Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Lagi Ebook Percuma

Tuesday, December 11, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Klik banner di bawah untuk membenarkan anda access ke laman ebook,software,skrip percuma sempena tahun baru. Peluang ini adalah dengan limited time sahaja.

Anda akan mendapat berpuluh ebook yang bernilai ratusan USD pada harga pasaran dengan percuma sahaja. Semuanya berstatus Master Resell Right, Giveaway rights atau Private Label Right. Anda boleh gunakan sendiri atau jualkannya semula!

Kenapa ianya percuma?
Ini adalah kerana perkongsian Internet Marketer seluruh dunia ingin menghadiahkan produk tersebut kepada kita, hanya perlu mendaftar menjadi opt-list mereka. Kalau boring kita boleh unscribe pada bila-bila masa sahaja ataukan tandakan ia sebagai email spam. Tetapi untuk saya, saya akan menerima email mereka dengan senang hati kerana mereka memberi banyak peluang baru di dunia Internet Marketer.


Cepat sebelum ketinggalan!

100% PERCUMA!

Hadiah Ebook Percuma

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Harga jualan ebook ini ialah $US 67!

VideoWebWizard is a new software tool that allows you to easily and quickly convert videos into web format.Even if you are completely new to computers or just are not good with technology, don’t worry!

The VideoWebWizard software has a wizard-like functionality. It literally walks you through the few steps to converting video to website format.

Download Your Gift Here

PERKHIDMATAN KERTAS KERJA PINJAMAN DAN PERCUKAIAN

Sunday, December 02, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

APA ITU KERTAS KERJA PERNIAGAAN?

Rancangan perniagaan juga dikenali sebagai kertas kerja perniagaan atau kertas kerja pinjaman perniagaan. 90% mereka yang menyediakan rancangan perniagaan adalah kerana ingin memohon pinjaman (bila nak memohon pinjaman baru kelam kabut nak cari konsultan), tetapi sebenarnya mereka ini tersilap

Matlamat rancangan perniagaan

Rancangan perniagaan yang disediakan mempunyai beberapa tujuan seperti berikut :-

Sebagai Garis Panduan Untuk Menguruskan Perniagaan

Rancangan perniagaan boleh dijadikan sebagai garis panduan dalam menguruskan perniagaan. Rancangan perniagaan biasanya menunjukkan langkah-langkah yang akan dijalankan oleh pengurus perniagaan. Pihak pengurusan akan menerangkan kandungan rancangan perniagaan untuk mewujudkan pemahaman mengenai tugas-tugas mereka dan juga akan melahirkan perhubungan yang baik antara majikan dan pekerja.

Meyakinkan Pihak Tertentu Terhadap Idea Perniagaan

Rancangan perniagaan merupakan satu alat perhubungan bagi seseorang usahawan untuk menjelaskan sesuatu projek yang ingin dijalankan kepada pihak lain. Melalui rancangan perniagaan ini ia dapat meyakinkan pihak yang ingin membantu menjayakan projeknya. Pihak yang terlibat termasuklah pelabur, syarikat kewangan dan bank.

Mengkaji Dan Menilai Kemajuan Dan Prestasi Perniagaan

Rancangan perniagaan, adalah alat pengukur daya maju sesuatu projek. Rancangan perniagaan menggambarkan analisis yang dibuat untuk menunjukkan potensi dan daya maju sesebuah perniagaan. Dengan berbuat demikian ia juga akan mengelakkan berlakunya pembaziran modal, masa dan tenaga.

“JIKA ANDA GAGAL UNTUK MERANCANG, MAKA ANDA MERANCANG UNTUK GAGAL”

SESUAI UNTUK
  • Bakal-bakal usahawan

  • Usahawan IKS

  • Mereka yang ingin membesarkan projek

  • Bakal-bakal Pesara , Para pelajar perdagangan dan pengajian perniagaan ,Semua individu yang berminat


Jika anda berminat untuk mendapatkan kertas kerja yang di jamin kelulusan oleh penulis ebook tersebut anda boleh di dapati dengan klik gambar di bawah:


PERCUMA DENGAN PEMBELIAN E-BOOK DI ATAS*!


kertas kerja pinjaman terbaru yang diluluskan oleh pihak bank pembangunan

Cash88 are SCAM?

