci yang betul, dengan hanya beberapa klik jualan akan terhasil!

Video Tutorial #2 (Aplikasi Analisa SEO Percuma)
~ Penggunaan killer tool untuk membina kempen SEO anda sehingga ke tahap maksimum dan terbaik!
Kini anda boleh kaji pesaing untuk memintas ranking terbaik di enjin carian.

Video Tutorial #3 (Website Mesra SEO)
~ Pembongkaran cara terpantas membina laman web yang mesra SEO dan plugin yang diperlukan anda bagi meningkat laman web anda di tahap terbaik!

Video Tutorial #4 (Automasi SEO)
~ Rahsia cara malas untuk melakukan SEO laman web anda! Ianya juga adalah cara bijak bagi menjimatkan masa anda!

Video Tutorial #5 (Case Study)
~ Satu pendedahan rahsia kajian kes sebenar bagaimana laman web yang mendapat 10 klik sahaja pun mampu menghasilkan jualan. Rahsia ini telah didedahkan di dalam video terakhir ini!

Cukup hebat dan mengujakan!

Terbukti! Dengan penerbitan produk dengan kualiti sebegini, Zamri Nanyan dan Team Penang sememangnya muncul bagi membantu sesiapa yang berminat menjana wang melalui internet!

Jangan tunggu, rebut peluang ini disini:

---> http://teampenang.com/

ikhlas,

~blalang~

PS: 1 manuskrip padat berinformasi, 5 buah
video tutorial perkongsian rahsia SEO dan
laman web anda pasti akan disayangi Google!

Mudah bukan menjana wang melalui laman web?

Analisa pelawat blog

Sunday, August 22, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under:

Salam Ramadan,

Semoga anda tak tinggal solat tarawih yer.

Alhamdulillah, berkat bulan puasa ni blog saya yang paling hangat telah mencecah hits tertinggi iaitu 9,242 pelawat unik pada hari Jumaat yang lepas.


Sebagai seorang yang mmg kerjanya suka cari duit internet, jumlah pelawat ke satu blog adalah satu perkara yang paling penting. Apa guna kita berblogging sakan tetapi pelawat blog sikit sangat.Macam syok sendirikan? Kalau pelawat datang menunjukkan blog kita ada yang dok follow.

Pengunjung blog kita datang dari mana? Ada 4 kategori pengunjung blog iaitu:

1. Pengunjung setia yang selalu datang menziarah ke blog kita

2. Datang dari bookmark,RSS dan pelanggan email feedburner

3. Datang dari blog/website lain (spt iklan di blog lain)

4. Datang dari Search Engine

Saya sentiasa mengambil berat dan mengkaji berkenaan pelawat blog saya yang datang dari search engine. Lihat analisis saya ni

Screen shot di atas ialah pelawat dari search engine pada bulan kedua blog saya di launch. Bulan pertama tidak dikira kerana baru sangat dan mungkin ada yang belum diindexkan di sesetengah search engine. Perhatikan yang saya bulatkan, hanya 7,169 orang selama sebulan iaitu hanya 6.8% dari jumlah pengunjung blog.




Yang ni pula untuk bulan yang terkini iaitu bulan Julai setelah lebih kurang 8 bulan di internet, jumlah pelawat dari search engine telah meningkat kepada 20,801 pelawat unique iaitu 15.47% dari jumlah keseluruhan pelawat.

Peningkatan pelawat dari 7 ribu seorang kepada 20 ribu, lebih kurang 200%.  Jumlah percent meningkat dari 6.8% kepada 15.47% iaitu lebih 100% dan bayangkan pelawat dari search engine dari Rajah 2 di atas telah convert kepada pengunjung setia,pengunjung bookmark dsb.

Sebab tu pelawat blog saya tu boleh meningkat dari 0 ke 9 ribu pelawat dalam masa sehari dan Insyallah terus berkekalan sekurang-kurangnya 6 ribu pengunjung sehari pada masa hadapan. Alhamdulillah jika dulu di blog blogspot saya untuk mencapai purata 8 ribu  pelawat sehari saya perlukan masa selama 5 tahun, dengan blog Wordpress saya boleh capai target purata 8 ribu pelawat sehari dalam masa kurang dari setahun!

Dari 4 kategori pelawat di atas, mereka boleh bertukar-tukar kategori. Contohnya:


1.Datang dari search engine kemudian minat dengan blog kita, terus add bookmark di browser mereka atau subcribe blog kita melalui RSS dan feedburner.

2. Yang datang dari search engine lepas tu terus add RSS kita di blog mereka

3. Yang datang dari search engine lepas tu menjadi pengunjung setia blog kita.

4. Yang datang dari search engine lepas tu war-warkan blog kita kpd sahabat handai mereka spt share link facebook.

Nampaknya yang datang dari search engine adalah yang paling penting untuk bertukar kepada kategori yang lain.

Pelawat search engine juga paling mudah kasi kita duit.

Bagaimana tu?

Pelawat dari search engine oalah pelawat yang fresh, mereka tidak pernah berkunjung blog kita, jadi merekalah yang paling berpotensi untuk klik iklan yang kita letakkan di blog kita spt Nuffnang dsbnya.

Ok bagaimana pula nak suruh pelawat datang dari search engine spt google,yahoo,bing etc?

Sudah tentu jika blog kita berada di ranking di atas dan muka pertama dalam page search engine dalam keyword yang mereka taip di kolum carian.

Ini dinamakan SERP (search Engine Rangking Page).

Bagaimana pula nak letakkan blog kita di SERP yang bagus?

Anda boleh menyerahkan kepada nasib mungkin entri kita tertembak dengan algorithma search engine jadi secara automatik jadi di page pertama.

Tapi cukupkah dengan menyerahkan kepada nasib sahaja?

Sudah tentu tak boleh pasal kita mesti berusaha untuk berjaya. Ya sudah tentulah dengan menggunakan teknik SEO (Search Engine Optimize).

Saya dah banyak kali menulis entri mengenai SEO. Anda boleh klik di label SEO di kanan entri ini. Tapi anda tahukan algorithma atau skema search engine terutama google kerap berubah dari tahun ke tahun.

Mungkin teknik SEO yang kita gunakan sudah lapuk spt plugin SEO 4 All di WP masihkah terus boleh kita harapkan sedangkan semua orang sudah menggunakannya.

Oleh itu kita mestilah sentiasa update pengetahuan kita berkenaan SEO ni.

Saya akan sambung lagi cerita mengenai SEO ni, di next entri. Jika anda pertama kali berkunjung ke blog cari duit internet ni, jangan lupa langgan email di ruangan subcribe email di borang di atas.

Salam,
~blalang~
SEO Masyukk..

USD28.87 dalam masa 4 hari

Wednesday, August 18, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: ,


 USD28.87 dalam masa 4 hari spt screen shot di atas dari program Gumgum . Gumgum ialah program cari duit internet dengan letak iklan di gambar. Aku dah register benda ni lama dah tapi lupa nak activate sehingga aku terbaca pasal program ni yang di bincangka di forum wangcyber.

Ini yang menariknya forum wangcyber, macam-macam program buat duit internet yang dikongsi bersama ahlinya. Aku bukan jenis orang yang suka berforum. Selain dari wangcyber , forum lain yang aku suka jenguk semestinya program DP dan sesekali forum Blackhat hehe.

Sesiapa yang belum join forum tu, saya amat recommend join forum wangcyber.

Semuanya forum yang ada masyuk la kan, apa lagi forum yang mengumpat kisah artis. Namun terpulanglah kat minat korang, kalau korang suka life artis sukahatilah. Apa pun kita gunakan internet untuk mendapat info terbaru. 

Berbalik pada program gumgum tadi, hasilnya walau pun sikit tapi kira berbaloi juga. USD28.87 kalau convert ke RM dah nak dekat RM100 juga kan. Pembayaran gumgum kepada kita ialah dgn melalui paypal dan kalau dibaca, pembayaran dibuat sebulan selepas hujung bulan bemakna dalam masa 2 bulan baru diaorang transfer ke paypal kita.

Alternatif lain selain dari cari duit internet dengan Adsense, Nuffnang, Manggaad , TLA dan lain-lainnya. Apa yang penting kita masyuk dengan rezeki yang kita usahakan sendiri.

Dengan gumgum kita ada pilihan untuk pilih untuk tidak mengeluarkan iklan rokok dan arak. Tu yg penting supaya rezeki yang kita cari di internet ni tidak diragui untuk belanja keluarga di bazaar Ramadhan .

Akhir sekali, selamat berpuasa dan bersahur kerana bersahur tu banyak kelebihannya.

Salam,
~blalang~
Cari Duit Internet Dengan Gambar Pun Boleh. 

