Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

110 petikan kata kejayaan

Wednesday, December 31, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Aurelius Tjin memberi saya percuma, dan saya juga ingin berkongsi dengan pengunjung blog cari duit internet , 110 petikan kata yang memberi kita semangat dalam menempuh tahun 2009 yang dikumpulkan oleh Aurelius Tjin

110 success quotes

Download sekarang di menu download percuma

Cari Duit Melalui Streamyx 2

Thursday, December 25, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Akhirnya blog streamyx saya siap akhirnya dan ini adalah to-do-list saya pada tahun 2008. Tinggal 2 lagi to-do-list 2008 saya belum disiapkan. Inilah kelemahan paling nyata kepada IM part-time seperti saya. Masa bukan saya mencemburui malah menikam dari belakang. hehe

Ini adalah kesinambungan post saya pada bulan november tahun lepas,
http://blalang.blogspot.com/2007/11/cari-duit-melalui-streamyx.html

Tetapi kali ini saya membuat blog khas mengenai Streamyx iaitu maklumat-maklumat mengenai streamyx, permohonan online dan juga bagaimana ingin cari duit melalui streamyx.

Apa yang istimewanya ialah pemberian "rebet istimewa" jika memohon streamyx melalui saya dan juga bagaimana ingin menjadi agen streamyx (streamyx reseller)

Diharap blog ini dapat menambah ilmu mengenai streamyx kepada anda dan juga dapat menambah duit poket anda.

Blog tersebut ialah:-

PERMOHONAN STREAMYX ONLINE

Semoga memberi manfaat kepada anda.

~blalang~
Jom "Cari Duit Internet"

Hadiah Percuma bernilai $397 US!!

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Hmm, dalam sibuk-sibuk orang Kristian menyambut Krismas ni, biasalah mitos Santa Claus diaorang banyak bagi hadiah.

Kita tumpang sekaki la, dah orang nak beri, kita ambik jer la kan..

Hadiah percuma tersebut boleh anda ambil di menu atas menu download percuma.


Jom cari duit internet,
~blalang~

Cabaran pay per lead!

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , ,

Salam,

Setelah cabaran Affiliate saya,
http://blalang.blogspot.com/2008/11/pelancaran-hot-megasale.html

hampir berakhir iaitu tinggal kira-kira 6 hari lagi, nampaknya macam tiada pemenangnya. iaitu tiada yang dapat menjual lebih dari 10 jualan. Di bawah ialah screenshot dari admin affiliate Megasale



Admin itu ialah saya sendiri, manakala yang lain tertinggi ialah saudara "hot" yang berjaya mendapat jualan sebanyak 3 kali melalui link affiliatenya.

Oleh itu wang Cabaran Affiliate Megasale! yang saya telah peruntukan itu akan saya gunakan untuk cabaran kedua saya iaitu Cabaran pay per lead Master-Resell pula.

Sebagaimana yang anda ketahui, saya baru melancarkan program pay per lead,
http://blalang.blogspot.com/2008/12/ebook-percuma-dan-program-pay-per-lead.html

Kali ini dengan hadiah cabaran Affilate Megasale sebanyak RM50, saya topupkan lagi RM50 untuk cabaran ini. Ini bermakna hadiah untuk cabaran ini ialah :

RM100 untuk pemenang pertama + komisyen ppl

dan hadiah saguhati kepada pemenang kedua dan ketiga iaitu;

Pakej iklan bernilai RM50 di blog hangat saya atau di web iklan online saya (www.blalang.com) + komisyen ppl

Syarat pertandingan:
1. Anda tidak semestinya mendaftar dan download pakej 22 MRR tersebut
2. Pemenang pertama mestilah membuat sekurang-kurangnya 50 refferrer untuk download sahaja.
3. Tidak membuat spam, jika saya mendapat aduan ada spam yang dilakukan, peserta tersebut akan di ban serta-merta
4. Tiada unsur penipuan kerana saya boleh mengesan jika unsur-unsur penipuan, contohnya dari IP address yang sama berulang-ulang kali.

Tarikh bermula dikira dari semenjak program pay per lead MRR ini dilancarkan (baru 2 hari lepas)

Tarikh tutup:

Pada 28 Februari 2009

Kemungkinan akan ditutup awal jika saya suah mencapai target list yang saya sasarkan.

Sementara itu , semenjak dilancarkan program pay per lead ini di bawah adalah screen shot terkini senarai agen ppl 22MRR :


Nampaknya saudara mrr sedang mendahului diantara agen ppl yang lain. User admin ialah saya sendiri yang saya letak di blog saya.

Namun begitu, cabaran baru bermula dan anda ada masa lagi 2 bulan untuk mencari referrer dan saya yakin anda boleh memotong saudara mrr.


Salam sukses,

~blalang~
CARI DUIT INTERNET
P/s, kepada white list saya, saya akan memberi lagi HADIAH BESAR kepada anda.
P/s1: walaupun ada pemenang pada cabaran firesale, hadiah adalah sama untuk cabaran ppl ini.

Bagaimana Kak Lisa Hilmi dapat RM4329.60 dalam masa 3 hari sahaja

Tuesday, December 23, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Siapa Kak Lisa Hilmi ? Saya memanggil beliau Lisa sahaja pasal umur sebaya, tak eloklah panggil akak kan?

Lisa Hilmi ialah seorang suri rumah yang sudah menyertai perniagaan internet ini semenjak 6 tahun lalu (2002) . Beliau menceburi bidang perniagaan internet setelah terpaksa berhenti kerja sebagai kerani kerana terpaksa menjaga anaknya.

Pada mulanya beliau tidaklah begitu fasih berbahasa Inggeris, dia pernah kata hanya mendapat 7 dalam subjek English semasa SPM.

Hasil kerja keras beliau cari duit internet mempelajari satu demi satu cara cari duit internet dan memasuki forum antarabangsa, beliau kini sudah mempunyai "nama" di arena IM antarabangsa dan boleh dikatakan "sifu Affiliiate" comission junction. Kini beliau tinggal di kondo mewah di JB hasil duit onlinenya.

Baru-baru ini, Lisa Hilmi mendedahkan rahsia bagaimana beliau menjana wang RM4329.60 dalam masa tiga hari sahaja melalui youtube. Dengan youtube pun boleh cari duit internetkan.

SAKSIKAN BAGAIMANA LISA HILMI MENGHASILKAN PENDAPATAN RM4329.60 DALAM MASA 3 HARI DENGAN HANYA MELALUI VIDEO YOUTUBE SAHAJA..

Klik gambar di bawah:

Mana lebih baik hosting tempatan atau luar negara

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Ini adalah pengalaman saya menggunakan webhosting untuk dikongsikan

Sebelum ini, saya banyak menggunakan web hosting tempatan, dah banyak yang saya pernah cuba antaranya netkl,sempoi dan saleiz. Mungkin masa tu saya baru berjinak-jinak dalam menyewa hosting, masa tu saya tak ambil kisah mengenai bandwith. Yang penting masa tu saya lebih kepada harga yang murah. Ini sebenarnya mendatangkan masalah kepada saya kerana apabila mengambil pakej yang murah akhirnya bandhwith tidak cukup, apabila pengunjung ke website saya bertambah. Apabila kita request tambah bandhwirth, biasanya kita akan dikenakan caj.

Ada juga webhosting yang saya dah lama guna mempunyai bandwith yang besar sampai 300G dengan harga boleh dikatakan berpatutan tetapi malangnya sistem yang digunakan ketinggalan zaman, tiada fantastico menyebabkan kita terpaksa belajar pelbagai configuration untuk muat naik script PHP seperti Wordpress, Joomla,Nuke dan sebagainya. Mungkin baik sebagai pembelajaran tetapi jika kita seorang IM, masa itu adalah emas. Kita tak perlu belajar semua benda tu kerana nak belajar sesuatu program tu pun kadang-kadang jejak seminggu dua untuk saya berjaya launchkannya.

