Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Buat Duit Tanpa Produk Sendiri?

Sunday, December 24, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Dari blog smartusaha. TQ Sifu Zulsmart

Salah satu cara untuk menjana pendapatan di internet adalah dengan menjual produk orang lain. Ia bukan program affiliate, tetapi dikenali sebagai Resell Right (RR), Master Resell Right (MRR) dan satu lagi adalah Private Label Right (PLR). Ketiga-tiga cara ini memerlukan ‘pelaburan’ sekali sahaja untuk mendapatkan produk tersebut, tetapi kemudian menjadi milik anda untuk mendapat income 100% daripadanya.

Klik ----> http://tinyurl.com/yh8rfw


Dengan RR atau MRR, kita boleh menjual produk itu dan mendapatkan hasil 100% tanpa perlu berkongsi dengan pihak lain. ‘Master’ di sini bermaksud, kita juga boleh memberikan hak yang sama kepada pembeli kita. Private Label Right pula bermaksud, kita boleh mengubah kandungan produk itu samada ia artikel, ebook ataupun perisian, dan meletak nama kita. Inilah dikatakan menghasilkan produk digital dengan cepat.
Saranan saya, anda tetap perlu melakukan kajian pasaran sebelum melaburkan wang untuk membeli pakej MRR atau PLR tersebut. Tentukan topik atau permintaan di internet dan kemudian baru mencari produk yang berkaitan untuk dipasarkan. Juga, anda perlu pelajari lebih lanjut mengenai RR, MRR dan PLR ini. Ramai yang membeli produk sebegini tetapi tidak berbuat apa-apa.


Di dalam perniagaan internet, begitu banyak bidang atau model. Tak perlu saya ulangi lagi akan hal ini. Cuma anda perlu menentukan apakah yang sesuai untuk anda. Affiliate? produk sendiri? Servis? MRR? PLR? ……?
Bagaimana Mendapatkan Produk Sebegini?

Salah satu yang telah saya bina untuk anda beli dan jual balik dan juga memberi anda pelbagai software yang amat berguna jika anda webmaster :

http://tinyurl.com/yh8rfw

.

Kaedah mencari downline/prospek di internet dan di luar internet

Wednesday, December 06, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Salam,
Agak lama saya tidak update blog ini kerana kesibukan masa. Seperti tajuk di atas, kali ini saya akan menceritakan cara-cara promosi produk atau affliate anda di internet atau luar internet. Ini adalah cara biasa dan ramai yang sudah tahu (just ignore) kerana ramai yang telah menulis mengenainya.

Jika untuk promosi di internet :

1. Email ke yahoogroup,googlegroup,msn dan sebagainya.
Kelemahannya : Jika email anda dianggap SPAM dan tidak diluluskan oleh moderator sesuatu egroup itu.Jika egroup yang unmoderate (tiada moderator) kebiasaannya ialah egroup lucah dan egroup berkonsepkan iklan. Dan kebiasaannya jika egoup2 begini peratus yang membaca email anda adalah kurang kerana yang melanggannya pun biasanya di kalangan pengiklan2 itu sendiri yang biasanya melangan secara web (email anda tidak sampai ke inbox mereka)

2. Meletakkan iklan anda di signature email dan di signature forum

3. Mengiklankan di website-website iklan seperti http://www.blalang.com/perniagaan.html :)) atau di website-website iklan percuma yang lain. Hanya search di search engine iklan percuma+iklanpercuma+iklan dan sebagainya.

4. Membuat website anda sendiri dan menggunakan pelbagai teknik tarik pengunjung ke website anda. Jika tidak tahu buat web , anda boleh menggunakan blog percuma seberti blog blalang_cari_duit ini. Anda hanya perlu ada 3 steps sahaja.

Saya telah menggunakan keempat-empat cara di atas dan Alhamdulillah di setiap program affliate yang saya sertai saya berjaya mendapat banyak downline. Antaranya ialah di numenmail saya mendapat 207 orang ,bio-dara = 53 orang. luar internet (offline prospects) .

Cara terbaru sekarang ialah menggunakan sms. Dengan sekali sms , iklan anda akan diterima oleh beribu orang pengguna handphone kerana mereka mempunyai list sehingga 2 juta no pengguna. Bagaimana mereka mendapatkannya Wallahuallam. Kena tanya mereka sendiri. Semua list tersebut boleh dikategorikan mengikut kehendak anda seperti hanya kawasan setempat dan sebagainya.