Saturday, December 01, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 4 comments
Filed under:

Salam,

Tentu anda juga pernah dapat email yang mengajak join Cash88 kan? Cash88 adalah program klik dapat duit dan baca email dapat duit. Setelah saya membaca komen En Abd Rafi di post saya sebelum ni Masih Ada Yang Tertipu , saya pun cuba lah daftar, ala benda free kan.

Mula-mula saya teruja juga tengok iklan-iklan klik dapat duit di cash88, semuanya korporat-korporat belaka, betul apa yang di katakan oleh Abd Rafi. Di ruangan kategori e-media, boleh dikatakan semua emedia di Malaysia ada iklan di Cash88.



Juga di kategori ebank, semua bank-bank di Malaysia ni ada.



Anda cuma klik dan biarkan selama 20 saat, 20 point untuk anda. Tetapi apabila semua saya klik ada lebih kurang 1020 point saya, saya pun cuba klik redeem point. Tetapi saya tergelak semula, cantik sungguh marketing strategi owner cash88 ni, anda boleh redeem point dicampurkan sejumlah wang yang taklah murah sangat untuk mendapatkan handphone! Macam gores dan menang pulak.

Iklan untuk di siarkan di Cash88 ni pun boleh tahan mahalnya RM500 untuk 5000 pelawat. Sebenarnya saya tidak fikir syarikat-syarikat korporat tadi mengiklan di cash88. Itu cuma link-link yang mereka letakkan sahaja. Apa tah lagi untuk syarikat gergasi seperti Yahoo,Google dan MSN yang turut ada link di sana. Takkan mereka nak letak RM500 untuk program camni? Apa kelas la..Diaorang punya iklan lagi power.

Kesimpulannya, masih belum ada klik dapat duit yang betul-betul dapat duit mudah di Malaysia ni. Tetapi di US mungkin ada survey dapat duit, klik dapat duit dan sebagainya.

Samada Cash88 SCAM atau tidak seperti tajuk yang saya berikan itu saya tak pasti sebab tak cuba buat pembayaran cuma yang pastinya Cash88 adalah marketing strategi yang baik oleh ownernya iaitu tempat mengiklan dan jual handphone.

Mungkin dapat duit jika cari downline, itu biasalah strategi menarik ramai join program mereka ni dan secara jujurnya saya tak sanggup nak cari downline program macam ni. Kalau anda teruskan terpulanglah...

Lagi Projek Cari Duit

www.tips-fb.com by Admin · 1 comments

Projek Cari Duit Internet saya yang terkini ialah menjual jersi Jking secara online.

Kenapa Jking?

1. Ada lubang baekk ( hehehe). Sebenarnya produk ini kawan saya yang punya, saya cuma marketkan sahaja secara online dengan mendapat sedikit komisyen. Lagi meniaga tanpa produk.
2. Jking adalah 100% produk Bumiputera
3. Jking banyak digunakan oleh pasukan-pasukan bolasepak M League
4. Harganya yang kompetitif. Saya untung, anda untung

Ok, link untuk ke Produk Jking ialah dengan klik gambar jersi Jking di bawah:




*P/s Jika anda ada produk, minta saya buatkan blog/site seperti Jking ,SSSolution, Intra , Batik dan Tribulus hanya RM300 sahaja.

Masih Ada Yang Tertipu

www.tips-fb.com by Admin · 2 comments
Filed under: ,

Akhir-akhir ini, semakin galak saya menerima email yang mempelawa saya menyertai program-program Autosurf, Klik banner, Baca Email Dapat Duit dan sebagainya.

Kepada penghantar-penghantar email tersebut, ini ada kata-kata dari saya:

Maaflah, benda ni semuanya saya dah lalui sebelum ini,dan boleh dikatakan semuanya HAMPEH-HAMPEH belaka. Kalau sekali klik hanya mendapat 0.01 sen, bila nak dapat mengumpul USD100.00 ? Huhuhu, anda akan terpaksa membayar untuk mendapat jumlah yang lebih untuk sekali klik. Sekurang-kurangnya USD20.00, dan jika tiada rezeki anda belum balik modal tauke program tersebut akan cabut lari.

Siapa yang sudah berjaya?