Mengenali program cari duit internet yang sebenar

Saturday, August 14, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: ,

Salam Ramadhan,

Setiap hari, ada saja email dari orang yang tidak dikenali diterima yang mempromote macam-macam program cari duit internet kononnya.

Jika anda kurang pengetahuan untuk membezakan mana yang betul mana yang scam pasti akan terjebak dengan program yang sebenarnya program piramid yang buat duit sebenarnya dengan mencari kaki (downline).

Contoh perniagaan mereka yang simple:

Anda bayar RM100, setiap referal yang anda bawa, anda akan dapat RM10, lagi RM90 ialah untuk webmaster. Jika anda bawa 10 orang masuk anda akan balik modal.

Jika anda bawa 100 orang masuk, anda akan untung sepuluh kali ganda dan webmaster pun lagilah untung beratus2 kali ganda. Proses ini berterusan sehingga tiada orang join lagi.

Jika anda dapat bawa masuk 2 orang kira ok, dapat balik modal tapi bagaimana jika tiada seorang pun yang nak join?

Sebenarnya program-program begini yang untung hanyalah webmaster web tersebut. Produk yang disertakan misalnya ebook hanya sebagai tutup mata sahaja. Ebook-ebook yang disediakan sebenarnya tidak dibaca pun.

Tahukah anda, kita juga boleh membuat website sebegini dengan begitu mudah dengan hanya sedikit pengetahuan berkenaan aturan di control panel hosting.

Anda boleh beli script begini di Ezeezone. Di eezeezone anda boleh membeli leboh 30 script website MLM, randomizer, matrix dan sebagainya.



Jadi sesiapa pun boleh jadi webmaster program cari duit internet dan yang untung hanyalah webmaster.

Namun begitu tidak semua program adalah scam, ada juga program MLM dsb yang benar-benar program cari duit internet. Silalah semak dahulu.

Saya cadangkan anda join forum wangcyber untuk bertanyakan otai-otai IM di sana berkenaan program-program baru.

Forum wangcyber adalah satu-satunya forum tempat blogger dan Internet Markerter Malaysia berkumpul. Malah ramai dari IM yang terkenal kini lahir di sana spt Jamal, Razif Yusof dsb.

Jadi jika anda belum lagi menjadi ahli forum wangcyber,join lah sekarang kerana pelbagai ilmu manfaat IM ada di sana.

Klik --> join wangcyber

Selamat berforum
~blalang~
Forumer tua hohoho

Menunggu cek Manggaad

Friday, July 30, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 7 comments
Filed under: ,

Salam,

Entri saya berkaitan pada 20 Jun 2010

http://blalang.blogspot.com/2010/06/cari-duit-internet-dengan-mangga.html

Diam tak diam dah sebulan saya ber'manggaad'kan diri, mlm ni saya check balik Alhamdulillah dah RM123.50 dalam masa sebulan.

Photobucket

Proses pembayaran ialah dalam masa 1 atau 2 minggu dan manggaad ni update earning pada hari Isnin atau selasa.

Boleh tahan juga tapi saya ada sikit confuse dgn manggaad ni dan setakat ni saya belum bertanya kepada support mangga lagi.

Dari income yang saya dapat tu semuanya dari impression dan 0 dari klik. Macam tak percaya takde sorang pun klik iklan manggaad yang saya letak di blog tu.

Apa pun saya menunggu cek dari Manggaad kerana minimum pengeluaran saya ialah RM100 sahaja. Saya mmg jenis tak suka simpan lama-lama, dapat minimum mesti terus cash out.

Saya juga menunggu janji manggaad yang akan membayar dalam masa seminggu atau dua minggu tu.

Jadi kalau anda belum mencuba manggaad, boleh la add saya, dengan klik widget di bawah:



Berkenaan Nuffnang pula, saya masih setia juga dan masih ada blog yg saya
yang meletakkan iklan nuffnang.Target cukupkan RM10,000 dgn Nuffnang tahun ini.

Entri saya berkaitan Nuffnang boleh di lihat di :

http://blalang.blogspot.com/search/label/nuffnang



~blalang~
Cari duit internet - janji masyukkk!

Pendapatan 6 angka dari Ebook

Monday, July 26, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Salam cari duit internet ,

Ramai yang bertanya siapakah contoh Internet markerter yang berjaya selain Irfan Khari di Malaysia?

Sebenarnya ramai yg telah berjaya membuat duit ratusan ribu RM di Malaysia. Tetapi siapa pula yang menjana wang 6 angka di Malaysia hanya dengan ebook?

Antaranya ialah rakan saya Jamal.

Jamal adalah bekas jurutera di sektor awam sebelum mengambil keputusan menjadi IM sepenuh masa selepas kejayaan demi kejayaan hanya dengan menjual ebook.

Antara ebook tulisan beliau paling meletup ialah Rahsia Temuduga Kerajaan

Jadi tidak hairanlah beliau memang Pakar Ebook berbahasa Melayu.

Terkini dari saudara Jamal .

Sesuatu yang pasti tidak boleh dilepaskan..
Oleh mereka yang menantikannya..

==>http://www.pakarebook.com/index.php?ref=ku

Rahsia Menjana Income Paling Lumayan Di Internet...Buat duit dengan ebook.

Kini dibongkarkan!!

Ianya dilancarkan pada hari ni secara besar-besaran.

26 JULAI telah tiba..

"Pakar Ebook" dilancarkan secara rasmi..

Dapatkannya hari ini juga di:

==>http://www.pakarebook.com/index.php?ref=ku

Dapatkannya sebelum ianya sebelum terlambat.

Sekian.

~Blalang~

Apa itu minisite

Sunday, July 04, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Salam,

Isu hangat dunia Perniagaan Internet di Malaysia pelancaran produk Miniaga produk Flarebiz.

http://mininiaga.com/aff/?id=86133

Apa itu mininiaga?

Miniaga ialah satu aplikasi/sistem yang automatik yang dipasang untuk sebuah minisite.

Apa itu minisite?

Perniagaan internet adalah ibarat pernigaan offline juga. Ia memerlukan satu tempat promosi produk anda. Jika di kedai offline kita boleh memasarkan dengan sebuah flyer/pamplet. Kebiasaanya apa yang di dalam sebuah flyers ialah :

1.Maklumat produk
2.Kelebihan produk
3.Maklumat penjual
4.Testimoni pengguna
Dsb.

Begitu juga dengan perniagaan internet, kita memerlukan satu laman untuk memasarkan produk kita. Minisite adalah satu yang wajib jika anda mahu berniaga di internet. Dengan satu laman promosi, pelanggan dan bakal pelanggan kita akan mengetahui berkaitan dengan produk kita.

Contoh minisite ialah

http://neige.onedroperfumes.info/ iaitu satu minisite jualan produk onedropperfume.

Dengan mininiaga selain dari anda mudah membuat minisite kerana segalanya telah tersedia, anda juga boleh membuat borang tempahan online semudah A-B-C yang akan menghantar invois pembelian secara automatik kepada email kita juga kepada pelanggan.

Jadi segala urusan pembayaran di internet telah dimaklumkan dengan mudah. Anda hanya perlu menukar no akaun anda sendiri sahaja.

Bagaimana nak buat ministe ni? Ramai yang mempunyai masalah dengan minisite ni. Kita memerlukan kemahiran script HTML dan CMS , aweber/getresponse untuk membuat borang online yang memerlukan modal.

Jika untuk mengupah team minisite pun sekurang-kurangnya kita memerlukan RM350 - RM500 untuk sebuah minisite.

Kini flarebiz telah membantu kita mengatasi masalah-masalah di atas dengan satu integrated system yang boleh membuat minisite dengan beberapa klik sahaja.

"Saya menjalankan perniagaan internet tetapi tidak memerlukan minisite kerana saya menjual melalui forum" Ini adalah kenyataan yang salah kerana walau apa pun medium perniagaan internet yang anda lakukan kita memerlukan minisite untuk kia menyumbatkan info berkenaan dengan produk kita.

Minisite juga umpama kedai offline untuk memasarkan produk. Pendek kata walau anda menjual kerepek pun secara online supaya perniagaan anda lebih efektif dan dapat menambahkan jualan anda berkali ganda gunakanlah minisite dengan sistem mininiaga.

Dengan sistem mininiaga, anda tidak perlu risau lagi dengah HTML, anda hanya memerlukan 15 minit sahaja untuk membuat minisite yang bergaya.


Nanti dulu!