Selain itu, kita mesti memilih webhosting yang mempunyai support yang bagus dan reliable. Bukannya kita submit ticket tapi tak reply-reply.

Akhirnya pada tahun ini saya mula menyewa dengan webhosting luar negara seperti cheapname dan hostgator. Hasilnya wow,selain harganya kalau diconvert ke RM sebenarnya lebih kurang sama dengan webhosting dalam negara tetapi servisnya amat berpuas hati. Selain supportnya yang profesional, webhosting-webhosting ini tak pernah down, cpanelnya sentiasa boleh diaccess. Dengan pakej Baby Hostgator (direcommend oleh Lisa Hilmi kepada saya) baru $7.99 sebulan kita kana mendapat unlimited bandwith dan unlimited space!

Tetapi malangnya apabila terjadi kabel fiber TM di luar negara breakdown huhu masa inilah pengalaman yang menyedihkan kerana selain tidak boleh access ke cpanel, website kita pun tak boleh nak browse ataupun slow browsing.

Jika kita sasarkan untuk pelawat dari luar negara, lebih sesuai untuk kita menggunakan webhosting luar negara seperti Hostgator . Dengan hostgator, sebelum kita mendaftar kita boleh mencari coupn code untuk mendapatkan potongan harga, biasanya dalam kadar 15%. Cuma search di search engine, hostgator coupon.

Kesimpulannya, sebelum kita mengambil keputusan menyewa tapak hosting, kita mesti mengenalpasti keperluan storage dan bandwith yang akan kita perlukan. Untuk website-website yang kecil seperti minisite sahaja untuk pasaran dalam Malaysia, tidak mengapa kita menyewa hosting yang murah seperti Jomhosting yang berkadar harga RM10 sahaja setahun! Murah giler..kalau kita hendak meyewa hosting dengan storan yang besar juga bandwith yang besar untuk pelawat dalam Malaysia kena la juga dengan harganya yang besar seperti exabytes hosting.

Antara hosting-hosting :


Ebook percuma dan program pay per lead!

Monday, December 22, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Setelah lama saya menjual produk Master Resell, dah tiba masanya saya beri secara percuma kepada yang memerlukan.

Sila layari:

http://www.blalang.com/master-resell

Bukan itu sahaja, selain boleh muat turun secara percuma, saya juga menyertakan program pay per lead iaitu saya akan membayar komisyen sebanyak RM0.25 untuk setiap peserta yang mendaftar di bawah link refferer anda.

Caranya apabila anda mendaftar sebagai agen affiliate di

http://www.blalang.com/master-resell/user

anda akan mendapat web replika dan link anda sendiri. Bantuan banner disertakan


Jom cari duit internet
~blalang~

Duit HARAM Nuffnang!

Wednesday, December 17, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under:

Salam,

Sekarang Calsberg sedang menaja Nuffnang untuk kempen dalam beberapa masa tempoh tertentu dijangka sepanjang perayaan Krismas ini.

Kepada nuffnanger, berhati-hati takut keluar iklan arak Calsberg di blog anda! Untuk pengetahuan, penaja Calsberg akan membayar iklan yang diklik di blog kita... so takkan nak makan duit arakkan..

Jangan lupa untuk update survey blog anda di Nuffnang supaya tidak keluar iklan arak. Caranya:

- Blog Manager
- Update Survey
- Sila perhatikan soalan no 6 di section 1:



Would you be willing to run alcohol relatd ads?
- Check No.
dan update surey.


Sedikit tips Nuffnang

- Pada update survey tadi untuk soalan 6 di section 2. Tandakan semua jenis produk supaya, iklan Nuffnang sentiasa keluar di blog anda



Untuk kempen happy-meter,
Sebenarnya kempen happy-0-meter yang banyak memberi income kepada saya dari kempen iklan Nuffnang. Tetapi untuk pengetahuan anda, iklan happy-0-meter Digi ini tidak di buat sepanjang masa, hanya pada masa-masa tertentu sahaja.

Oleh itu adalah rugi jika kita meletakkan iklan happy-o-meter sepanjang masa di blog kerana jika orang klik pun kita tidak akan mendapat apa-apa bayaran.

Bila masa kempen happy-o-meter ni?
Kemnpen happy-o-meter ini akan bermula apabila pada ruangan happy-o-meter akan berwarna kuning atau apa-apa la, tapi Nuffnang akan 'highligh'tkan. Pada masa itulah kita meletakkan iklan happy-o-meter ni. Baru ada masyukkk..



Contoh semasa tiada kempen happy-o-meter, jadi buat masa ni, tak payahlah letak iklan happy-o-meter, pilih iklan-iklan lain.

Ada sahabat yang bertanya berkenaan income Nuffnang pula, Alhamdulillah sehingga kini saya telah mendapat hampir RM4,000 dari Nuffnang dalam masa 11 bulan. Walaupun tak sehebat Google Adsense, sekurang-kurangnya Nuffnang support blog-blog Malaysia.



Masalah dengan Nuffnang,
Sehingga kini saya mempunyai masalah dengan Nuffnang ialah cek tak sampai. Telah dua kali berlaku iaiatu pada awal tahun dahulu dan pada bulan ini. Sehingga kini saya belum mendapat cek dari HSBC sedangkan saya telah mendapat email paymen Advice dari HSBC pada 3 Dec.

Biasanya saya akan menerima cek tersebut antara 10-15hb. Tak tahu sebab apa, mungkin ada masalah dengan Posmen yang menghantar menyebabkan surat "duit" tersebut tak sampai. Bagaimana untuk mengatasinya?
Jangan malu-malu , create ticket di website Nuffnang untuk bertanya.

Ok, selamat maju jaya Cari Duit Internet
~blalang~

Buat banner online secara P.ERCUMA!

Monday, December 15, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , ,



Salam,

Saya ada berita gembira. Dua orang marketer antarabangsa John Merrick and Soren
Jordansen baru released satu program baru yang dinamakan Instant Banner Creator.

Program ini memudahkan kita membuat banner yang nampak profesional dan grafik yang eye catching. Anda point, anda klik dan siap!!!!

Saya baru creat satu banner dan apa yang saya lihat memang mudah membuat banner secara online ini. Tidak sampai beberapa minit dah siap!

Anda patut melawat laman ini. Lihat video dan screenshot, anda patut melihat melihat betapa mudah.

=> http://instantbannercreator.com/?rid=338

Untuk menggunakannya kita perlu mendaftar dahulu sebagai ahli.


Ada bebrapa step yang diperlukan untuk membuat banner:

- Klik 3 langkah wizard, dimana anda mudah untuk create banner,button,footer,header dan iklan peel.

* Terdapat banyak template ,clip art,font dan juga muzik....kita hanya perlu drag dan drop sahaja.

* Hosting...ya mereka juga menyediakan hosting untuk imej yang kita reka. Kita hanya perlu copy script sahaja.

=> http://instantbannercreator.com/?rid=338

Ok , jangan tunggu lagi, mari daftar dan mula membuat banner kita sendiri!

=> http://instantbannercreator.com/?rid=338


Salam kejayaan,

blalang

P.S. Saya sebenarnya tidak mengetahui samada John and Soren akan mula mengenakan bayaran kepada keahlian pada masa akan datang. Oleh itu jom daftar cepat-cepat.
Grab your membership now, while it's still free!

=> http://instantbannercreator.com/?rid=338

Program viral terbaru

Saturday, December 13, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

ViralNetworks

Salam,

Saya baru diperkenal untuk sebuah paltform yang mana yang saya harapkan. Satu blog Web 2.0 PERCUMA yang direka bentuk untuk Internet Marketer. Laman ini sebenarnya boleh dikatakan satu yang diperlukan iaitu satu platform sempurna bagi kejayaan dalam CARI DUIT INTERNET kerana ia adalah platform network social bagi IM-IM di seluruh dunia.

Senang cakap platform ini membenarkan kita membuat blog web2.0 dengan percuma dan pelawatnya adalah orang-orang yang mempunyai minat yang sama iaitu satu rangkaian sosial.