Bagaimana nak dapat untung dengan program-program ini ialah dengan cari downline sebanyak mungkin. Jika anda ada banyak downline mudahlah anda boleh redeem duit anda. Jika tidak...

Bukan saya nak mengata tetapi sedarkah anda,dengan anda mempromosi program-program tersebut untuk cari downline anda sebenarnya telah membawa orang lain supaya tertipu. Seperti peniup seruling membawa tikus ke gaung!. Apabila program tersebut telah ditutup, bolehkah anda dengan selambanya meneruskan perjuangan cari duit di internet. Orang sudah tidak percaya dengan kredibiliti anda. Dan silap langkah ada yang membuat laporan kepada pihak yang berkuasa.

Bukan tiada program tersebut yang betul tapi percayalah 99% adalah SCAM. Saya pernah mendapat wang dinar Iraq sebanyak 250,000 yang dipos melalui program tersebut tetapi jika ditukar dengan RM hanyalah RM8.00 sahaja untuk kerja lebih 6 bulan klik banner. Tak berbaloi kan?

Mungkin anda tidak percaya dengan kata-kata saya hari ini, tetapi esok lusa anda akan sedar dengan kata-kata saya. Lihatlah post-post awal saya di blog ini. Semua saya dah join bro! Semua program-program yang saya join dulu telah ditutup. Yang saya masih stick ialah dengan Forex. Untuk belajar secara asas Forex Marketiva saya pernah menulis di SINI

So, sendrik mau ingat!Jadilah Internet Marketer yang sebenar!

Membuat Blog Dengan Hanya Tiga Langkah

Thursday, November 29, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Kepada anda yang ingin membuat blog dengan percuma dengan domain blogger atau pun blogspot seperti blog saya ni. Saya ada membuat blog tutorial, bagaimana untuk membuat blog dengan video tutorial.

Oleh kerana video tersebut menggunakan youtube, kepada yang menggunakan capaian internet di pejabat ada yang tidak dapat view tersebut kerana kebanyakan organisasi di Malaysia telah block capaian ke youtube.

Video tutorial tersebut mencakupi:

1. Panduan Mendaftar dan mula membuat post
2. Panduan Mengubah Template
3. Panduan Mengubah imej banner
4. Panduan Customize Template
5. Panduan Meletakkan Google Adsense di Blog

Harap panduan-panduan video tersebut dapat memulakan anda dengan blogger.

Panduan Membuat Blog Dengan Video

Cari Duit Internet

Wednesday, November 28, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 4 comments
Filed under: , ,

Salam,

Semalam saya ke Bank Islam cawangan Tampoi, JB untuk menunaikan cek google adsense saya. Semasa orang rumah saya menghulurkan cek tersebut, pegawai Bank tersebut terkejut dan bertanya bagaimana saya mendapat cek dari google dan amat berminat untuk belajar mengenai perniagaan online. Selama ini beliau menganggap perniagaan online adalah satu penipuan dan apabila melihat cek tersebut di depan mata beliau amat berminat untuk belajar.

Susah saya nak menerangkan secara detail benda-benda macam ni nampak seperti kompleks secara live tanpa sylibus tertentu hehe.

Jika anda berminat dengan perniagaan internet,anda perlulah mempelajari benda-benda tersebut:

Apa itu Blog
Apa itu SEO
Apa itu Google Adsense
Apa itu Affiliate
Apa itu opt list
Apa itu JV
Apa itu Paypal, Click Bank, Egold,Ebillion etc
Dan macam-macam lagi.

Nampak seperti sukar tetapi apabila anda sudah menceburinya dan apabila sudah ada riban-riban masuk ke akaun anda semuanya seperti ilmu-ilmu yang lain, apabila dah tahu tak lah susah sangat.

Saya menghabiskan banyak masa, tak tidur sampai 3-4 pagi untuk belajar mengenai semua itu, tetapi rasanya tidak tersusun modulnya, saya tak tahu nak bermula dari mana, mana yang asas mana yang advance. Oleh itu saya cadangkan kepada anda yang berminat hendak menceburi bidang ini supaya menghadiri kursus-kursus perniagaan internet. Setakat RM 700 -RM800 itu amat berbaloi berbanding anda belajar sendiri.