Jika anda ingin membeli mininiaga, saya menawarkan lagi bonus percuma kepada pengunjung blog cari duit internet ini komisyen affiliate tersebut dengan anda:

Iaitu:




RM40 Tunai!

dan hadiah pilihan 50% dari Pakej Janawangadsense yang bernilai RM100. Lihat ministe janawangadsense di sini

Caranya untuk mendapat bonus mininiaga dari saya ialah

1. Buat pembelian melalui link ini:

==> Mininiaga Blalang ( Pastikan id=86133)

2. selepas anda membuat pembelian mininiaga, sila isi borang di bawah








Nama *
E-mail Address: *
Tarikh Pembelian Mininaga

* Required




Tarikh tamat tawaran bonus saya ialah 18 Julai 2010. Dapatkan sebelum terlambat!

Ya, selamat berJV

~blalang~
Still cari duit internet

Masalah utama pembina minisite

Saturday, June 26, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam sejahtera,

Jika anda merupakan usahawan internet atau berminat untuk menjadi usahawan internet, saya pasti anda tahu betapa pentingnya penggunaan minisite bagi menghasilkan jualan.
Namun begitu, ramai yang menghadapi masalah untuk membina minisite kerana mereka tidak mengetahui perkara asas seperti.

# HTML dan CSS

Buat pengetahuan anda, asas pembinaan minisite bergantung pada pemahaman anda tentang HTML dan CSS.
Walaupun ramai yang sedar tentang perkara ini, namun hanya segelintir orang sahaja yang dapat membina minisite mereka sendiri.

Bagaimana pula dengan yang lain?

Mereka terpaksa melaburkan wang sebanyak RM100 hingga RM300 untuk mengupah pereka laman web untuk menyediakan minisite.
Berita buruknya, kebanyakkan pereka minisite ini tidak akan membantu dalam bahagian teknikal yang lain seperti pemasangan dan proses muat naik minisite.

Sekali lagi anda dalam dilema...

Sebab itu berani saya katakan bahawa 95% usahawan internet gagal kerana mereka tidak mempunyai kemahiran asas berkenaan laman web.
Bagaimana untuk anda mengekang masalah ini?

Buat pengetahuan anda, kita semua bernasib baik kerana terdapat golongan usahawan yang mempunyai inisiatif untuk mencipta sebuah sistem.
Sistem yang dapat membantu mereka yang ZERO' dalam pembinaan minisite.

Jika anda ingin tahu maklumat lanjut, boleh klik pada pautan di bawah:

http://mininiaga.com

Secara peribadi, saya amat syorkan sistem ini jika anda ingin menjimatkan masa, wang dan tenaga bagi mencipta minisite.
Jumpa lagi.

~blalang~

P/S:

Minisite umpama kedai anda, jadi jadikan ia menarik dan nampak pro.

Cari duit internet dengan mangga

Sunday, June 20, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: ,

Salam,

Ini bukan majalah mangga dan tidak kena mengena dengan komik manga :)

Ramai blogger yang telah mencuba iklan Nuffnang, ramai yang dah berjaya tapi ramai juga yang belum mendapat sekeping cek pun dari Nuffnang. Saya telah dapat hampir RM10,000 dari Nuffnang. Apa rahsianya?

Rahsianya mudah saja: Trafik!

Lagi banyak trafik ke blog anda, banyak anda boleh cari duit internet dengan Nuffnang. Iklan nuffnang biasanya menarik jadi lebih ramai pengunjung blog anda, maka makin banyak kliklah anda akan dapat. Begitu juga dengan buffered earning, makin banyak hits blog anda makin banyak masyuk dari iklan buffer Nuffnang.

Ramai kata Nuffnang ni selow,hmm saya akui juga pasal susah nak keluar iklan Nuffnang ni. Sebabnya ialah beribu malah mungkin berpuluh ribu blogger yang memasang iklan Nuffnang ni.

Apabila pengiklan Nuffnang mengiklan produk mereka di Nuffnang, mereka akan setkan berapa banyak impression/view yang keluar. Makin banyak blog pasang nuffnang maka makin cepat habislah iklan tu. Tu yang kadang-kadang keluar tengah malam tapi 2-3 jam dah tak keluar lagi.

Sekarang blogger ramai yang pelan2 meninggalkan Nuffnang kerana nak dapat RM100 sebulan pun sakit, saya pun mencuba satu program PPC yang seakan Nuffnang ni iaitu ManggaAd dari website manggaonline.

Jika anda nak mencuba, boleh klik iklan di bawah terus ke manggad.




Berapa hebatnya manggaad ni saya belum pastikan lagi sebab ni program baru dan belum ada blogger yang pernah cashout lagi. Minimum pengeluaran manggad ialah RM100, bayaran melalui cek atau paypal.

Kata orang tak cuba tak tau, sebelum ini heboh kejap program Innity, mula dengarnya memang gempak tapi akhir-akhir ini dengarnya makin selow dan makin ramai blogger yang kembali kepada Nuffnang. Adakah manggad pun akan mengikut jejak Innity, sama-samalah kita cuba-try-test :). Agak-agak tak berbaloi, just remove jer script dia.


Salam PPC
~blalang~
Cari Duit Dengan Manggaad pulak..

Aku senang menjadi part time blogger/IM

Friday, May 21, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under: ,

Salam,

Pekabar? Harap korang dapat cari duit internet hari ini.

Ada seorang remaja yang baru graduate bertanya kepada saya boleh ke full time IM atau blogger ni? Jawapan saya ialah Insyallah boleh pasal ramai yang dah buat ni.

Jika 5 tahun dulu kerjaya ini dianggap pelik tetapi sekarang ni sudah perkara biasa. Janji masyuk..

Abis tu apasal bro tak fulltime jer? tanyanya lagi.

Hmm susah nak jawab jugak ni. Ok saya listkan sebab saya senang menjadi part time blogger:

* income online saya belum sampai ke 5 angka sebulan lagi. Kalau tetap dapat 5 angka sebulan selama 2 tahun, confirm saya berhenti kerja. Kata kawan saya kalau berniaga success selama 3 tahun baru boleh kata perniagaan kita berjaya.

* sayangkan potongan KWSP yang nak RM1000 sebulan tu, simpanan hari tua beb.
walau pun increment gaji kecik tp tetap ada kenaikan.

* Boleh dapat bonus!

* Kos perubatan percuma di klinik dan hospital swasta. Tak payah beratur berjam-jam di Klinik/hospital kerajaan.

* Duit gaji untuk bayar hutang kereta dan rumah , duit online boleh simpan sambil kita enjoy..!!

* Cari duit internet boleh dibuat sebelah malam shj.Siang kerja beb dan takdelah saya membuang masa dengan melepak di warung kopi malam-malam. Boleh lepak di rumah disamping isteri dan anak-anak tercinta.

* Boleh mendapat ilmu yg tak mungkin akan diambil tahu jika tak bekerja seperti ISO, OSH,5's dan lain-lain ilmu pentadbiran,pernigaan,pemasaran etc.

* Tidak 100% bergantung kepada laptop dan sambungan internet.

Ada lagi sebabnya yang tak perlu saya kongsikan.Tu pada sayalah, lain orang lain pendapatnya. Jikalau saya ambil VSS pun saya akan membuat perniagaan offline dan cari duit internet ni sbg part time shj kerana saya tak sanggup mengadap laptop sepanjang hari saya.

Hari ni saya masyuk RM90 dari online, semalam RM88, kelmarin RM90 ++. Kalau saya fulltime IM dan blogger itu sahaja income saya. Sedangkan kerana bekerja saya boleh dapat gaji RM100 lebih dicampur dengan income online dah nak dekat RM200 sehari kan?

Dari mana saya dapat duit online tu? Ok untuk 3 hari contoh yang lepas saya dapat dari iklan dari blog dan komisyen affiliate. Semuanya datang dari blog sahaja bukan dari list.

Bagaimana caranya?

Panjang ceritanya, 8 jam masih tak cukup tapi sudah boleh cari duit internet dari blog!

Nak tau lagi detail, jom sertai 'Bengkel Blog Dan Menjana Wang Darinya' yang akan saya adakan di Taman Senai Utama, Senai, Johor pada 29hb May ini.

Bengkel ini hanya untuk 10 orang sahaja supaya senang kita sama-sama fokus. Sehingga hari ini sudah 7 org yang telah mendaftar , bermakna hanya tinggal TIGA kekosongan sahaja!

Pat pat siku lipat, siapa cepat dia dapat.

Daftar dan buat pembayaran di :

http://www.isuhangat.net/2010/04/28/bengkel-blog-dan-menjana-wang-darinya/

Digalakkan membawa laptop sendiri kerana senang terus install software-software yang bernilai beratus RM yang akan saya kongsikan secara PERCUMA!

Photobucket

Jumpa anda di sana,

~blalang~

Cari duit internet beb..apa guna berinternet jika tidak boleh masyuk sesen pun.

Blogging antara hobi dan masyuk...