---------------------------
Nak cepat? sila klik:
http://viralnetworks.com
---------------------------

Ciri-cirinya adalah dahsyat, bukan saja kita dapat rangkaian dengan menghubungi lain-lain dalam industri yang sama,kita dapat juga membina satu papan kenyataan Hyper Viral senarai melalui tambahan program senarai Vital. Ingat, bukan mudah nak mendapatkan list dari antarabangsa.

Tapak ini membenarkan kita membuat rangkaian kita sendiri dengan mencari downline dan kita juga boleh buat duit melaluinya dengan meletakkan program affiliate, promosi produk dan sebagainya.


Saksikan video promo:



Jom join http://viralnetworks.com

Penutup;

Hyper Viral ini adalah salah satu tollgate baru untuk kita menembusi dan menyertai pasaran perniagaan antarabangsa.


Salam kejayaan
~blalang~

Pelancaran Ebook Store

Thursday, December 11, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , ,

Salam,

sekejap saja dah hujung tahun kan? Bagaimana dengan target anda tahun ni? dah tercapai belum?

Buat saya pula, bulan november dan disember ni adalah bulan paling sibuk tahun ni.Ini kerana nak mengejar kerja-kerja to do list saya yang belum siap. Sebab tu saya jarang sangat berkesempatan nak update blog Cari Duit Internet ni.

Alhamdulillah, akhirnya ebook store yang menjadi target saya pada awal tahun ini akhirnya siap juga. Ni pasal kerja tangguh-tangguh la. Siap pun lambat. Lambat siap-lambat masyukkk. Duit paypal pun dah kering. Site ni saya gunakan untuk menggantikan blog lama saya www.blalang.com/digitalproducts yang saya menggunakan WP. Leceh sikit nak update kena buat manual. Oleh itu ebook store ni, saya gunakan script PHP.

Ok, ebook store saya tu, boleh dilayari di sini:-

FREE EBOOK DOWNLOAD

Dijemput juga kepada sesiapa yang nak bertukar link dengan site saya tu, mendaftar di ruangan menu "Join Our Link Exchange" . Juga sesiapa nak beli produk digital saya tu, janganlah malu-malu untuk beli. hehe. Buat masa ni, saya hanya menggunakan transaksi paypal sahaja kerana paypal boleh auto delivery produk. Kalau guna maybank2u ke leceh sikit kena reply guna email.

Yang istimewanya ebook store ni ialah harganya yang boleh dikira harga lelong. Ada produk yang berharga hanya $0.01 sen sahaja.

Site baru siap, lepas ni kena buat kerja-kerja SEO pulak... semoga projek terbaru saya ni berjaya memberi pendapatan internet kepada saya. Tak banyak pun takpe janji ada masyukkk.

Salam IM
~blalang~
Meh cari duit internet!

Pelancaran Hot Megasale!

Sunday, November 30, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Salam,

Saya baru siap menyiapkan produk terbaru saya iaitu:



Produk-produk PANAS tahun 2008, saya jualkan kembali dengan HARGA YANG TERENDAH! Iaitu satu produk hanya RM1 sahaja!

Tetapi sempena bulan pelancaran, saya membuat potongan harga iaitu RM45 sahaja!

Pada produk kali ini, saya menawarkan anda untuk menjadi agen affiliate HOT Megasale! ini.

Anda boleh mendaftar sebagai agen affiliate Hot Megasale! DI SINI

Saya juga membuat Cabaran Affiliate Hot Megasale! pada bulan ini iaitu:

Cabaran ini bermula pada 1 Disember dan berakhir pada 31 Disember 2008 pukul 11.59 pm

Tempat Pertama:
Komisyen affiliate+Jumlah komisyen+RM50+Iklan bernilai RM50 di www.blalang.com

Tempat kedua:
Komisyen affiliate+Jumlah komisyen+RM30+Iklan bernilai RM25 di www.blalang.com

Tempat ketiga:
Komisyen affiliate+Jumlah komisyen+RM15+Iklan bernilai RM25 di www.blalang.com

Syarat pertandingan:

Pemenang pertama mestilah melebihi 10 jualan.

Jangan tunggu lagi, dapatkan Hot Megasale! pada harga promosi :


Cara mengelakkan diri daripada tertipu di Internet (SCAM)

Wednesday, November 19, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

=========================================================
Cara mengelakkan diri daripada tertipu di Internet (SCAM)
=========================================================
Oleh: Irfan Khairi

Dalam mengumpul kewangan dan menambahkan kekayaan, kita bukan sahaja sepatutnya fikir bagaimana nak invest, bagaimana nak jimat wang, bagaimana nak tambahkan pendapatan, dan sebagainya...
tetapi, kita perlu juga fikir bagaimana tidak mahu rugi/hilang/burn wang kita...

Contoh:

* meminjam wang pada kawan, dan pinjaman tidak di bayar
(mungkin anda pernah terkena!)
* membuat pelaburan yang jelas merugikan (seperti beli rumah
untuk disewa di kawasan tiada permintaan)
* tertipu dengan program-program Inetrnet atau dikenali sebagai
SCAM

Tip saya kali ini, hendak kongsikan pada anda satu "formula" supaya
kita tidak rugi/hilang/burn duit kita pada SCAM (penipuan). Formula
ini berbunyi: NO SCAM!

N-O S-C-A-M

N bermaksud: NAME.

Siapakah nama di sebalik sesuatu pelaburan atau peluang perniagaan
tersebut. Sering kali, SCAM dilakukan oleh mereka yang suka
menyorokkan identiti mereka. Jadi, pastikan anda ketahui nama
sebenar dan juga maklumat peribadi siapakah yang mengendalikan
sesuatu pelaburan atau peluang menjana pendapatan itu.

O bermaksud: OVER PROMISE.

OVER PROMISE. Pelaburan atau peluang yang menjana pendapatan yang
diberikan adakah ianya over promising? Atau janji yang lebih-lebih
dan tak masuk akal? Ketahui bahawa menjana pendapatan yang lumayan
bukanlah perkara yang mudah. Mana ada goyang kaki, duit masuk
(melainkan bisnes menjahit). Kebanyakan SCAM akan menipu mangsa
dnegan cara membuat janji-janji manis berlebihan, atau OVER PROMISE!

S bermaksud: SEARCH.

Internet penuh dengan maklumat-maklumat. Dan maklumat di Internet
bersebar dengan pantas. Oleh itu, apa kata anda menggunakan
kekuatan Internet ini untuk membuat sedikit research. Anda perlu
membuat SEARCH atau CARIAN, terutamanya di Google.com. Masuk
http://www.Google.com dan lakukan research dengan cara type nama
pemilik program tersebut. Atau, typekan nama syarikat. Atau type
nama program atau sistem yang digunakan.

Dengan hanya menggunakan SEARCH di google, anda pasti akan
mengetahui banyak maklumat-maklumat seperti pelanggan tidak berpuas
hati, dan sebagainya. Cara ini amatlah efektif, tetapi, sayangnya,
ramai yang terjerat dalam SCAM, salah diri juga kerana tidak
melakukan research, dengan hanya menggunakan SEARCH di GOOGLE.COM!

C bermaksud: CONTACT.

Pastikan anda mempunyai contact details lengkap syarikat atau
perniagaan tersebut. Sekali lagi, mereka yang melakukan SCAM suka
menyorok dan berselindung. Jarang sekali mereka dedahkan alamat,
nombor telefon, cara hubungi, dan lain-lain. Sekiranya ada, apa
kata anda cuba hubungi secara offline untuk memastikan kewujudan
CONTACT details mereka. Ingat, wang anda dalam keadaan bahaya
sekiranya tertipu. Oleh itu, apa kata usaha lebih sikit supaya tak
terjerat!

A bermaksud: ASK.