Banyak kursus yang dianjurkan seperti Seminar Perniagaan Internet Shaifulsham.



Ramai yang telah berjaya menghasilkan perniagaan internet dengan menghadiri seminar Shaifulsham, antaranya ialah En Nasir dengan Buku Kuasa Forexnya , IrwanDanhill dengan perniagaan SMSnya dan ramai lagi. Kalau saya tahu dari dahulu saya join seminar tersebut.

Tidak seperti semasa saya bermula, sekarang banyak terdapat ebook berbahasa Melayu yang memberi panduan secara detail mengenai perniagaan internet,google adsense, belajar Wordpress seperti di bawah . Jika anda tidak memilih untuk menghadiri kursus atau seminar anda juga boleh belajar sendiri , ia lebih mudah dan saya recommend anda untuk membelinya:

Mohd Najib : Panduan Lengkap Perniagaan Internet:



Raja Adsense : Panduan Google Adsense:


Smartzul : Panduan Membuat Blog dengan Wordpress:


Tazilan : 10 Model Pernigaan Internet:


Mohd Shamsuriyadi : Panduan Membuat Duit Dengan Ebook



Dan banyak lagi sebenarnya yang ada tetapi setakat ni biarlah saya letakkan ebook mereka yang sepenuh masa dengan perniagaan internet dahulu.


Semoga sukses sebagai Internet Marketer,
~blalang~

Cari Duit Melalui Streamyx

Thursday, November 22, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: ,

A special Streamyx Year End Promo will be offered until 31st December 2007.

The promo is targeted to new residential Streamyx subscribers only. It offers Streamyx 1Mbps at only RM77 monthly.

We are also throwing in lot of FREEBIES and customer will get to save more than RM600 when they subscribe.

Details of the offerings are as below:

Streamyx Package

Normal Monthly Fee

Offer Price

Freebies

Streamyx 1.0Mbps

RM88

RM77


per month for 24 months. Thereafter, revert to standard of RM88.

· FREE Modem

· FREE Online publication (e-browse - The Sun newspaper) for 12 months

· FREE Online publication (e-browse - Virtual Malaysia & Traverama magazines) for 3 months

· FREE Online Education (b-smart - Britannica Encyclopedia) for 12 months

· FREE Music Download via music.bluehyppo.com (10 songs - one time download)

· FREE Jumbo Play Games on Demand for 3 months

· FREE Sports Update Barclays Premier League for 12 months.

Streamyx Year End Promo advertisements will be featured in the major newspapers, TV commercials and radio from November to December 2007.

Take the opportunity to promote this special package and enjoy the new,

For further enquiry, kindly contact:

Email: blalang@gmail.com (streamyx reseller)

*Peluang cari duit:

Komisyen 100% dari harga pakej untuk anda jika ada sahabat/sedara mara/jiran/ketua kampung/sapa2 saja nak masuk streamyx melalui saya, termasuk jika untuk anda sendiri. Bayaran akan dibuat pada awal bulan depannya. Anda hanya perlu email kepada saya:

Nama Pemohon:
No Tel:
No Pemilik Tel (jika tidak sama dengan pemohon streamyx)
No KP:
Alamat Pemasangan:
Pakej:
No HP:

Caj bulan pertama

Caj Bulan Ini ...................... 0
Pendaftaran Pangaktifan ...... 163.00 <--- 75 (activation) + 88 (installation) Yuran Langganan ................ 154.00 <--RM77 X 2 bulan (ini macam cagaran, masuk telefon pun ) ------------------------------
---------------
JUMLAH PERLU BAYAR 317.00
------------------------------
---------------

Penerangan mengenai caj:

163.00 <--- 75 (activation) + 88 (installation) <-- tolak jika self installation 154.00 <--RM77 X 2 bulan (ini macam cagaran, masuk mcm daftar line telefon rumah jugak...masa daftar tak ada kena bayar apa2...tp first bill akan ada kena bayar duit cagaran + sewa bulan pertama + penggunaan

Dan seterusnya setiap bulanan RM77 (Jika pakej RM77 la)

Untuk info lanjut mengenai Cari Duit Melalui streamyx,
Sila ke blog STREAMYX INFO

Magnet Rezeki

Tuesday, November 20, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Affilate terbaru dari LinnComel


Klik Banner di bawah, anda tidak perlu membeli ebook tersebut untuk menjadi affiliate

Bertemu Kembali

Sunday, November 18, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Salam,

Sudah lama saya tak update blog ni. Mulanya saya mula mengantarabangsakan blog cari duit internet saya di http://www.blalang.com/blog tetapi ramai yang ingin saya meneruskan blog cari duit internet ni dalam Bahasa Melayu, so saya aktifkan semula blog ni.