Wednesday, April 28, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 6 comments
Filed under:

Salam ,

Anda ada blog? Kalau ada bagus lah kerana buat blog tidaklah sesusah mana. Org yang tak tau script HTML pun sudah boleh berblogging. Malah percuma pula dengan blogger.com.

Terpulang kepada minat masing-masing blogging mempunyai niche masing-masing tapi paling ramai yang bertemakan peribadi kerana banyak boleh ditulis. Biasala tu kan..

Namun begitu jika anda berminat dengan cari duit di internet, blogging selain dari hobi ianya adalah sumber duit juga. Saya baru mendapat email dari bank HSBC semalam berkaitan cek yg mereka proses dari Nuffnang untuk saya.

Alhamdulillah RM1095 jumlahnya. Baru dua bulan lepas saya menerima RM1144 dari Nuffnang. Masuk ini saya sudah 25 kali cashout dari Nuffnang yang jumlah keseluruhannya RM9243.99 selama 2 tahun setengah. Ini bermakna saya mendapat hasil lebih kurang RM256 sebulan secara puratanya. Esok atau lusa saya akan cashout buat kali ke 26 yang jumlah terkini RM95.47.


Email payment advice dari HSBC. Klik atas gambar untuk besarkan


Payment advice dari HSBC. Klik atas gambar untuk besarkan


Jumlah terkini cashout dari Nuffnang. Klik atas gambar untuk besarkan.

Ini baru hasil dari Nuffnang, banyak lagi income boleh kita dapat dari berblogging ni seperti google adsense, affiliate, CPA,iklan sendiri dan sebagainya.

Apa itu blog? Blog adalah ringkasan dari "web log" iaitu salah satu jenis laman web yang popular sekarang ini.Semua orang boleh membuat blog walaupun tidak berpengetahuan script.

Dengan blog kita boleh juga jadikan satu laman web perniagaan kita dan dengan blog semestinya kita boleh menjana wang dengan pelbagai cara.

Di atas permintaan ramai melalui email, saya ingin membuka kelas/bengkel panduan membuat blog dan menjana wang darinya.

Berkenaan bengkel

Satu sessi hanya untuk 10 orang sahaja supaya pembelajaran lebih fokus dan dapat dijalankan secara praktikal.
Tarikh : May 2010 (Hari Sabtu)

Masa : 0900 pagi sehingga 5.00 ptg

Tempat : Senai, Johor

Modul:

- Pengenalan asas internet
- HTML dan script

- Panduan analisis niche/tema blog

- Membuat Blog (blogspot dan wordpress)

- Teknik menarik trafik

- SEO

- Panduan mencari idea untuk blog

- Panduan Cari duit dengan blog

- *Ekstra - Lain-lain cara cari duit di internet.

Kursus dibuat secara praktikal, anda digalakkan membawa laptop sendiri namun jika tiada komputer memang telah tersedia.

Harga Kursus : RM250 RM200 Harga Promosi!
Untuk pendaftaran dan pertanyaan , sila isi borang yang disediakan di:-

http://www.isuhangat.net/contact.php

Terima kasih

~blalang~
Cari duit dengan blog

Klik-klik dapat duit

Wednesday, April 14, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 2 comments
Filed under: , ,

Salam,

Maaf lama tak update blog ni. Saya memang jarang update blog ni kerana sekarang sudah banyak blog cari duit internet berbahasa Melayu dari rakan-rakan IM yang lain. Apa pun keyword "cari duit internet' dalam google, blog ini masih mengekalkannya.

Klik-klik dapat duit, ingat tak tag ni yang dibuat oleh salah satu program yang gempak sampai iklan di media utama. Ternyata program yang cepat panas ni cepat juga sejuk.

Program sebenar pay per click (PPC) yang proper seperti google adsense,chitika dan sebuah program yang saya akan kongsikan di sini terus mendapat tempat untuk blogger cari duit internet.

Program PPC ni ialah pengunjung datang klik-klik baru dapat duit bukannya kita join program, lepas tu kita yang klik-klik lepas tu kita dapat duit. Memang ada website mat saleh yang klik-klik boleh dapat duit tapi imbuhannya ciput sangat tidak berbaloi dengan masa kita. Tapi masih tidak salah mencuba untuk cari duit internet, janji masyukkk.

Jika anda cari duit internet dengan google adsense, saya amat cadangkan anda mendapatkan produk jana wang adsense tulisan Nawar kerana pada saya produk ini adalah produk yang terbaik dikalangan ebook berbahasa Melayu.

Walau pun tulisannya dalam bahasa Melayu tetapi teknik yang digunakan adalah cukup antarabangsa. Cara menarik trafik yang berkualiti dari global ke blog kita dengan tujuan untuk mengharapkan pelawat klik-klik lubang duit kita.

Memang diakui produk "Jana Wang Adsense" adalah yang terbaik, sebab itu saya tidak bertangguh untuk membeli lesen RR dari Nawar kerana kualiti produk ini. Saya terpaksa menolak tawaran seorang IM yang otai yang lain kerana keyakinan saya kepada produk jana wang adsense ini.

Berkenaan dengan program lain yang saya ingin kongsikan ialah clicksor. Saya dah lama daftar, install dan tinggal di blog saya, semalam saya check dah boleh cash out. Pembayaran adalah melalaui paypal dengan minimum payout USD50.

Secara purata dengan pengunjung blog bawah 500 orang sehari , page impression sahaja kita boleh dapat sekurang-kurangnya USD1 sehari. Itu tak campur dengan earning jika ada klik-klik.

Oleh itu jika anda belum berjaya dengan klik-klik dapat duit dari google adsense saya syorkan anda mendapatkan produk Jana Wang Adsense :

==> http://www.blalang.com/janawangadsense/


Atau mencuba program clicksor.







Selamat mencuba jika belum cuba, tetapi kalau dah cuba diharap sama-sama kita dapat cari duit internet.

Salam.
~blalang~

Cari Duit Internet VS increment ciput hohoho

Kisah kanak-kanak buta

Friday, April 02, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Seorang kanak-kanak buta duduk di tangga sebuah bangunan dengan sebuah cawan di tangan kanannya. Dia mengangkat satu papantanda yang berkata: "Saya buta, tolong bantu." Hanya ada beberapa syiling di cawan itu.

Seorang lelaki berjalan melalui kanak-kanak itu. Ia mengambil beberapa wang kertas dari sakunya dan memasukkannya ke dalam cawan yang dipegang kanak-kanak itu. Dia kemudian mengambil tanda, membaliknya, dan menulis beberapa kata. Dia meletakkan tanda bahagian belakang sehingga setiap orang yang berjalan oleh akan melihat kata-kata baru.

Tak lama kemudian cawan itu mulai terisi. Ramai orang memberi wang yang lebih kepada kanak-kanak buta itu. Petang itu lelaki yang telah menukar tulisan pada papantanda itu lalu lagi. Kanak-kanak itu mengenali langkah kakinya dan bertanya, "Adakah anda orang yang mengubah tanda saya pagi ini?? Apa yang anda tulis"

Lelaki itu berkata, "Aku hanya menulis kebenaran .. aku mengatakan apa yang anda katakan, tetapi berbeza dengan cara yang anak tulis"

Aku menulis: "Hari ini adalah hari yang indah tapi aku tidak dapat melihatnya."

Kedua-dua tanda-tanda itu memberitahu orang ramai bahawa kanak-kanak itu buta. Tapi tanda pertama hanya mengatakan anak itu buta. Tanda kedua-dua orang mengatakan bahawa mereka sangat beruntung bahawa mereka tidak buta. Haruskah kita terkejut bahawa tanda kedua yang lebih berkesan?


Moral Story: Sebagai orang yang suka dengan cari duit internet kita mesti berfikiran di luar kotak (pemikiran dari orang biasa), kreatif dan berfikiran inovatif supaya mendapat apa yang kita idamkan.


Salam,

~blalang~

YUK CARI DUIT INTERNET

Seminar internet percuma!

Thursday, March 11, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Saya ingin menunjukkan kepada anda, orang yang telah telah mencapai kebebasan kewangan sebelum dia mencapai usia 30.

Namanya Patric Chan dan di sini adalah mengapa kita harus
belajar dari padanya:

- Kerap dijemput untuk bercakap tentang topik internet marketing di lebih daripada 11 negara
- Dia menunjukkan LIVE bagaimana dia telah menghasilkan $ 36,316.65 USD
on real-time dalam 3 hari dengan hanya berseluar pendek.
- Secara kolektif, lebih dari 200.000 pelanggan telah melanggan Pemasaran internet Patric melanggan untuk belajar dari dia cara membuat wang online dan mempromosikan perniagaan internet.

Patric tidak pernah menerima pendidikan formal. Bahkan, ia telah membina kerajaan juta dolar daripada sifar.