Tanya orang ramai. Tanya kenalan-kenalan dan tanya juga pakar-pakar
industri! Jangan hanya tanya kenalan yang mempromosikan sesuatu
program tersebut, kerana mungkin mereka juga tertipu dengan SCAM.
Tanya orang lain juga supaya kita lebih banyak maklumat tentang
sesuatu program sebelum melaburkan our hard earned money! Islam
juga menggalakkan kita banyak bertanya untuk mendapat ilmu.
Pastikan anda mempunyai ilmu supaya tidak tertipu. Tanya - tanya
dan tanya lagi!

M bermaksud: MAKE SURE!

Pastikan anda melakukan kesemua di atas! Ulang kembali langkah
N-O-S-C-A-M sehingga anda 100% berpuas hati dan rasa selamat dengan
pelaburan anda. Sering kali mereka yang terjerat dengan SCAM,
sebenarnya, sebelum menyertai telah ada "rasa tak sedap hati".
Tetapi, sebabkan perasaan "ingin tahu" dan juga "cepat kaya"
memenangi diri, maka, kita pun tertumpas dengan janji-janji manis
SCAM.

Sekiranya anda tertipu dengan SCAM, bukan sahaja anda rugi
WANG. tetapi, anda juga akan rugi MASA dan USAHA anda dalam
memperolehi dan menjana wang tersebut! Dan yang penting juga, anda
akan rugi dan kehilangan keyakinan anda dalam memulakan perniagaan
dan pelaburan yang sebenar. Bila hilang keyakinan, self esteem akan
kurang, dan kita mula stress... harapnya tidak terjadi pada kita ok?
:)

Baca kembali NO SCAM di atas dan fikirkan. Kalaulah semua kita
ikuti langkah-langkah ini, insyaallah tiadalah yang terjerat dengan
SCAM-SCAM yang berlaku keliling kita.

Bagi anda yang pernah terkena SCAM (harapnya tidak ramai lah dari
pembaca blog saya:)), apa kata anda rujuk semua di atas dan cuba
jawab point-point di atas. Adakah anda melakukan segalanya sebelum
terkena SCAM tersebut?

* N - NAME
* O - OVER PROMISE
* S - SEARCH
* C - CONTACT
* A - ASK
* M - MAKE SURE!


Tulisan Irfan Khari di http://www.irfankhairi.com

Cari duit internet dengan membuat review

Saturday, November 15, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Saya mendapat pertanyaan melalui email, apakah cara paling mudah untuk Cari Duit Internet.

Pada pendapat saya memang tiada cara yang mudah untuk cari duit internet. Serius saya katakan mana-mana program yang mengatakan program mereka adalah program sebenar untuk untuk mendapatkan wang cara mudah adalah scam atau palsu semata-mata.

Teringat kisah menaiki lif untuk menaiki gunung Kinabalu dari Lisa Hilmi. Kita mendapat satu tawaran hebat dan murah untuk menaiki lif untuk ke puncak Gunung Kinabalu dengan testimoni-testimoni hebat dan kita pun mendaftar walaupun kalau mengikut akal memang tak logik pun. Bila sampai di kaki gunung, baru kita tersedar kita sebenarnya telah tertipu.

Ini adalah berdasarkan pengamatan saya selama 3 tahun cuba cari duit internet, mungkin saya salah sebab tak jumpa program yang betul. Itu terpulang kepada anda. Mungkin saya belum habis explore, tapi katakan sahaja program apa yang saya belum cuba: baca email dapat duit, klik dapat duit, autosurf, survey dapat duit, buat duit melalui blog,HYIP, forex, MLM online dan sebagainya.

Semua program-program di atas memerlukan kerja berterusan dan fokus untuk mendapatkan wang. Malahan kita juga biasanya diminta membayar sedikit wang untuk mendapatkan pulangan yang lumayan yang kebiasaannya (tak semua) akan meleburkan wang kita sendiri apabila program tersebut adalah scam huhuhu.

Hampir setiap hari saya mendapat email dari spammer-spammer amatur yang mempelawa saya menyertai program-program mereka. Macam-macam jenis malah benda yang memang dah disahkan scam 2-3 tahun lepas pun ada yang promosi lagi. Kelakar ada, kesian ada malah marah pun ada kerana penat delete dan hantar alamat email tersebut ke folder spam.

Ok berkaitan dengan tajuk post saya kali ini dan menjawab pertanyaan tersebut, saya rasa membuat review adalah cara yang mudah untuk dapat duit online. Apa yang kita perlu ada ialah :

1.Blog kita sendiri yang telah mempunyai sedikit trafik tetapi jangan sedikit sangat nanti kena ban pula. Oleh itu sebagai persediaan create lah satu blog dahulu (jika anda belum ada blog)

2. Blog berbahasa Inggeris

3. Boleh menulis dalam BI

4. Kalau lemah BI macam saya :) , boleh gunakan kamus online yang ada di internet seperti www.citcat.com , http://kamus.lamanmini.com dan banyak kamus online yang menggunkan Bahasa Indonesia - English. Kemudian kita boleh semak grammar menggunakan Microsoft Word.

Antara program pay per review yang terkenal ialah :



Link sponsor review boleh klik di sini:-

www.blalang.com/sponsorreview

dan



Web pay perpost boleh klik di sini:-

PAY PER POST

Anda boleh mendaftar di sana tetapi jangan cepat sangat regsiter blog anda, pastikan blog anda menepati syarat-syarat yang ditetapkan!

Selamat mencuba!

~blalang~
Cari duit internet jom...

Produk $97 secara percuma

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Saya ingin berkongsi link untuk membenarkan kita mendapat produk bernilai $97 secara percuma!

Dapatkan link tersebut di ruangan----> Ebook Percuma

Semoga bermanafaat


~blalang~
CARI DUIT INTERNET

Kini Anda Boleh Menyediakan Kedai Online Dalam Masa 5 Minit!

Sunday, November 09, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Seperti yang telah saya katakan dalam post saya yang lepas bahawa Team FlareBiz telah menjalankan kajian berkenaan dengan Sistem Kedai Online dan didapati 78% menanggap masalah utama untuk memulakan perniagaan Internet adalah proses membina kedai online! Dan seperti yang telah katakan dalam email saya yang lalu, mereka pasti mampu membantu anda menyediakan Sebuah Kedai Online dengan mudah setelah menghabiskan kajian mereka.

Jadi, apa yang saya katakan 100% Benar!

Pada hari ini, Team FlareBiz telah melancarkan projek khas mereka yang mampu membantu anda menyediakan Kedai Online anda dengan mudah dan pantas serta menjimatkan wang anda hanya
dalam masa kurang 24 jam!

Mereka telah membangunkan sebuah pakej kedai online yang amat mudah untuk digunakan oleh para usahawan internet tidak kiralah newbie mahupun seorang otai. Selain itu, sistem ini didatangkan bersama theme yang professional dan mesra SEO.

Nak bercerita panjang pun tidak berguna kerana anda boleh merasai kehebatan sistem ini sendiri di laman web demo mereka di: http://demokit.net

Selain itu, saya ingin menawarkan sesuatu yang hebat untuk anda semua. Ya {!name}, ianya khas dan istimewa untuk anda.

TAWARAN SAYA IALAH:

Jika anda membeli dari link yang saya beri ini, saya akan memberikan bonus yang bernilai khas untuk anda. Jika anda membeli dari link affiliate saya , anda akan mendapat:

Panduan Photoshop

Adsense DiBlog Melayu
Template Google Adsense

Koleksi Grafik Web2.0


Auto Content Pro

Secret Of Sales Machine


Twitter Report


Buat duit tanpa produk

Semua bonus bernilai lebih dari RM100!!

Jadi jangan berlengah lagi, dapatkan segera Sistem Niaga Kit dari Team FlareBiz untuk membantu anda membina Kedai Online yang Profesional dengan mudah, pantas dan menjimatkan wang anda disamping menerima bonus yang tidak ternilai daripada saya di:

http://www.niagakit.com/index.php

Percayalah Anda Pasti Tidak Akan Menyesal! Anda juga perlu ingat bahawa harga RM500 hanyalah untuk 50 unit pertama sahaja dan selepas itu harga akan dinaikkan kepada RM640!