Pelancaran blog saya yang terbaru iaitu menjual ebook telah dibuat dalam sebulan yang lalu iaitu di http://digitalproducts.blalang.com.

Percayakah anda dengan menjual ebook juga salah satu cara cari duit internet yang popular di dunia. Kebanyakan penulis ebook memberikan status Master Resell Right iaitu anda boleh jual semula ebook tersebut. Nama pun ebook jadi ianya berformat digital product iaitu dalam format PDF.

CELIK DUIT INTERNET: JANGAN TERTIPU LAGI

Saturday, June 02, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Klik image di bawah untuk membaca artikel celik duit di internet yang ditulis oleh saudara Shuth, owner wangcyber.com. Artikel tersebut sangat bagus sebagai panduan cari duit di internet

10 Effective Ways to Boost Banner Click-through

Wednesday, April 04, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Artikel Untuk Dikongsi:10 Effective Ways to Boost Banner Click-through
By Chee Wee

Banner advertising is one of the most widely used marketing medium on the Internet. Though banner click-throughs have decreased to less than 1.0% in the past year, it is still possible to achieve reasonably good click-through of 3.0% and above.
Below are 10 effective steps that I have successfully used to help my clients boost click-throughs on their banner campaigns.


1. Employ Action Words

Use action words like "FREE" and "Click Here" in your banners.

Offering something "FREE" in your message attracts the reader to click on your banner. Banners with "Click Here" teasers and similar action phrases also increase click-through.


2. Use Short and Punchy Headlines

A short and punchy banner headline makes a difference. Always load your headline with benefit statements - offer solutions to the challenges that your customers face. If you sell diet products, try "Lose 10 pounds in four weeks!". Work on a winning combination of text and graphics in your banner ad.


3. Animated Banners vs. Static Banners

Animated banners usually outperform their static counterparts by more than 100%. Surfers are more likely to notice banners that are animated. Example: If you have the words "Click Here" flashing in your banner, it will perform better than a static version.


4. Adopt Better Designs

Many of us are not graphic artists. We can create simple banners but it is hard to match the work of a professional graphic artist. You should engage a professional banner ad designer to create your banners. Expect to invest $80 per banner.

The standard sizes for banner ads are 400x40 pixels or 468x60 pixels. I recommend that you design a 468x60 banner. With the clutter of graphics on most webpages, a larger banner has a higher chance of getting noticed.


5. Try Trick Banners

These banners resemble Windows dialog boxes, scroll bars, submit buttons or blue-colored underlined hyperlinks. They attract you to click on the dialog boxes and scroll bars - which you are already accustomed to doing with the Windows operating system. If you use trick banners with short and punchy headlines, you can get click-throughs above 10.0%!


6. Reduce Your Banner File Sizes

Reduce your banner file size to less than 15k. The last thing a surfer wants is a slow-loading webpage. Most websites and banner exchanges do not allow excessively large banners.

Create a fast-loading banner right from the start. Optimize your banner file size through your graphic software or an online graphic optimizer.


7. Rotate Your Banners Regularly

Always have 2 or more banners to promote each product. A banner usually burns out after a surfer has seen it 3 times. They will ignore (if not hate) banners which they see repeatedly. If your click-through is steadily declining, then it is time to rotate your banners.


8. Target Your Banners

Place your banners on websites visited by your potential customers. If you promote gourmet coffees, place your banners on sites targeted at gourmet coffee drinkers. The quality of leads generated are higher, and more likely to result in sales.

Running your banners on targeted sites generally yield higher click-throughs and return-on-investment (ROI). You are reaching people who are most interested in what you have to offer. Of course, you can try websites with general audience if they generate substantial ROI.