Jika berminat boleh ke website ini.

*p/s : Ini ialah salah satu cara mencari downline juga :)

~blalang~

7 Biggest Mistakes of Business Startup

Friday, October 06, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments

Lesson 1: Don’t quit your day job without a plan.
Lesson 2: Don’t sell diamonds for the price of a rhinestone.
Lesson 3: Don’t start a business to find life on the edge.
Lesson 4: Don’t try to close deals before getting out your message.
Lesson 5: Don’t abdicate authority.
Lesson 6: Don’t be rash with cash.
Lesson 7: Don’t let a launch cause lifelong regrets.


Dari enzine SaifulSham untuk dikongsi bersama

Cara memulakan Perniagaan Internet Tanpa Produk Sendiri!

Wednesday, September 27, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Assalamualaikum,
Agak lama saya tidak menulis di blog ini. Sejak akhir-akhir ini saya sibuk dengan upgrade website www.blalang.com. Jika anda perasan website ini banyak mengiklankan produk. Sebenarnya produk-produk yang saya iklankan itu bukanlah produk saya. Saya hanya jadi pengiklan ataupun agen jualan sahaja.

salah satu cara memulakan perniagaan Internet tanpa mempunyai produk atau perkhidmatan sendiri adalah menyertai program yang dipanggil affiliate. Program affiliate bermaksud, anda mempromosikan produk atau perkhidmatan perniagaan Internet lain dan anda menerima komisyen atas setiap jualan.

Contoh program affliate yang saya sertai ialah program bio-asli desaku dan terbaru bio-asli desaku dari Julai saya telah mendapat komisyen sebanyak RM130.15!!


Dengan menggunakan link dan banner ini, anda boleh meletakkannya di laman web anda, di dalam email anda, atau di Internet. Apabila seseorang klik pada link atau banner khas anda, dan daftar anda akan menerima komisyen atas setiap pendaftaran atau setiap belian. Ini bergantung pada sesebuah program affliate yang anda sertai itu.



Apa Itu Adsense?

Saturday, September 02, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Adsense adalah program pengiklanan dari Google. Dengan Adsense, sekiranya anda mempunyai laman web, anda boleh memohon untuk menyertai program ini. Sekiranya diterima, Google akan meletakkan iklan berbayar dalam laman web anda. Dan sekiranya laman web anda dikunjungi orang, dan mereka klik pada iklan tersebut, anda akan mendapat sedikit habuan daripada itu.Anda perlu memohon dahulu untuk mereka nilaikan website anda. Website mestilah berbahasa Inggeris atau bahasa-bahasa yang mereka iktiraf. Untuk makluman Bahasa Malaysia tiada dalam senarai mereka.

Artikel penuh.....

Apa itu SCAM

Friday, September 01, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 4 comments

SCAM adalah penipuan diinternet oleh mereka yang ingin mengaut keuntungan mudah di internet dengan membina website yang menarik netter untuk mendaftar sekaligus melabur wang mereka. Sesiapa yang sudah terkena tu taulah apa dia SCAM. Bagi yang tidak pernah terkena - berhati-hatilah.SCAM antara penyebab orang ramai takut dengan perniagaan di internet.

Berikut adalah penerangan scam yang diambil dari tip saudara Irfan Khairi.

SCAM dan penipuan sering terjadi terutama dalam peluang-peluang menjana pendapatan atau sistem-sistem untuk menjadi kaya. Oleh itu, sekiranya anda terbaca sahaja peluang-peluang menjana pendapatan, satu ALARM patut berbunyi dalam kepala anda sebagai WARNING untuk be ALERT

Untuk mengelakkan diri anda dari tertipu dengan SCAM, banyakkan bertanya- be curious!

1.Adakah individu atau syarikat tersebut mempunyai kredibilit dan reputasi?
Ataupun dirinya menyorok disebalik laman web tanpa sesiapa ketahui sama ada dirinya wujud ataupun tidak.


2.Adakah bunyinya terlalu senang untuk membuat wang?
Percayalah kata saya… hendak menjadi jutawan amat susah. Tetapi, sering kali bila terdapat peluang-peluang mengatakan seseorang boleh menjadi kaya dengan pantas dan kerja senang- mudah sahaja terjerat.