Sekian dahulu dari saya,
~Blalang~
Meh Cari duit internet

p/s 1: berindaklah segera sebelum terlambat dan saya memberikan jaminan peribadi bahawa sistem ini akan membantu anda.

p/s 2: Jika dicampur bonus dari saya anda telah berjimat lebih dari RM100!!!

Backlink dengan memberi komen

Thursday, November 06, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under: , ,

Salam,

Apa itu backlink?

Backlink ialah link semula dari blog lain ke blog anda.

Apa kelebihan backlink?

- Lagi banyak backlink adalah teknik SEO agar dapat membantu menaikkan ranking blog anda di Search Engine.

- Menaikkan rangking PR Google.

- Menarik trafik secara percuma.

Teknik mudah backlink

Teknik mudah nak buat backlink ialah memberi komen di blog-blog yang popular dan tinggi PR googlenya.

Cara yang berhemah :
- Di ruangan nama anda masukkan URL blog anda dan beri komen.

Tak tau nak komen apa:
Syed Ikwan ada ajar teknik kelakar tetapi berkesan iaitu dengan hanya membuat smiley senyum shj. Iaitu dengan code HTML hyperlink, contohnya



Di mana nak buat komen?

Sepatutnya memberi komen di blog yang mempunyai niche yang sama dengan anda atau post yang berkaitan di blog anda

Macamana nak cari?
- Guna search engine
- Atau guna tool yang boleh didownload secara percuma. Di sini saya nak berkongsi dengan anda satu tool komen yang "power ranger" iaitu Comment Kahuna.

Boleh download di SINI

Harap memberi anda info.

~blalang~
JOM CARI DUIT INTERNET


*P/s: Jika anda tak mahu ketinggalan tip-tip percuma CARI DUIT INTERNET, bolehlah melanggan melalui email di ruangan yang disediakan sebelah kanan :)

Lihat Sendiri Sistem NiagaKit!

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Apabila saya terpandang alvatar dari viewer MBL Labanon yang melawat blog ini, baru saya teringat mengenai produk terbaru beliau dan Team Flarebiz iaitu NiagaKit.

Baiklah pada kali ini saya akan menceritakan sedikit tentang produk NiagaKit yang akan dilancarkan oleh Team FlareBiz. Ingin saya tegaskan di sini bahawa produk mereka pada kali ini bukanlah sistem buat duit di mana anda laburkan wang untuk membeli dan duduk diam dapat duit.

NiagaKit sebenarnya adalah sistem ecommerce ataupun dengan kata mudah ialah sistem kedai online. Seperti yang sedia maklum ramai yang ingin memulakan perniagaan Internet tetapi tidak pandai bagaimana ingin membina laman web. Ini membuatkan semangat mereka untuk menceburkan diri dalam perniagaan Internet terbantut. Jadi dengan NiagaKit semua itu dapat diselesaikan dalam sekelip mata.

Anda boleh lihat demo NiagaKit di sini: http://demokit.net

Dan dikesempatan ini saya ingin tunjukkan kepada anda beberapa site yang telah menggunakan NiagaKit. Antaranya ialah:

[+] http://muslimahdolls.com/
[+] http://tenagabatin.com/
[+] http://optimalherbal.com/

Ramai yang menyangka harga bagi sistem NiagaKit adalah bernilai ribuan ringgit dan mempunyai caj yang tersembunyi. {!name}, harga sebenar bagi sistem ini hanyalah RM500! RM500 ini termasuk kos pemasangan, kos domain dan hosting, support dan sebagainya. Hakitkatnya , harga ini bukan lagi berpatutan tetapi MURAH.

Bayangkan dahulu saya habiskan ribuan ringgit untuk buat web seperti www.galeribatik.com tetapi kini dengan RM500 anda boleh dapat lebih daripada itu. Selepas anda membayar wang RM500, kami akan pasangkan untuk anda dan apa yang perlu lakukan kelak hanyalah memasukkan gambar produk.

Jika anda sudah mempunyai produk untuk dijual maka NiagaKit ini akan menjadikan anda sebagai seorang usahawan Internet.

Sekian,

p/s: Nampaknya sudah ramai yang booking sistem NiagaKit dan amaran harga RM500 ini hanyalah untuk 50 orang yang pertama sahaja. Kemudian harga akan dinaikkan kepada RM640 untuk 150 orang lagi. Selepas itu order ditutup untuk satu tempoh jangka masa yang tertentu.

Farflex forex SCAM!!

Wednesday, November 05, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under:

Semalam saya berborak dengan pengawal keselamatan di tempat saya bekerja yang bernama Yunus. Saya memang selalu juga lepak-lepak dengan brader ni masa lunch hour kerana sesekali pow rokok gudang garamnya huhuhu.

Brader ni bercerita dengan saya, beliau telah melabur Forex melalui satu broker Forex di Larkin Perdana, JB. Kesian saya mendengarnya apabila duit beliau yang beliau laburkan di Farflex tidak boleh dikeluarkan. Dia membuat pinjaman bank sebanyak RM50,000 untuk melabur kerana terpedaya dengan kata-kata manis tokeynya yang dipanggil Cik Mat dan kuncu-kuncunya.

Bayangkan beliau terpaksa membayar balik pinjaman tersebut sebanyak RM1800 sebulan, melebihi dari gaji dia sendiri!

Saya tak berapa tahu bagaimana company ni beroperasi tetapi walau pun saya dah berkecimpung hampir 2 tahun dengan dunia forex (sekarang berehat kerana terkena spike huhu sedih) tak pula pernah mendengar company farflex sebagai platform forex. Sah platform farflex ni hanya sebagai virtual sahaja, entah-entah beroperasi hanya di Malaysia sahaja.

Dari andaian saya, Cik Mat ni memang handal bermain forex dan melabur dari wang pelabur forex di lain-lain company forex yang sudah terkenal. Forex ni biasalah senang dapat duit dan senang loss juga walaupun sehandal mana pun ilmu forex. Apabila ada news secara tiba-tiba trend forex boleh swing secara mendadak. Cik Mat ni pula membina sistem dia sendiri yang dinamakan farflex bertujuan mengambil caj dari trade pelaburnya. Saya dengar 12 pip. Peh tinggi gila tu Cik Mat!

Apabila sudah rugi dan tak boleh pusing balik bermacam-macam alasan diberi kepada pelabur yang telah terpedaya. Setahu saya jika company forex yang besar-besar yang lain duit boleh di withdraw dengan money transfer, egold, ebullion dll dengan mudah saja (paling lama sebulan) yang company farflex ini pula kononnya difreeze pembayarannya atas arahan BNM. Secara logiknya takkan BNM mempunyai kuasa yang sebegitu cepat untuk memberi arahan pembekuan pembayaran oleh syarikat yang beroperasi di US.

Saya tengok design website farflex ni nampak sangat tak pro. Navigasi menunya begitu statik sekali, tiada forum, tiada support online , tiada kabinet akaun di website semuanya kena download dari platformnya.



Kesian Brader Yunos dan kawan-kawannya yang kurang pengetahuan IT dan forex dimainkan gitu-gitu ajer oleh orang lama forex. Ada yang bercerai berai malah sekali gus membawa risiko forex akan diharamkan di Malaysia. Ramailah pemorex-pemorex yang akan meraung!

Bagaimana untuk cari duit dengan ebook

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , ,

Bagaimana e-book bleh membantu cari duit. Boleh terangkn x..saya ni kurang ilmu pasal IT...

cumi_yan

Soalan cumi_yan ini agak umum sebenarnya. Jika di book store kita boleh dapatkan buku yang boleh disentuh, diselak,dicium (hehe biasanya buku baru baunya sedap) iaitu produk fizikal, ebook pula ialah buku digital yang kebiasaanya ialah berbentuk fail PDF atau stand alone program yang berformat exe dsb.