9. Monitor Your Banners' Performance

Make it a point to check on your banners' performance every few days. Monitor the click-through rate. The click-through tells you how well your banner performs. Most banners fetch a click-through of between 0.8% to 2.0%. If your banner gets more than 2.0%, it is doing a pretty good job.

By monitoring your banners' performance, you can kill under-performing banners before they waste away your advertising dollars.


10. Do Your Mathematics

Do your mathematics for each banner advertising campaign. Calculate the cost-per-visitor, cost-per-sale and return-on-investment ratios.

For example: If a website charges you $20 per thousand impressions ($20/CPM), and you get a 2.0% click-through (20 visitors), your cost-per-visitor is $1.00 ($20 / 20 visitors).

And if 1 in every 10 visitors buys your product, your cost-per-sale is $10.00 ($20 / 2 sales).

So if each sale of your product produces a gross profit of $15, then your net profit per-sale will be $5.00 ($15 gross profit - $10 cost-per-sale).

Your return-on-investment (ROI), before non-marketing expenses, is 50.0% ($10.00 total net profits / $20 investment). This campaign is profitable!

Try advertising on different sites or using different banners. Find the winning combination(s) that can yield the highest ROI. Comparing Deal A which yields an ROI of 20% to Deal B that yields 60%, your advertising dollars work three times harder (and profitable) with Deal B!

Cari Duit Internet: Viral Friend Generator - Software Percuma..!

Friday, March 09, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: , ,





Salam sahabat blalang,

I just came across this great website that I thought you
would be interested in.

They provide Internet Marketers Viral List Building Software and get this....

They are actually giving it away at no charge.

This is the same software that some "Gurus" are trying to sell for as much as $197.00

Check it out and let me know what you think.

Here is the link to get the download.

Viral Friend Generator




Thanks.

Cari Duit Internet: Search Di Internet Pun Boleh Dapat Duit

Wednesday, March 07, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , ,

Ya seperti biasa, saya akan memperkenalkan program-program cari duit di internet yang tanpa memerlukan modal.

Yang terbaru diperkenalkan oleh rakan saya ialah enjin carian yang boleh memberikan anda wang apabila anda menggunakannya. SlashMySearch.com adalah search engine seperti google dan yahoo tetapi yang membezakannya adalah ia menawarkan pendapatan kepada anda apabila anda menggunakannya. Result cariannya pun power juga pasal ada snap shot website lagi.

Caranya ialah apabila orang klik Affliate link anda untuk search, anda akan mendapat sedikit habuan. Cara pembayaran ialah dengan melalui egold atau paypal. Anda boleh letak link anda di website,blog,friendster, email signature dan bermacam cara lagi.

Cubalah, daftar free ajer, tak perlu bayar apa-apa.

DAFTAR DI SINI

Cari Duit Internet: Pelaburan Di Internet Haram ?

Monday, February 26, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 5 comments
Filed under: , , ,

Pelaburan di internet kian menjadi-jadi dan jika dilihat trend sekarang , rakyat Malaysia yang berinternet atau tidak pernah sekalipun melayari internet malah tidak tahu apa itu internet semakin mempercayai urusniaga di internet. Dari satu aspek ternampak ada kemajuan it tetapi jika dibiarkan akan menjadi satu barah pula.

Kenapa? Mereka tipu ker? Hanguskah duit aku?
Ok sebenarnya jawapannya saya pun tidak tahu.Walau bagaimanapun pengalaman saya bermain hyip sebelum ini, 99% adalah akan ditutup (boleh lihat di post sebelum ini). Sememangnya program HYIP adalah sebegitu, malah ada program-program yang sudah declaire awal: Bayaran akan dibuat sehingga program ini bekerja.

Itu adalah satu hal yang lain, tetapi yang saya tekankan bahawa dari segi hukum Syara'. Halal atau haram duit-duit pelaburan tersebut. Sebagai orang Islam kita wajib mencari rezeki yang halal!!! Jika sebelum ini kita terlalai diharap kita akan membuang program-program tersebut.

Kenapa Ia Haram?
Senang sahaja, di dalam Islam dimana perniagaan atau pelaburan yang mempunyai pulangan yang tetap adalah di HARAM!!! Saya bukan ustaz untuk memberi hukum halal-haram, tetapi setelah saya terjumpa seorang Ustaz yang celik IT, yang boleh memberi hujah yang kukuh beserta dengan dalil-dalilnya sekali yang mengatakan program-program tersebut adalah haram.