Untuk menunjukkan bahawa dia adalah 'real deal', Patric adalah memberikan
rahsianya di tajuk kursus:

'Internet To Income: Menggunakan Internet Untuk Menghasilkan Pendapatan Berterusan
Ke Bank Anda' (In English)

Jika anda melawat laman web di bawah, anda dapat mendownload secara PERCUMA
sahaja tetapi untuk masa yang terhad:

==> INTERNET TO INCOME

Dalam kursus ini anda akan mempelajari:

* Bagaimana menemukan ribuan syarikat dan individu yang
menunggu untuk memberi anda produk-produk mereka untuk berjualan secara online!

* Rahsia mendapatkan kejayaan dengan iklan dibayar

* A-Z penjelasan cara buat wang online, terpantas mungkin

* Kaedah rahsia yang berkesan untuk mendapatkan bayaran untuk berkongsi
pendapat di internet

* Bagaimana dia membuat 5-angka pendapatan dalam masa kurang 24 jam (dalam
kaedah yang sama dia untuk memulakan perniagaan internet 7 tahun yang lalu ...)

* 5 langkah ke internet yang menguntungkan - "mesin pembuat wang"

* 2 langkah untuk mengembangkan perniagaan internet anda dan membuat lebih
wang online

* Apa yang perlu anda lakukan sebelum menjalankan iklan online yang akan
menyelamatkan anda daripada pembocoran saku anda hari ini

* Contoh bagaimana ia menggunakan blog untuk menghasilkan pendapatan
Buka di sini sekarang untuk memuat kursus anda Percuma:

==> INTERNET TO INCOME

Terbaik,
Mr Blalang
PS: Ini saatnya anda berhenti buang-buang waktu dengan bulu diisi
ebooks dan mengambil kursus oleh ahli yang nyata dengan 7 tahun
pengalaman pemasaran internet.
==> INTERNET TO INCOME

---

Payment Notification

Monday, March 01, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Related dengan post saya sebelum ini, cari duit dengan streamyx ramai yang telah join tetapi belum berapa aktif. Sesiapa yang mendaftar tu jangan malu-malu memperkenalkan diri anda sebagai agen streamyx dan celcom BB.

Komisyennya tinggi beb, rugi kalau dilepaskan. Terutama kalau dapat pakej business seperti PPOA dan SDSL. Komisyen RM1000 untuk satu customer jer. Pak cik kayooo.

Mana tau anda bekerja di kilang dan rapat dengan IT person anda boleh melobi dan komisyen bahagi dua dengan dia. Saya biasanya cari makan macam gitu lah, kita pasang kaki lagi.

Nak proses order pun senang dan tidak banyak birokrasi. Rasanya lagi mudah apply streamyx melalui cara ini dari kedai TM hehe kerana kita boleh buat order malam dan company akan buat esok pagi-pagi lagi.

Ok ini adalah bukti pembayaran dari Micropurple kepada saya dalam bulan Feb 10. Sebulan dia bayar dua kali. Pembayaran melalui cek ke akaun kita, 3 hari dah boleh withdraw.

11 Feb: RM440
28 Feb : RM 291.35





Siapa nak kasi beb, ini kira macam cari duit internet juga kalau anda rajin promosi di internet dengan melalui forum , newsgroup , blog dan sebagainya. Apa yang penting jika ada usaha Insyallah ada rezekinya.

Jangan lupa sekodeng post entry saya yg lepas:

http://blalang.blogspot.com/2010/02/cari-duit-dengan-streamyx-komisyen-200.html


Kalau bukan streamyx, ia tak cukup bagus!

~blalang~
Cari duit internet via streamyx network.

Website ping tempatan

Friday, February 26, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under:

Pertanyaan dari Mohd Fahmi,

Salam bro blalang,

Mula-mula sy nak ucapkan terima kasih kerana saya dah lama follow blog saudara dan dah banyak juga info yang saudara kongsikan yang saya dah praktikkan dan berjaya.
Di sini saya nak tanya, ada tak website ping macam pingomatic yang local punya?

tq


Salam Fahmi,

Terima kasih kerana follow blog cari duit internet ni, memang pun tujuan blog ni untuk berkongsi ilmu, bukan nak tunjuk pandai tapi ramai yang bertanya melalui email yang rasanya rugi jika saya menjawabnya secara personal dan tak dikongsi dengan orang lain.

Tetapi tak semuanya saya jawab kerana untuk soalan-soalan basic yang boleh minta bantuan pak cik google dengan mudah saya malas tak sempat nak menjawabnya.

Ping mengeping adalah salah satu teknik untuk menarik trafik ke blog kita. Dengan ping kepada website ping bermaksud kita hantar data ke server seolah memberitahu blog kita ada update terbaru.

Rasanya ramai dah tau tempat-tempat ping untuk luar negara kan?

Takpe saya listkan lagi sekali,

- http://pingomatic.com/,
- http://pingmyblog.com/ ,
- http://www.pingoat.com/

Ingat jangan ping selalu nanti dikategorikan spam pula. Seminggu sekali oklah.

Di Malaysia pula saya masih tak jumpa website yang ping secara terus macam di atas tetapi masih ada website komuniti tempat berkumpul blogger yang kita boleh ping blog kita.

Antara yang saya pernah guna ialah:

http://komuniti-blogger.com/

http://www.gengblogger.com/ --> connect dengan FB.

http://www.petalingstreet.org/

dan

http://innit.nuffnang.com/ (untuk nuffnanger sahaja)


Ini sahaja yang saya pernah jumpa, jika ada rakan lain nak share pun amat dialu-alukan.

Semoga anda dapat tarik trafik dari local.


Salam cari duit internet,
~blalang~
More Traffic=More Money

Cari duit dengan blog

Wednesday, February 24, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Jika anda ada blog, saya ingin menawarkan sedikit duit kocek untuk anda. Ini ialah cara cari duit internet juga.



Pertandingan Review Blog Isuhangat.Ini sebenarnya antara tektik untuk menarik trafik ke blog anda. Secara tidak langsung peminat blog dari blog lain akan datang ke blog anda.

Selain dari review, anda juga boleh menarik pengunjung ke blog anda dengan menjalinkan hubungan dengan pengunjung seperti membuat pertandingan komen terbanyak, memberi hadiah kepada pengunjung ke 1,000,memberi hadiah ebook dan macam-macam lagi.

Tetapi seeloknya sebelum anda mengadakan pertandingan review pastikan blog anda sudah bersedia untuk cari duit internet. Maksud saya link dan banner affiliate kita dipastikan bekerja kerana inilah peluang untuk masyukkk.

Jika anda mempunyai blog tidak kira kurang pengunjung ke tidak ,saya cabar anda untuk menyertai pertandingan review blog di bawah kerana inilah masanya anda mengasah bakat penulisan anda sebagai seorang blogger.

Ni yang bestnya menjadi blogger berbanding wartawan. Wartawan mempunyai etika kewartawanannya sendiri yang perlu dipatuhi. Gaya bahasa dan penulisan dititik berat ataupun artikel anda dibakulsampahkan.

Apa yang paling penting bagi wartawan tetapi memang tidak diambil kisah oleh blogger ialah format-format asas.

Where
What
Who
Why
When
How


5 Wife 1 Husband (5W+1H) ni memang wajib dalam sebuah artikel wartawan dan mempunyai formatnya sendiri.

Blogger bebas sebebasnya, boleh buat ayat dalam bahasa slanga kalau ambil exam UPSR pun kantul. Namun jika blogger mengikut format wartawan media cetak pun bagus juga dapat meningkatkan kredibiti blogger.

Gaya bebas blogger bagaimanapun mempunyai limitnya sendiri. Kalau tidak - lu sendrik tanggung!

Ok terus ke cari duit internet dengan review:

Untuk tujuan penambaikan blog www.isuhangat.net , saya sedang menganjurkan sebuah pertandingan review blog isuhangat.

Berikut adalah hadiah-hadiah untuk review blog ini:

Tempat Pertama:
- Wang tunai berjumlah RM150.
- Pakej iklan banner antara post yang bernilai RM50
- Pakej iklan review blog yang bernilai RM30
Jumlah keseluruhan : RM230

Tempat Kedua:
- Wang tunai berjumlah RM50
- Pakej iklan banner sidebar yang bernilai RM30
- Pakej iklan review blog yang bernilai RM30
Jumlah keseluruhan : RM110

Tempat Ketiga:
- Wang tunai berjumlah RM25
- Pakej iklan review blog yang bernilai RM30
Jumlah keseluruhan : RM55

3 tempat saguhati
- Pakej iklan text di bawah post bernilai RM455
Jumlah keseluruhan penajaan: RM90

Pakej iklan isuhangat boleh di lihat di :
http://www.isuhangat.net/iklan-di-sini/

Syarat-syarat pertandingan:

1. Mesti ada link ke http://www.isuhangat.net dalam kandungan review.
2. Post mengenai review (permanent link) tidak boleh didelete sehingga 30 hari atau sehingga pertandingan ini tamat.
3. Tiada format gaya penulisan review. Tema adalah bebas.
4. Pakej iklan adalah tidak boleh ditukar ke wang tunai

Tarikh tutup pertandingan 22 Mac 2010.