Siapa yang hendak membeli ebook? Mereka yang berkehendakkan info/ilmu dari ebook tersebut.

Bagaimana untuk cari duit melalui ebook?

1. Menulis ebook sendiri dengan menggunakan Microsoft Word dan di convert ke PDF kemudian dijual. Apa yang hendak ditulis? Apa-apa kemahiran kita yang mungkin orang lain tak tahu dan sanggup beli untuk mendapatkan ilmu tersebut. Contohnya "Panduan Menjaga Kucing" dll. Pastikan anda memang mahir atau kalau kurang mahir pastikan anda membuat research berkenaan apa yang hendak anda tuliskan seperti membuat tesis atau projek di IPT.

Ebook juga boleh mencakupi program-program tertentu, link-link, grafik,video dan sebagainya.

Tujuan membeli ebook ialah secara jalan pintas kepada pembeli dari mencari maklumat di internet yang terlalu besar maklumatnya. Boleh lihat di post saya yang terdahulu di Cari duit internet. Yang menjadi pokok utamanya ialah siapa yang akan membeli ebook tersebut dan apakah kandungan ebook anda menepati kehendak pembeli.

Trend di Malaysia, ebook seperti ini sebenarnya masih belum menggalakkan lagi. Ebook yang laris di Malaysia ialah ebook yang berbetuk teknikal serta ramai orang ingin tahu seperti ebook Kuasa Forex oleh Nasir, pakej kitblogger Smartzul, panduan adsense oleh Sham. Penulis ebook yang susunan ayat yang menarik ialah adik Labanon walaupun dia baru lepas SPM.

Ebook saya pula ialah Tak Perlu Photoshop, Laporan Adsense di Blog Melayu, Adsense Segera dan Graphic web2.0

2. Jika anda tidak punya kemahiran menulis panduan, kita juga boleh cari duit melalui sistem affiliate. Iaitu menjadi ejen jualan kepada ebook tersebut. Apabila kita mendaftar affiliate, kita akan mendapat link atau web replika kepada website jualan yang asal dan jika ada orang membeli ebook tersebut, kita akan mendapat komisyen dari jualan. Harga komisyen adalah bergantung kepada tawaran penjual ebook tersebut. Kita boleh membuat promosi melalui email, blog,forum, website pengiklanan dan sebagainya.

Kita perlu memikirkan cara pembayaran ebook tersebut samada melalui bank tempatan, paypal,clickbank dan sebagainya.

Untuk peringkat antarabangsa pula, web affiliate ebook yang terkenal ialah clickbank dimana mereka memberi komisyen yang tinggi kepada agen affiliate. Ada yang sehingga 80% dari harga ebook yang sebenar dan mudah untuk konfigurasi link affiliate yang mereka panggil hoplink.

3. Cari duit melalui ebook MRR (Master Resell Right), PLR (private Label Right) dan giveaway. MRR dan PLR ialah lesen hakcipta daripada penulis ebook tersebut. Ebook yang bertaraf MRR membenarkan kita menjual kembali ebook tersebut dengan harga kita sendiri. Ada juga MRR yang membenarkan kita menjual dengan harga yang mereka tetapkan sahaja. Ebook MRR tidak membenarkan kita mengubah apa-apa kandungan ebook tersebut.

Ebook MRR saya yang saya beli dengan harga RM20 telah menjana wang kepada saya lebih dari 500% apabila telah dijual kepada lebih kurang 50 orang. Kini saya telah turunkan harga kepada RM7.50 dan masih ada yang membelinya. Itu yang success storylah ada juga ebook MRR yang langsung takde orang yang hendak membelinya. Ada juga otai yang membuat karnival jualan iaitu jualan besar-besaran ebook MRR yang dipanggil Firesale.

PLR pula membenarkan kita menukar kandungan dan kita boleh menukar nama penulis ebook tersebut kepada nama kita dan link-link di dalamnya dan dijual semula . Biasanya Ebook PLR disertakan sekali dengan format Microsoft Word.

Ebook berstatus giveaway pula biasanya ebook yang lama-lama dan kurang orang hendak membelinya, penulis ebook tersebut akan memberii ebook tersebut secara percuma sahaja tetapi dengan syarat menjadi list viral mereka. Anda akan diminta mengisi email anda untuk menjadi list dan mereka akan menghantar email kepada anda untuk promosi ebook mereka atau affiliate mereka yang lain pula di masa akan datang. Ebook giveaway ini juga kita boleh cari duit melaluinya dengan menjualnya semula.

Penutup.

Pada pendapat saya CARI DUIT INTERNET melalui ebook ada peluangnya yang tersendiri walaupun sebenarnya pakar-pakar IM di dunia boleh mendapatkan sesebuah ebook tersebut dengan secara percuma sahaja melalui website torrent dan sebagainya dan ini adalah mimpi ngeri tetapi kenyataan yang perlu dihadapi oleh penulis ebook. Ini kerana produk digital mudah sahaja untuk dikongsikan.

Semoga membantu,
~blalang~
JOM CARI DUIT INTERNET

Ebook percuma !

Monday, November 03, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,
Ingin mengumumkan satu lagi produk download percuma di ruangan ebook percuma.

Niche Video Creator







Semoga bermanafaat!

~blalang~
JOM CARI DUIT INTERNET!!

Hantar URL ke search engine

www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: ,

Salam sahabat IM,

Saya ingin berkongsi link dengan anda, iaitu link untuk menghantar URL blog anda supaya cepat diindexkan oleh search engine dan juga cepat untuk mendapatkan backlink ke blog kita

http://ruhuu.com/submit

Saya juga ingin memberitahu satu link dalam Malaysia yang agak menarik . Walau bagaimana pun oleh kerana web tersebut belum dilancarkan lagi dan diminta dirahsiakan dahulu oleh pemiliknya cukuplah saya katakan kehebatannya sudah terasa kerana mereka menyediakan satu sistem yang hebat bagaimana untuk setup satu web e-commerce dalam masa hanya 5 minit!

Jaminan kepada anda yang menggunakan sistem ini ialah:

[+] Anda akan menjadi usahawan Internet kelak.
[+] Anda akan menjana wang di Internet kelak dan jumlahnya bergantung terhadap usaha pemasaran anda.
[+] Sistem ini akan membuat anda tersenyum lebar kerana banyak masa anda dapat dijimatkan.

Dan banyak lagi.

Itulah realitinya produk yang baru akan lancarkan kelak. Soal harga saya rasa anda sememangnya perlu bekorban sedikit kerana untuk membuat sistem ini menelan kos yang agak besar dan saya percaya sistem ini akan mampu mengubah hidup anda!


Salam,
~blalang~
MEH CARI DUIT INTERNET

Apa itu adsense feed

Thursday, October 30, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Soalan adie melalui email;

Salam bro blalang,

Maaf kalau menggangu..Kenapa blog blalang.blogspot.com lama x update? sibuk ke?

Mula-mula saya ingin ucapkan terima kasih kerana dari hasil ebook Rahsia Adsense dalam BM tu, saya berjaya mengeluarkan adsense saya (lebih $100 dollar) yang sebelum ini sebenarnya nak menaikkan 0.01 sen pun susah, apa lagi nak kumpul $100. Ini kerana trafik saya semua dari Malaysia.

Saya cuma nak tanya pada en blalang, saya lihat pada akaun adsense saya ada feature baru dari adsense iaitu adsense feed. Di sini saya nak tanya pada en balalang, apa guna adsense feed dan bagaimana menggunakannya..

tkasih


Salam adie dan pengunjung blog CARI DUIT INTERNET ini. Maaf lambat nak reply email saudara, mmg bz benar akhir-akhir ini dan sehingga tak sempat nak update blog ni.

Terima kasih juga pada adie kerana membeli "Gray Hat - Iklan Adsense Di Blog Melayu" saya dan semoga saudara adie dapat faedah daripada laporan tersebut.