3.Adakah bukti-bukti ditunjukkan?
Di sini dengan kehadiran teknologi, ianya menjadi amat sukar. Income statement, gambar penyata bank, cek yang di scan, screenshot pendapatan online, kesemuanya boleh direka.
Dengan kebolehan grafik yang minima, seseorang itu boleh memanipulasikan photo atau screenshot untuk menunjukkan pendapatan yang tinggi. Saya tahu oleh kerana saya juga pereka grafik dan sedia maklum teknik-teknik manipulasi gambar ini.

Dalam topik yang sama juga, testimonial juga boleh direka sendiri. Oleh itu, anda perlu lebih berhati-hati.

Sekiranya timbul rasa ragu-ragu ketika anda menyelidik mencari jawapan- berhati-hati, ianya mungkin scam.

Program Autosurf

Monday, August 28, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , ,

Assalamualaikum,

Semalam saya dah terangkan berkenaan HYIP dan cara melabur dengan program HYIP.Hari ini saya akan cuba memberi penerangan berkenaan program Autosurf pula.

Apa itu Autosurf?

Autosurf ialah program yang memberi kita pulangan dengan melihat iklan-iklan yang telah membayar di website mereka. Autosurf juga adalah sebenarnya untuk webmaster mempromosi website mereka. Iaitu dengan cara mereka lihat website mereka dan mereka lihat website kita. Sebab itulah jika kita mendaftar dengan autosurf mereka menyediakan ruang yang wajib diisi ialah alamat website kita. Mereka menggunakan sistem kredit setiap kali kita surf iklan-iklan yang terdapat di website mereka.Jumlah kredit itu ialah jumlah ahli lain melihat website kita.Ini bermakna bagi webmaster mereka boleh menarik jumlah pelawat ke website kita.

Bagaimana jika kita tiada website?
Kalau tiada website tetapi hendak juga join program autosurf pun boleh.Jika sesak sangat boleh juga letakkan website saya ---> www.blalang.com . Terima Kasih

Adakah autosurf mengenakan bayaran?

Seperti program-program lain,autosurf juga mengenakan bayaran tetapi bayarannya tidaklah mahal sangat, biasanya dalam USD5-USD10. Tetapi jika tidak mahu membayar pun tidak apa cuma untuk mendapat pulangan tu lambatlah malah ada juga yang langsung tidak membayar dalam bentuk wang, hanya bayar menggunakan kredit surf sahaja.

Di bawah ini saya listkan program autosurf yang telah saya sertai dan anda juga boleh menyertainya juga : Just click the banner.







Bagaimana Mereka membayar anda?
Mereka mendapat pendapatan dari pengiklan-pengiklan yang menyertai program mereka

Seperti HYIP, autosurf juga mempunyai website-website monitor yang memberi rating kepada program autosurf tersebut.Ini adalah kerana dunia internet ini penuh dengan scam. Berikut saya listkan antaranya:

1.
Autosurfmonitor.com
2.

3.

4. Hotsurf
5.
Vip-Monitor

Ok,setakat ini setakat ini sahaja.Anda dijemput menyatakan pendapat anda di ruangan komen.Terima Kasih

Apa Itu HYIP

Sunday, August 27, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments



Assalamualaikum,

Salah satu cara mendapat duit dengan mudah adalah dengan program HYIP. Tapi ingat semudah anda dapat duit semudah itu juga anda kena tipu.Jadi sila baca artikel di bawah sehingga habis.

HYIP adalah singkatan kepada High Yields Investment Program.
HYIP adalah satu program pelaburan di internet yang berbeza dengan autosurf. Bayangkan anda melabur dalam pasaran saham atau hartanah. Ini adalah amat sama dengan HYIP. HYIP adalah satu pelaburan yang mendatangkan keuntungan yang lumayan dengan tidak perlu melakukan apa-apa tetapi mempunyai risiko untuk mengalami kerugian.