Daftarkan review anda di http://www.isuhangat.net/2010/02/19/pertandingan-review-blog-isuhangat/


Selamat mereview,
~blalang~
Cari Duit Internet Best!

Panduan menarik trafik melalui forum

Saturday, February 20, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under: ,

Salam,

"Traffic= Money". Ini formula ringkas. Untuk anda cari duit di internet dengan blog jangan lupa ini.Selain itu PR pun antara benda utama kita ambil tahu juga untuk terus jana wang dengan blog.

Dah banyak kali juga saya menulis mengenai tarik trafik ni. Selain dari SEO banyak lagi teknik menarik trafik ke blog. Contohnya dengan melalui forum.

Nak suruh orang datang ke blog kita melalui forum mempunyai teknik-teknik tersendiri. Teknik paling famous orang buat ialah di signature. Nak letak signature pun perlu ada hype bukan sekadar letak banner sahaja. Ada tekniknya tu.

Selain dari dari tarik trafik ke blog tetapi boleh juga cari duit internet dengan affiliate melalui forum.

Untuk cari duit melalui forum, kita mestilah aktif berforum. Ada beberapa tip yg saya boleh bagi sikit:

1. Guna saya jangan aku

2. Jangan malu berforum

3. Rajin balas post

Ini hanya tip yang saya kongsikan dari ebook yang hebat Engineer Jamal. Ada sepuluh lagi cara untuk anda cari duit internet dengan affiliate di forum.

Yang penting sekali forum apakah yang anda nak promote tu?

Mestilah forum yang ramai ahlinya tetapi tidak semua forum yang ramai ahli berminat nak ke blog anda. Ramai yang hanya suka berforum dan tidak suka ke blog/website mungkin kerana internet slow.

Antara forum-forum yang boleh cari makan di Malaysia ialah:

1. http://forum.lowyat.net/
2. http://forum.jiwang.org/
3.http://nogold.com/forum/

Dan ada berbelas-belas lagi list forum yang top di Malaysia ni.Ada yang aktif ada yang pasif.

List ini hanya kandungan dari ebook yang hebat Rahsia Affiliate Kerajaan oleh Jamal.

Kandungan ini ada dalam chapter Teknik Pemasaran Melalai Forum. Banyak lagi tip cari duit dengan forum yang diberi oleh En Jamal ni memang tidak terfikir oleh saya.

Ada 3 chapter lain yang hebat lagi iaitu:

Teknik Pemasaran Melalui Blog
Teknik Pemasaran Melalui Email
Teknik Pemasaran Melalui Facebook

Nak tau lebih beli sendirik huhuhu. Memang rugi sapa tak beli.

Kat sini saya nak offer siapa yang beli melalui link affiliate saya saya akan bagi bonus.

http://www.blalang.com/gov.php

Ok di atas ialah link affiliate saya. Berbeza bukan dengan link affiliate saya yang sebenar. Sebenarnya link affiliate saya yang sebenar ialah http://www.affiliatekerajaan.com/index.php?ref=aff

Inilah dinamakan "teknik cloacking". Menggunakan tinyurl.com bukanlah teknik cloacking yang sebenar. Tinyurl dan website yang sewaktu dengannya tu hanyalah memendekkan link URL anda atau menukar ke URL lain tetapi tetap display link affiliate sebenar.

Menggunakan redirect page pun boleh juga tapi rasanya tetap display link url affiliate kita.

Rasanya anda sudah tahukan kekurangannya jika link affiliate anda terpapar di atas URL bar,

Teknik yang saya guna ni boleh dibuat tak sampai 5 minit dan teknik yang boleh dibuat oleh semua orang yang mempunyai domain.

Ok teknik inilah yang saya akan menjadi bonus saya jika anda membeli ebook rahsia kerajaan Jamal ini.

Jangan lupa, beli di :

http://www.blalang.com/gov.php


Salam IM
~blalang~
Cari Duit internet

Cari duit dengan streamyx : komisyen 200%!

Friday, February 19, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Peluang cari duit dengan streamyx? Streamyx boleh cari duit ker? Membayar bil ada la.

Ya cari duit dengan streamyx dengan menjadi agen/reseller streamyx. Komisyennya besar 200%! Mana ada bisnes yang komisyennya sebesar ini.

Kalau pelanggan yang kita cari masuk pakej kombo RM110. Kita akan mendapat komisyen RM220!

Caranya mudah jer..

Step pertama : daftar email anda di

http://www.blalang.com/streamyx.html

Step kedua : Tunggu email activation dari company micropurle.

Step ketiga: anda dah boleh login di link yang diberi melalui email.

Step keempat: Anda dah boleh mula cari duit dengan streamyx.

Segala panduan dan dokumen ada di website tersebut.

Cara untuk mendaftar pelanggan streamyx.

Langkah pertama anda mesti scan dan save dalam fail komupter anda.

1. Klik menu STREAMYX

1.1 Klik di menu kiri "CREATE A NEW CUSTOMER
1.2 Masuk no telefon. Mesti ada lapan digit. Jika no di luar Sel/KL contohnya:

007 - 0599XXXX
- submit number
1.3 Pilih personal / Business
1.4 Pilih pakej mana.
1.5 Isi maklumat yang diperlukan. Pastikan alamat yang diberi adalah betul.
- Submit
1.6 Upload IC yang anda scan tadi.
- FInish!

Lain-lain info:

* SIB - self installation - tiada bayaran pemasangan sebanyak RM88 tetapi pelanggan/anda kena pasang sendiri. Modem akan dipos di alamat pelanggan atau alamat anda.Cara configuration tidaklah sesusah mana, anda dalam manual yg diberi.

* Untuk pelanggan yang belum ada talian telefon. Klik di Menu TELEPHONE dan ikut step seperti di atas. Mesti ada No KP lama untuk pelanggan yang lahir sebelum tahun 1977.

Ok jangan lepaskan peluang cari duit dengan streamyx, komisyen besar untuk anda!

Daftar segera: http://www.blalang.com/streamyx.html

Untuk daftar celcom broadband, komisyen sehingga 150%. Untuk membeli modem , transfer dahulu harga modem (harga rahsia untuk agen sahaja) pada no akaun yang diberi. Dan ikut step yang diberi.

Modem dan simcard 3G broadband akan dicourrier kepada pelanggan atau rumah anda.

Jom cari duit poket!

Salam ,
~blalang~
- Cari duit dengan broadband

Laporan percuma kepada newbie

Thursday, February 18, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Salam,

Alhamdulillah saya baru menyiapkan laporan ringkas berkenaan cari duit internet khas kepada mereka yang baru menjinakkan diri dalam tambah pendapatan melalui internet. Laporan tersebut boleh didapati di:

http://www.blalang.com/cariduitinternet

Di dalam laporan tersebut mengandungi istilah-istilah atau pun jargon dalam perniagaan internet yang semestinya difahami oleh IM.

Laporan ini dibuat khas untuk pengunjung blog cari duit internet ini.

MUAT TURUN



Salam IM
~blalang~
Cari Duit Internet

Rahsia orang kerajaan terbongkar

Thursday, February 11, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Orang kerajaan yang saya maksudkan ialah saudara Jamal. Siang dia adalah jurutera dan malam dia cari duit internet pula.

Jamal boleh dikatakan newbie dalam dunia IM. Saya mengenalinya tidak sampai 2 tahun tetapi dia telah banyak kali mengalahkan saya dalam cabaran Affiliate. Memang dasyat orang kerajaan ni kerana beliau pernah menjana 6 angka sebulan dengan perniagaan internet.

Saya bercerita pasal Jamal ni kerana berkaitan dengan ebook terbaru hasil tulisan beliau sendiri bagaimana boleh berjaya menjadi seorang agen affiliate yang berjaya.

Saya telah mendapatkannya dan memang diakui tulisan Jamal ni memang detail dan siap memberi link-link rahsia lagi tempat dimana beliau promosi. Saya recommend anda membeli produk Affiliate kerajaan Jamal ni kerana beliau mengajar teknik beliau sehingga menjadi super affiliate di Malaysia.