Mengenai google adsense feed, sebenarnya ceritanya gini.. Google telah membeli feedburner.com , jadi google mahu combine kan pengguna-pengguna feedburner dan google. Sebab itu kita dibenarkan untuk membuat feed dari adsense yang secara tidak langsung membantu meningkatkan pendapatan kita dengan GA.

Dengan kata mudah iklan google adsense akan keluar di RSS feed kita.

Tapi sebelum saya menunjukkan cara bagaimana nak combine adsense dan feedburner (jika ada guna) dukacita diingatkan bahawa google adsense feed ini tidak dibenarkan display di blog Bahasa Melayu huhuhu... saya pun tak pernah mencuba teknik gray hat saya "ADSENSE DI BLOG MELAYU" untuk feed ini.

Bagaimana cara menampilkan iklan Adsense for Feeds?

Untuk mengaktifkan unit Adsense for Feeds, Anda terlebih dahulu harus melakukan migration akaun FeedBurner ke akaun Google anda. Caranya?

Caranya dengan menghantar email ke adsense-support-aff@google.com dengan menyertakan maklumat nama pengguna akaun FeedBurner anda dan alamat email Google yang anda pergunakan untuk mendaftar Google Adsense.

Nanti, Google akan memindahkan akaun FeedBurner anda dan memberikan panduan step by step bagaimana melakukan set up unit iklan Adsene for Feeds.

Anda juga melihat video tentang Adsense for Feeds



dan juga menyemak FAQ mengenai di bagian Adsense Help Center.

Jika kita sudah membuat migration feedburner dan adsense kita boleh membuat setup untuk iklan adsense seperti biasa iaitu konfigurasi warna, text dan sebagainya



Harap membantu dan jangan lupa sama-sama kita CARI DUIT INTERNET!



Terlambat menerima komisyen affiliate

Sunday, October 12, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Rupanya saya telah terlepas email dari Din Beramboi , iaitu seorang pakar dalam bidang affiliate mengenai pembayaran komisyen ebook Pro CMD beliau. Kelakar rasanya kerana sehingga nama saya di announce di blog beliau kerana tidak update maklumat bank.

Begitulah ruginya jika kita membuat sedikit kesilapan semasa mengisi borang pendaftaran affiliate. Kesilapan-kesilapan biasa semasa "Cari Duit Internet" program affiliate ialah seperti

~ Mengisi maklumat peribadi seperti alamat email, akaun paypal,clickbank dan akaun bank yang saya lakukan.

~ Meletakkan URL link affiliate yang salah semasa promosi. Saya pernah lakukan kesilapann ni juga huhuhu.

Oh ya, mengenai Din Beramboi mengingatkan saya kepada kaset underground temuduga pelajar U dengan seorang orang gila yang bernama Pak cik Din Beramboi semasa saya bersekolah dahulu. Rasanya tape ni hangat dalam tahun 1988-1989. Memang top masa tu sehingga muncul pelawak yang menggunakan namanya sehingga sekarang dan juga majalah Ujang yang menjadikan Din Beramboi sebagai trade mark atau maskotnya.

Memang kelakar habis tape tersebut dan antara perkataan-perkataan yang saya masih ingat sehingga hari ini ialah "bau macam tungkek", "pak cik pun heran..muko macam sireh" , "guna kortas pasir", "Pak cik tujukan santau ini kepada anak pak cik yang berada di Granada" tetapi ada 18SX sikit. Boleh dikata Pak cik Din Beramboi adalah pelopor kepada lawak-lawak merapu di Malaysia.



Gambar di atas bukanlah Pak cik Din Beramboi yang original tetapi adalah seorang penggiat Cari duit internet yang otai yang banyak pengalaman dalam program affiliate. Sahabat kita, Din Beramboi IM ni juga baru melancarkan projek terbaru iaitu ebook Rahsia Affiliate full version . Boleh lihat di SINI atau klik banner di bawah:



Ebook ini mendedahkan teknik-teknik rahsia beliau sehingga boleh menjadikan program affiliate menjadi salah satu sumber beliau dalam cari duit internet. Jangan lupa mendapatkannya!

~blalang~
Jom "CARI DUIT INTERNET"

Cara untuk mengatasi kekurangan masa

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam dan rasanya belum terlewat untuk mengucakan selamat hari raya, maaf zahir batin jika ada di post saya di blog ini yang menyinggung perasaan anda.

Lama rasanya saya tak update blog kerana saya fokus kepada satu projek cari duit internet saya. Saya rasa tak perlulah saya beritahu apa projek saya tu, cukuplah saya katakan projek untuk cari duit internet ke peringkat lebih global.

MASA adalah masalah kepada pencari duit online secara separuh masa seperti saya dan begitu juga dengan kawan-kawan yang lain rasanya. Lebih-lebih di bulan raya ni, projek offline lebih banyak tetapi nak buat camana, benda ini tak perlu dielakkan. Jemputan rumah terbuka, berkunjung ke rumah teman dan saudara , marhaban dan sebagainya. Yalah walaupun sibuk cari duit internet tanggungjawab kepada keluarga, sahabat handai dan masyarakat jangan dilupa. Walaupun kita aktif beronline aktiviti offline adalah lebih perlu diutamakan.

Untuk seminggu dua ini, saya terpaksa online hampir pukul 12 malam kerana marhaban ke rumah jiran tetangga ( aktiviti biasa bagi orang-orang Johor, tidak pasti di negeri-negeri lain) dan offline sebelum pukul 2 pagi kerana esoknya nak bekerja. Bermakna saya hanya mempunyai masa 1-2 jam sahaja sehari untuk online dan banyak masa dihabiskan untuk update blog dan layan email group.

Untuk mengatasi masalah kekurangan masa ini, berikut adalah langkah-langkah yang saya terpaksa buat untuk mengatasi masalah kekurangan masa untuk dikongsi :

1. Upah orang lain buat projek (outsource ). Untuk projek global, saya terjumpa 3 website yang mana kita boleh mencari freelancer atau anda sendiri boleh kerja-kerja freelancer di sini:

http://www.elance.com
http://www.guru.com
http://www.scriptlance.com

2. Membeli ebook yang berkaitan atau mencari guru yang lebih pakar supaya dapat mengurangkan masa kita membuat research.

3. Lebih fokus kepada projek supaya masa tidak terbuang.

4. Kurangkan masa untuk aktiviti-aktiviti seperti berforum/chatting dan sebagainya

5. Buat "to do list' supaya tidak kelam kabut dan mengikut susunan . Di sini saya menggunakan perisian Microsoft Project 2003

6. Setkan target untuk projek itu siap untuk motivasikan diri kita sendiri

Ada lagi yang mungkin saya buat ialah Joint Venture. Iaitu membuat projek ini bersama rakan-rakan IM.


~blalang~
Jom "CARI DUIT INTERNET"

Cara mengeluarkan wang Google Adsense

Sunday, September 28, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 5 comments
Filed under:

Soalan dari armizi seman seman

Assalamualaikum...
Pada admin blalang.blogspot.com, di sini saya ingin tanya saudara mengenai google adsense. Saya ingin bertanya saudara sedikit, bank-bank manakah di malaysia ini yang menerima atau yang boleh kita cash kan cheak dari pihak google. Kalau boleh saudara nyatakan antara bank yang menerima cheak dari google ini, dan berapa lama cheak yang kita cash tersebut akan masuk ke akaun kita. Terima kasih keran sudi membantu.

Jawapan

Walaikumsalam armizi,

Tahniah jika anda telah menerima cek google adsense. Cari duit internet dengan Google Adsense sememangnya paling popular di Malaysia.

Sebenarnya semua bank di Malaysia menerima cek dari google adsense. Perbezaannya ialah caj yang dikenakan dan berapa lama boleh dicairkan. Saya dahulu pernah cashkan melalui Maybank dalam 3-4 minggu dan Bank Islam - dekat 2 bulan.