Bagaimana cara pelaburan HYIP ?
Anda perlu memasukkan pelaburan anda kepada program HYIP tersebut dan membiarkan pihak mereka menggunakan wang anda sebagai modal untuk pelaburan mereka di tukaran wanga asing. Kemudian mereka akan membayar peratusan komisen berdasarkan keuntungan mereka, Anda hanya perlu menyumbangkan wang anda dan menunggu mereka untuk membayar komisyen di atas pelaburan anda tersebut. Selalunya komisyen dibayar pada tiap-tiap hari tetapi ada juga yang dibayar mengikut minggu atau bulan.Ada program yang membuat bayaran secara manual iaitu anda perlu pergi ke website mereka dan withdraw secara manual.Program secara auto ialah bayaran dibuat secara automatik ke akaun egold anda.

Apakah contoh program HYIP yang ada ?

Terlalu banyak program HYIP di internet masa ini. Antara program yang admin telah menyertainya dan telah dapat pulangan adalah seperti
DI SINI. Tetapi AWAS!!! banyak HYIP adalah satu penipuan atau dipangggil SCAM. Admin sendiri telah beberapa kali terkena. Almaklumlah dunia siber ini begitu mudah penipuan boleh dilakukan oleh mereka yang ingin mengaut keuntungan mudah. Untuk membuat semakan program HYIP itu adalah scam atau tidak, kita boleh semak di website-website monitor seperti DI SINI atau DI SINI. Di bawah saya ada senaraikan lagi banyak website-website monitor.


Apakah Keperluan Untuk Menyertai ?

Menyertai pelaburan menggunakan matawang elektronik E-GOLD,netpay,paypal atau kredit kad.Artikel berkenaan egold telah saya ataachkan sebelum ini atau boleh juga dibaca tentang e-gold klik
DI SINI. Atau di website egold (klik)

Tip-tip sebelum melabur di HYIP:
1. Jangan melabur terlalu banyak. Lebih baik jika melabur d bawah USD10 dahulu untuk menguji kebenaran program itu.
2. Baca dari forum-forum di internet mengenai program HYIP yang anda ingin sertai itu.Banyak forum berkaitan berkenaan dengan HYIP ini di dunia internet. Bermakna anda perlu membuat sedikit research sebelum melabur.
3. Jangan tamak
4. Jangan menyertai terlalu awal iaitu program HYIP yang baru dilancarkan. Biasanya program-program baru ada menyediakan banner link rating (monitoring button) di bawah site mereka. Sila browse semua website-website tersebut dan nilai rating yang diberi oleh mereka yang telah melabur.
5. Jangan terlalu mempercayai kata-kata slogan syarikat HYIP tersebut walaupun tertera perkataan GUARANTEED.
6. Fikir Logik. Jangan terlalu mempercayai pulangan yang sangat besar seperti 100 %- 400 % anda boleh dapat dalam masa sehari. Tiada perniagaan di dunia ini yang membolehkan anda mendapat pulangan sebegitu mudah.
7. Halal atau Haram?? Sila lihat dahulu keterangan pelaburan yang dibuat. Jika pelaburan untuk perniagaan yang haram maka haramlah hukumnya begitu juga berhati-hati dengan HYIP yang menyokong keganasan Israel.
8. Jika anda mahu melabur dengan jumlah yang banyak dinasihatkan supaya melabur di pelbagai HYIP dengan amaun yang kecil setiap satunya untuk mengelakkan anda ditipu.
10. Senarai website yang memberi rating kepada program-program HYIP atau pun dipanggil website monitor seperti di bawah ini: Sila layari dahulu website-website tersebut sebelum melabur.
1-
Surf4others
2-
hyipexpelorer
3-GoldPoll
4-
HYIP RANKS
5-HYIPMonitor
6-HYIP Catalog
7-
hyipia
8-TOP 100 HYIP
9 -
WorldHYIP
10-
HYIP-analysis

Sebenarnya banyak lagi website-website monitor yang ada.Anda boleh cari sendiri jika anda telah melibatkan diri dengan HYIP.

Saya juga menjemput anda untuk menambah tip dan trick berkenaan HYIP di ruangan comments. Setakat ini untuk HYIP, saya akan bercerita pula berkenaan autosurf,email berbayar,google adsense,affliate, merchant dan bermacam-macam cara lagi yang boleh membuatkan kita mendapat duit di atas talian.

Terima Kasih


Tempat melabur

Langkah Pertama : Apa itu egold

Friday, August 25, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments

Dari website blalang.egold

Sebelum anda ingin membuat duit online, anda mestilah mempunyai transaksi untuk menukarkan semula ke RM kerana kebiasaannya mereka menggunkan US Dollar. Antaranya ialah dengan menggunakan egold.