Tidak rugi membeli. Dapat kan di http://www.blalang.com/gov.php

Salam cari duit internet,
~blalang~

http://www.blalang.com/gov.php

Menggunakan kaedah pengulangan untuk memperkasakan minda

Tuesday, February 02, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Dipetik dari Kuasamindaberjaya tulisan Ammar Zahar. Dapatkan segera!

Salam,

Ramai yang berpendapat bahawa kuasa minda adalah sesuatu yang sukar dipelajari dan diaplikasikan dalam diri. Ini berikutan mereka yang gagal mengawal minda mereka berpendapat bahawa kuasa minda adalah karut dan sekadar teori semata-mata.

Adakah anda juga salah seorang mangsa yang gagal memperkasakan minda? Sebelum itu, tahukah anda bahawa statistik menunjukkan bahawa tindakan yang anda lakukan hari ini 90% datangnya daripada minda? Namun persoalannya sekarang, apakah kaedah terbaik yang disarankan supaya anda dapat menguasai minda?

Berdasarkan kajian pakar, kaedah pengulangan adalah salah satu teknik terbaik untuk memperkasakan minda. Dimana melalui pengulangan, ia dapat mewujudkan “kesedaran” dalam minda dalam keadaan tidak sedar untuk mula mempercayai sesuatu perkara.

Untuk memudahkan pemahaman anda mengenai teknik pengulangan ini, saya menyediakan beberapa contoh pengulangan yang dapat membentuk minda yang positif.
• “Saya adalah seorang jutawan”
• “Saya mempunyai keluarga yang bahagia”
• “Saya sentiasa mempunyai keyakinan yang tinggi”

Saya yakin kebanyakkan daripada anda sudah mengetahui teknik pengulangan ini. Namun persoalannya ialah sejauh mana anda percaya dengan teknik ini? Dengan mula menanam kepercayaan bahawa teknik ini dapat menghasilkan kesan optimum, maka minda anda akan mula menerima isyarat untuk mempercayainya.

Berapa kerap saya perlu melakukan teknik ini supaya dapat melihat kesannya?
Bagi menjawab persoalan ini, ia bergantung pada keupayaan anda berkomunikasi dengan minda. Ada segelintir yang berjaya menguasainya dalam jangka masa yang singkat manakala segelintir individu mengambil masa bertahun-tahun sebelum dapat melihat kesannya.

Walaubagaimanapun, disini saya sediakan beberapa saranan supaya dapat membantu anda untuk menguasai teknik pengulangan ini:
• Lakukannya sebaik sahaja anda bangun dari tidur dan sebelum anda tidur.
• Tutup mata anda dan cuba bayangkan apa yang anda katakan menjadi realiti.
• Hayati setiap perkataan yang anda luahkan itu supaya ia dapat mewujudkan kesan emosi pada diri dan minda anda.

Kesimpulannya teknik pengulangan ini memerlukan konsistensi agar minda anda dapat menerima isyarat tersebut secara perlahan-lahan. Apa yang perlu anda lakukan hari ini ialah mempercayai dan menghayati setiap perkataan yang anda luahkan kerana ia tidak akan berhasil jika anda sendiri tidak yakin dengan apa yang disebut.

Dipetik dari Kuasamindaberjaya tulisan Ammar Zahar. Dapatkan segera!

Salam
~blalang~
Tiada cara cepat nak cari duit internet!

Panduan video Wordpress P.ERCUMA!

Friday, January 22, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Salam,

Wordpress atau nama glamournya WP adalah platform blog paling popular. Blogger dan WP memang tidak boleh dipisahkan kerana coding php WP telah tersedia aplikasi yang dipermudahkan.

Selain itu WP boleh ditambah plugin untuk pelbagai guna. Plugin paling popular ialah plugin All in one SEO iaitu plugin search engine optimize untuk menarik trafik ke blog kita.

Susah ke nak setup WP? Kalau anda belum menggunakan WP anda boleh mendaftar di www.wordpress.org . Aplikasi untuk WP yang diinstall adalah layout sama macam wordpress.org.

Panduan wordpress berbahasa Melayu tulisan Smartzul banyak membantu blogger Malaysia mula membuat blog .



Ebook ni mengajar langkah demi langkah dari mendaftar domain hingga pemasangan plugin asas.

Di sini saya ingin berkongsi pula PANDUAN VIDEO WORDPRESS secara percuma pula. Panduan dengan video mudah untuk kita belajar kerana kita boleh pause,playback,stop jika tidak faham.

Jika anda ingin mendapatkan video wordpress boleh didapati di :

http://www.blalang.com/videoWP.html

Daftar email anda, kemudian anda akan mendapat email confirmation dan diberikan link ke website video WP tersebut.

Antara chapter video yang anda akan dapat ialah :

Basic:

Purchasing a Domain

Purchasing Hosting

Linking Domain to Host

Installing Wordpress (Fantastico)

Installing Wordpress (Manual Install)

Installing a Free Theme

Adding Your E-mail to your Domain

Installing Google Analytics (Wordpress Plugin)

Installing Google Analytics (Manually)

Threaded Comments

Immediate:

Installing the Twitter Widget

Hiding Affiliate Links

Add an Opt-in Box to your Sidebar

Add an Avatar Next to Blog Comments

Add a Contact Form to your Blog


Apa lagi, jika anda berminat untuk mendapatkan Panduan Video WP ni, jom daftar di

==> http://www.blalang.com/videoWP.html

Sementara ianya PERCUMA!


Salam,

~blalang~

Cari duit internet dengan blog

Auto notes Facebook

Thursday, January 21, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under: , ,

Soalan dari Najib di wall FB saya,

salam nk tnyer dalam notes abg ni....iklan abg tu rapat2 la...camner abg buat.....?????saya punye jarak besar sgt....tk reti nak rapatkan..tolong ajar.....

Jawapan.

T.kasih Najib yang tak jemu bertanya, sebenarnya notes saya di Facebook tu dibuat secara auto post atau pun dari konfigurasi RSS blog http://www.isuhangat.net/. Sebagai seorang yg part time ni saya suka membuat benda yang auto sebab tu saya suka main dengan RSS.

Jadi iklan saya pada notes FB tu bukannya iklan saya sendiri pun, ianya adalah iklan dari pelanggan saya di http://www.isuhangat.net/iklan-di-sini/ . Ini sebagai add on servis iklan kerana iklan banner juga mereka kerana iklan mereka akan automatik di sasarkan di FB, multiply, feed.com dan ke mailbox mereka yang melanggan blog isuhangat melalui email.

Sebab tu pelanggan yang iklan di blog isu hangat akan berulang kali mengiklan di isuhangat mungkin kerana berbaloi dengan pulangan yang mereka dapat.

Untuk memultipykan blog anda telah saya tulis di blog cari duit internet ini, kali ini saya nak berkongsi cara untuk setup RSS di Facebook supaya ia secara automatik menjadi notes FB anda.

Facebook adalah laman sosial paling top sekarang ni. Ia sesuai untuk semua peringkat umur tetapi kebiasaannya digemari oleh orang dewasa. Tidak seperti twitter yang hanya tinggalkan mesej, facebook mempunyai pelbagai aplikasi yang membuatkan penggemarnya duduk berjam-jam melayan FB ni.

Kepada teman blogger rasanya sememangnya sudah tau facebook boleh menarik trafik ke blog kita. Ada beberapa cara seperti submit link, menulis di wall , menulis di notes dan macam-macam lagi. Ridzuan richie ada menulis mengenai kuasa viral facebook untuk menarik trafik dari facebook di Rahsia Facebook

Ok berbalik pada notes FB saya , saya tidaklah rajin menulis notes melalui cara biasa dengan code HTML untuk letak banner tu semua setiap hari.

Cara meletakkan alamat RSS/Atom blog anda di notes Facebook ialah:

1. Klik menu setting

2. Pilih aplication setting

3. Klik pada notes

4. Sekarang kita akan nampak notes rakan kita.

5. Lihat di kanan - notes setting - klik import a blog spt gambar di bawah

cari duit internet
6. Letak alamat RSS atau ATOM anda, jika anda tida tahu alamat RSS atau ATOM anda, cara mudah ialah dengan mendaftar di feedburner.com untuk mendapatkannya.

cari duit internet

7. Check di kotak yang disediakan dan klik Start Importing

Done! selepas itu apabila anda update blog secara automatik notes FB anda akan mempunyai post yang sama.

Saya juga mempunyai banyak blog lain yang dibuat secara auto post dengan menggunakan plugin WP. Selain menggunakan plug in WP-o-Matic yang menggunakan RSS blog orang lain, saya mempunyai plugin lain yang tidak menggunakan RSS iaitu menggunakan artikel yang diimport dari database artikel.