Sekarang ni saya dan kebanyakan pengamal adsense di Malaysia menggunakan Western Union. Mudah dan cepat. Iaitu kita boleh cashkan on the spot. Saya cadangkan anda juga menggunakan Western Union.

Cara nak setup penerimaan western union:

Mesti sebelum 15hb

* Login
* Klik tab My Account
* Pilih Setup Western Union Quick Cash
* Klik Continiue
* Pastikan Payee Name adalah sama dengan Nama di Mykad kita.
- Kalau tak sama, kita boleh ubah dan menghantar email kepada support GA dan mengatakan kita mahu edit nama kerana ingin menggunakan Western Union.
* Save

Selepas itu, jangan lupa update semula di ruangan Tax information

* Klik tab My Account
* Klik tax information
* Klik pada "change your tax information"
* Check No, no dan submit.

Western Union boleh ditunaikan di mana-mana bank yang ada tampal sticker Western Union juga di Pejabat Pos

Cara nak keluarkan wang dari Western Union ialah:

1. Photostat MyKad
2. Minta borang WU di kaunter
3. Isi maklumat yang diperlukan
4. Jangan lupa letak penghantar Google Inc.

Ada kaunter akan menyoal anda sedikit soalan kerana memang dah prosedurnya tetapi kebanyakannya tak tanya pun..

Soalan yang biasa di tanya:

1. Dari negara mana - jawapan United States
2. Atas tujuan apa - pembayaran iklan GA

Kemudian tunggu sekejap (kadang-kadang lama juga) tunggu diaorang fax form kita ke HQ dan apabila sudah diapprove, kita akan mendapat secara tunai masa tu juga. maksimum pengeluaran GA melalui Western Union ialah $2,800.00 US.

Saya biasa cashkan WU melalui bank BSN. BSN tempat saya biasa keluarkan (BSN Kulai) pun sudah kenal dan tiada soal jawab lagi.

Semoga membantu
~blalang~

Jom Cari Duit Internet

Software percuma

Friday, September 26, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under:


Klik Ebook Percuma untuk info dan muatturun

Kongsi fail di internet

Wednesday, September 24, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Dari Wan Shah

Salam,
....saya ingin meminta sedikit info dari awak jika awak tahu bagaimana untuk kita memberikan e-book kepada orang lain. Maksud saya, saya menggunakan blogspot.com utk blog saya. saya ingin letak e-book saya dalam blog tu supaya orang lain blh download. tapi saya tak tahu bagaimana untuk saya boleh melakukan sedemikian. perlukah saya menyewa hosting? atau ada cara lain yang lebih mudah. harap dapat membantu.

Jawapan

Salam kembali Wan Shah.

Jika kita tiada mempunyai hosting ataupun untuk menjimatkan space hosting kita, kita boleh berkongsi fail/ebook dengan upload ebook tersebut di file hosting percuma. Malah ada yang memberi sedikit pulangan kepada kita, jika ada orang download seperti

Ziddu.com

Bizhat.com

Lain-lain free fail hosting yang biasa orang guna ialah:

http://savefile.com/

http://fileden.com

http://www.mediafire.com

http://www.4shared.com

http://boxstr.com

http://rapidshare.com/

Kita boleh upload fail/ebook kita dan kemudian beri URL fail tersebut untuk di muat turun.

Semoga bermanafaat dan meh cari duit internet!

~blalang~
CARI DUIT INTERNET

Masyuk dari matched.co

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

e

Related post http://blalang.blogspot.com/2008/07/cari-duit-internet-di-blog.html

Hmm lambat sungguh nak masyuk dari matched.co ni dah bebeberapa bulan baru dapat payment.. setelah aku pun tak letak iklan matched ni kat blog.

Matched ni agak leceh sikit pasal nak matchkan kandungan blog kita dengan iklan advertiser dia. Saya submit 5 blog dan hanya diterima satu blog sahaja. Lagi satu pengiklan di matched.co ni kebanyakannya adalah company yang berurusniaga berlandaskan riba' seperti loan,credit dan sebagainya.

Video percuma

Tuesday, September 23, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Video percuma klik di ruangan ebook percuma atau link di bawah

ADWORD CODE


~semoga bermanafaat dan mari cari duit internet~
blalang

Cara Melayari internet melalui IP adress US

Monday, September 22, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 2 comments
Filed under: ,

Soalan

dARe has left a new comment on your post "Cara tukar IP Address":


saya pun ada msalah yang sama, macam mana nk tukar dan gunakan IP address USA dgn FoxyProxy?
Dah banyak kali try tp xdpt...
Kalau saya beli kt Strongvpn.com bole selesai ke masalah nie?

Jawapan

Mungkin saya tersalah faham dengan soalan diLLz abraham berkenaan IP adress sebelum ini. Ini kerana saya sendiri belum beli lagi ebook pendapatansurvey kerana saya tak sempat nak Cari Duit Internet melalui survey.

mengenai IP adress melaui proxy IP USA, pendapat saya tidak perlu untuk membeli di strongvpn.com . Cukuplah dengan melayari program survey tersebut dengan menggunakan website-website proxy yang telah sedia ada.

Terdapat berpuluh-puluh malah mungkin beratus website proxy US yang dapat saya sertakan ialah:

http://keezap.com
proxytoyoutube.com PHP Proxy (US)
BeMyproxy.com (US)
azzoop.info PHP Proxy (US)
likewhatever.info PHP Proxy (US)
yourseeweb.com CGI Proxy (US)
schoolprox.co.cc CGI Proxy (US)
fezv.com CGI Proxy (US)
divoxo.com PHP Proxy (US)
sp-9.info PHP Proxy (US)
brownproxy.info PHP Proxy (US)
proxypitstop.com PHP Proxy (US)
onlineprotected.info PHP Proxy (US)
browse-more.info PHP Proxy (US)
kk99.info PHP Proxy (US)
filterpass55.info (US)
fahu.info PHP Proxy
ditchfilter.info PHP Proxy (US)
dopeproxy.com CGI Proxy (US)
desireproxy.com PHP Proxy (US)
slimtrust.com PHP Proxy (US)
proxyhero.com PHP Proxy (Canada)
proxycraze.com PHP Proxy (US)
yourproxi.com PHP Proxy (US)
hasslefreesurf.com PHP Proxy (US)
wrate.info PHP Proxy (US)
filterzap.info PHP Proxy (Canada)
nchausa.org PHP Proxy (US)
eproxy.pl PHP Proxy (US)
unblockinschool.info PHP Proxy (US)
ibypass.us PHP Proxy (US)
proxican.com PHP Proxy (US)
geelax.com PHP Proxy (US)

dan banyak lagi yang anda boleh dapat dari link-link yang diberi dalam website proxy di atas.

Caranya hanya memasukkan URL program survey tersebut di ruangan URL yang di sediakan dalam website tersebut. Contoh dari web keezap.com




Atau jika website-website tersebut kena block oleh admin IT pejabat anda, kita perlu memasukkan no IP Adress proxy US yang boleh didapati dengan membuat carian di search engine.

Contohnya IP adress proxy US :

12.47.164.114:8888

Cara setup untuk Mozilla firefox:



Pilih tab network kemudian pilih setting


masukkan IP tadi dan juga port



Boleh check balik IP anda di http://www.ip-adress.com

Selain kegunaan untuk program survey, banyak lagi kita boleh gunakan apabila melayari internet menggunakan proxy IP seperti melayari web yang dihalang di ofis seperti youtube,myspace,friendster dsb..untuk surfing sebagai anonymous etc.

Saya biasa gunakan website free proxy list tapi nampaknya semasa artikel ini ditulis ia tak boleh browse pula.

Kita juga boleh membuat website proxy kita sendiri dengan menggunakan template-template wordpress tetapi kita memerlukan bandwith yang besar kerana orang lain akan melayari internet menggunakan bandwith website kita.

Template boleh dimuat turun di http://www.freeproxytemplates.com dan banyak lagi.

Semoga bermanafaat

~blalang~
Cari duit internet