Apa itu e-gold?
E-gold, Ltd adalah suatu perusahaan financial ternama di dunia yang berpusat di Amerika, yang mengkhususkan dirinya pada transaksi internet. Boleh dikatakan bahwa secara de-facto e-gold adalah mata wang internet. Transaksi dengan menggunakan kad kredit sangat terbuka terhadap pembocoran kad kredit. Kerana itu, e-gold menawarkan solusi pembayaran di internet yang relatif dan selamat..
Cara kerja e-gold adalah seperti bank - bank tradisional pada umumnya. E-gold menerima deposit dari penyimpan, dimana pengguna boleh bertransaksi transfer keluar ataupun masuk melalui e-gold. Seperti bank tradisional pada umumnya.
E-gold menyimpan deposit penyimpan dalam bentuk emas. Jadi ketika pelabur menyimpan sejumlah wang dalam mata wang tertentu, wang tersebut akan di konversikan menjadi emas. Mengapa emas ?? karena emas adalah mata uang yang paling stabil saat ini. Jadi apabila harga emas dunia naik, nilai wang kita di e-gold juga akan naik, demikian sebaliknya.
Lalu bagaimana cara mendapatkan account e-gold ??? Mudah sekali, cukup hanya dengan mengisikan aplikasi pendaftaran pada website e-gold , anda sudah dapat mendapatkan account e-gold.
Account e-gold anda baru berguna apabila anda memiliki wang di dalamnya. Sama seperti account anda di bank tradisional. Apabila tidak memiliki dana, jangan harap dapat transfer ke luar, walaupun hanya $0,1.
Untuk membeli e-gold di Malaysia ada beberapa website yang telah menyediakannya. Saya juga adalah agen kepada syarikat jual-beli egold di Malaysia--> egoldmalaysia

Disertakan transaksi egold saya :
Klik untuk besarkan Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Salam Perkenalan

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Salam perkenalan dari saya. Saya berasal dan tinggal di Johor, Malaysia. Tujuan blog ini dicipta adalah untuk menceritakan pengalaman saya di dalam dunia internet untuk cari duit tambahan. Pada mulanya saya layari internet hanya suka-suka untuk menambahkan ilmu. Lama-lama apabila kos hidup semakin meningkat semenjak kenaikan harga minyak pada tahun 2006 ini, saya gagahi juga ilmu cari duit di dunia internet ini.

Aktiviti saya di dunia internet mula bermakna pada diri saya setelah saya mencipta sebuah egroup dari facilities yahoo iaitu
blalang_group(click to view). Dari lebih kurang 15 orang ahli sahaja iaitu kawan-kawan saya di dunia nyata telah menjadi semakin besar dan sehingga blog ini ditulis telah ada 7755 orang ahli.

Saya sebenarnya seorang moderator yang tidak terlalu menonjol dan jarang menyampuk email dari ahli. Malah di kalangan ahli blalang_group ni pun tidak ambil kisah siapa owner
blalang_group ini. Saya lebih suka begini.

Pada mulanya saya memang tidak percaya langsung dengan perniagaan di internet. Akan tetapi setelah membaca forum-forum dan melayari website-website saya mula percaya kita memang boleh menambah pendapatan melalui internet. Contoh terbaik ialah jutawan muda saudara Irfan Khairi. Beliau telah membuktikan kita boleh menjadi jutawan senyap.

Saya pula tiada niat langsung untuk menjadi jutawan melaui perniagaan internet. Buat masa ini cukuplah sekadar menambah duit poket saya.

Mungkin pengalaman saya adalah amat sedikit berbanding dengan mereka yang telah lama menceburi bidang ini. Mentelahan pula saya tiada modal yang banyak. Oleh sebab itu di blog ini saya akan cuba menceritakan bagaiman mendapat duit dengan mudah melalui internet dengan modal yang sedikit dan saya lebihkan pada program yang tidak memerlukan modal.

Sebenarnya blog ini sesuai kepada mereka yang baru hendak mencuba cari duit melalui internet dan diharap ada blogger yang lebih senior dalam cari duit di internet dapat memberi tip dan menokok tambah mana yang kurang.