Walau pun ia tidak unique tetapi ia akan auto update artikel mengikut niche yang kita pilih setiap hari. Sesuai untuk cari duit internet dengan Google Adsense. Ada beratus niche kita boleh pilih. Oleh kerana saya membelinya , jika siapa yang berminat untuk membelinya boleh PM kepada saya :)


Selamat berjaya.

~blalang~
Cari duit di internet

Cek dari affiliate

Wednesday, January 20, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Duit dari internet? Macam mana tu? Boleh percaya ke? Itulah yang bermain di fikiran netter. Pada saya rugilah siapa yang berinternet tetapi tidak dapat menjana wang sesen pun darinya. Kepada yang mereka yang telah berjaya berkata Internet adalah lubuk emas yang menanti untuk kita mengautnya.

Macamana nak cari duit internet tapi tiada pengalaman langsung? Saya banyak kali recommendkan masuk program affiliate. Hari ini saya mendapat email lagi dari sebuah program affiliate yang saya join.

Nak hantar cek katanya.



Saya pun semaklah di web mereka tak sangka dah dapat RM589. Alhamdulillah, Dapat balik bayar yuran dan baju taekwando anak saya baru mendaftar hari ni sebanyak RM100 tu.



Cerita pasal affiliate ni, saya ni taklah pakar sangat. Ada ramai lagi yang pakar affiliate seperti Ammar Zahar, Jamal, Zamri Nanyan dan ramai lagi.

Saya baru terima email ini dari Zamri Nanyan dan beliau buka satu peluang keemasan untuk setiap orang yang berminat untuk berjumpa jutawan dan usahawan internet negara!
Saya rasa biar Zamri sahaja terangkan kepada anda di bawah... tapi pastikan anda ambil tindakan segera dan buat pesanan secepat mungkin.
Selalunya, seminar sebegini memang sold-out!

Salam,
~blalang~

Seminar Pakar Affiliate akan berlangsung pada hari Sabtu, 23 Januari nanti dan 100 tempat duduk sudah dipenuhi dengan pembeli Pakar Affiliate.

Namun ada berita baik untuk anda yang ingin hadir ke seminar ini tapi tidak ingin untuk dapatkan program Pakar Affiliate buat masa sekarang (mungkin anda akan beli pada masa akan datang).

Jadi, saya sediakan tawaran istimewa untuk anda hadirkan diri juga.
Seminar adalah tempat untuk anda belajar dan juga buat 'networking'. Networking adalah penting untuk memudahkan bisnes anda. Jadi,tak hairanlah ada yang sanggup habiskan ribuan ringgit setiap tahun semata-mata untuk hadiri seminar walaupun seminar yang dihadiri tak berkaitan dengan bidang mereka.

Berita baiknya ialah seminar Pakar Affiliate dapat menerima beberapa lagi tempahan pada harga diskaun 50%!

Kenapa ianya berlaku?
Anda boleh baca di laman web di bawah dan ambil tindakan segera.
http://www.blalang.com/seminaraffiliate.html

Jumpa anda di seminar nanti!
ikhlas,
Zamri Nanyan
http://www.blalang.com/seminaraffiliate.html

ps. dengan kurang RM100, anda dapat jumpa jutawan internet dan usahawan yang telahpun
berjaya di dalam bidang ini. Siapa lagi boleh berikan harga sebegini?
pps. seminar ini benar-benar bernilai RM1,299 kerana saya sendiri akan dedahkan kepada anda strategi (bukan sekadar tactic) $1,000 sebulan yang saya praktikkan.

http://www.blalang.com/seminaraffiliate.html

Seminar Cari Duit Internet Termurah

Monday, January 18, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Seminar yang menampilkan tiga penceramah hebat yang telah membuktikan kejayaan mereka. Seminar ni adalah seminar pada "harga patut". Biasanya kalau seminar perniagaan internet ni memang makan ratus-ratus bayarannya.

==> http://www.blalang.com/seminar.html

Pembongkaran Teknik Serta Tips-Tips Bagaimana Memulakan Dan Mengembangkan Perniagaan Online Mahupun Perniagaan Offline Anda.

Anda kini sedar bahawa seminar ini menampilkan bukan calang-calang penceramah. Mereka akan berkongsi dengan anda berdasarkan pengalaman kejayaan dan kegagalan mereka sendiri.

Oleh itu, apa yang anda perolehi daripada seminar ini adalah tips-tips perniagaan sebenar merangkumi perniagaan produk digital, produk fizikal mahupun perkhidmatan.

Ia juga merangkumi perniagaan online mahupun offline.

Ia sesuai sama ada anda seorang yang mempunyai pekerjaan tetap, masih seorang pelajar atau ingin menjadikan perniagaan sebagai kerjaya sepenuh masa.

Maklumat lanjut => http://www.blalang.com/seminar.html

Cepat sementara ada tempat kosong.


Meh cari duit internet

Ambil aset orang lain demi traffik

Friday, January 08, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under: ,

Nama: naquib
Soalan: asslamualaikum....
abg sy nk tnyer pasal pakej lisahilmi..sy baru beli pakej ni...belum mula lagi..sebab ade keraguan pasal hukum haramhalal..pakej nih.....yela...dlm satu pakej tu kite kene upload video..tapi kite tk dpt kebenaran tuan punyer video tu then kite upload tu tk haram kew???
then minta abg bagi penjelasan yg abg tahu pasal pakej lisa nih..dari segi hukum syara'....tq



Jawapan saya,

W'salam naquib,

Saya tidak membeli produk
pakejvideo lisahilmi tersebut tapi saya rasa saya tahu teknik lisa hilmi tu iaitu download video , edit watermark dan upload semula utk tarik trafik rite?

Sebenarnya di dunia internet ini semuanya berkonsepkan perkongsian, owner tidak boleh marah jika originilty video/gambar masing-masing. Sebab itu pentingnya watermark. Dari segi hukum tu saya tak pasti tetapi kalau ambil barang tanpa kebenaran tu memang haram ler kot.

Sebaiknya kita minta kebenaran dahulu, jika boleh bermaksud kalau ada email/borang yang boleh dictc. Cth kalau dlm youtube, kita boleh mesej kepada tuan punya video yang original. Klu tak ada cara utk contact yang owner original rasanya tak haram 'agaknya'.

Tak pun di ruangan mesej kita boelh kredit kepada owner, sekurang-kurangnya pengunjung tahu siapa punya tuan punya video tersebut.

Just pendapat sebab bab hukum ni kena tanya Ustaz Zaharudin :)


Tahniah kepada En Naquib yang sentiasa mementingkan halal haram. Cari duit internet, cari jugakan tetapi mesti cari yang halal.



Salam
~blalang~
Cari duit internet yang halal jer.



Payment Advice Nuffnang

Monday, January 04, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 8 comments
Filed under:

Salam 2010,

Kali ni saya nak bercerita lagi pasal nuffnang. Kenapa saya suka pasal nuffnang ialah sebab nuffnang ni untuk blogger Malaysia dan Singapura. Nuffnang menerima apa jenis blog sekalipun samada BM atau BI.

Jadi boleh dikatakan semua blogger boleh join nuffnang. Tak kira blog Melayu,cina, India 1Malaysia boleh join. Kelmarin mendapat Payment Advice dari HSBC pasal cashout Nuffnang bulan November punya. Selepas dapat payment advice ni biasanya dalam seminggu baru cek tersebut sampai ke rumah. Jika masih tak dapat apa lagi submit ticket la kepada Nuffnang.



Pada bulan Dis, pendapatan Nuffnang saya baru RM50 lebih sahaja tetapi pada 4hb Jan 2010 adalah date untuk cashout bayaran untuk advertorial pada bulan oktober 2009. Biasanya kalau iklan advertorial memang 3 bulan baru boleh cashout.






Sejak saya join Nuffnang dari bulan Dis 2007 sehingga kini dah RM8 ribu cari duit internet dari blog dengan Nuffnang ni. Ini bermakna company dari Malaysia pun boleh bayar kepada blogger, bukan dari oversea sahaja. Ramai lagi blogger yang lebih berjaya buat duit cengan Nuffnang dari saya seperti blog Nufnara, redmummy dan budiey.



Ramai yang bertanya mengenai cari duit internet dari Nuffnang ni. Saya katakan kita bolehlah lepaskan duit bayar bil streamyx dan celcom broadband. Tak la banyak sangat, saja suka-suka meriahkan blog sambil masyuk...Tengok pada kempen Nuffnang, ada yang bayar murah RM0.15 perclick untuk kempen global_CPC tapi kalau kempen geomCPM boleh dapat banyak juga.

Tapi paling best kalau dapat tawaran advertorial. Bayarannya pun tak tentu tapi kalau dapat yang RM1062 satu post tu. Memang rezeki la..





Mudahkan cari duit internet?
~blalang~