Antara petikan mengenai Empay:

Jelasnya, ia adalah amat jelas, 'bermain dengan kepala' ( komsiyen ikut kepala dan berapa ramai ahli yang berjaya diperolehi dan bukannya komisyen jual barangan syarikat).

Justeru jelas lagi bersuluh ia adalah haram dan termasuk dalam kategori yang disebut oleh Allah sebagai : ولا تأكلوا أموالكم بينكم بالباطل Ertinya : Dan janganlah kamu memakan harta sesame kamu dengan cara yang bathil (salah)..( Al-Baqarah : 188) Inilah sistem piramid bentuk cara yang salah dan tidak menepati Islam. Tambahan pula, setiap lot yang dibeli bermakna akan menghasilkan untung yang telah ditetapkan jumlahnya. Inilah namanya 'Mudarabah Palsu'.

Tiada jaminan untung dalam Mudarabah sama sekali walaupun dari pihak ketiga. Ia tidak ubah seperti ‘Fixed Deposit' dari satu sudut: Fixed deposit adalah satu jenis pelaburan yang menjamin pulangan atau keuntungan dalam bentuk yang telah ditentukan secara pasti sejak awal lagi. Sebagai contoh, jika anda meletakkan duit pelaburan sebanyak RM 10,000 bagi tempoh 5 bulan, anda pasti akan diberi pulangan samada jumlah tertentu (seperti RM 5,000) atau kadar pulangan yang pasti (12 %) dari jumlah pelaburan anda. Cuma perbezaannya adalah ia lebih teruk lagi kerana Fixed Depost tidak meletakkan perbezaan perolehan komisyen kepada pencarian ahli. Jaminan untung tertentu dalam sebarang kontrak pelaburan adalah telah sepakat seluruh ulama sebagai haram kerana Riba.

Hadith Nabi yang telah dijadikan Kaedah Fiqh menyebut :
أن الخراج بالضمان

Ertinya : "(Bagi mendapatkan) Keuntungan (hasil pelaburan) mestilah dengan menghadapi risiko (bermakna tiada untung tetap dijanjikan dan pelabur mesti menjamin keelokkan barangan yang dijual jika melibatkan jual beli)" (Riwayat As-Syafie, Ahmad, Ibn Hibban, Abu Daud : no 3508 ; Albani : Hasan)

Justeru sebarang pelaburan dengan jaminan pulangan adalah bertentangan dengan kaedah di atas tadi. Selain itu, sebarang pelaburan yang mempunyai elemen seperti ini adalah sebenarnya pinjaman dengan riba. Jaminan pulangan ini menjadikan ia berteraskan konsep pinjaman wang dengan faedah (interest) yang dijamin. Ia adalah haram

Sumber: www.zaharuddin.net . Ustaz Zaharuddin adalah seorang kolumnis ruangan agama di Harian Metro Ahad. Berikut diantara jawapan-jawapan atau hujah-hujah dari Ustaz Zaharuddin mengenai pelaburan Empay dan Swisscash:

Hukum Empay:

http://tinyurl.com/2uhnxx

Hukum Swisscash:

1. http://tinyurl.com/2ath86

2. http://tinyurl.com/ynl59d

Program-program yang lain seperti Abfund, winlifunfd dan beribu-ribu lagi program HYIP yang lain, jika melibatkan pulangan secara tetap, tanpa aqad dan sebagainya pun sama juga.

Oleh itu marilah kita sama-sama meninggalkan rezeki yang haram kerana dari rezeki tersebut kita akan membeli makanan untuk kita,isteri/suami dan anak-anak. Jika kita sudah terbiasa memakan dari sumber yang haram akan menyebabkan hati kita mati.

Carilah yang halal. Jika anda tidak berminat dengan ASB dan sebagainya, masih ada program pelaburan yang halal yang saya recommend iaitu FOREX.

Panduan Forex secara asas :

http://www.blalang.com/forex

Hukum Forex dari pelbagai sumber:

http://tinyurl.com/229v8k

Hukum forex dari diskusi egroup Assunah (Indonesia) :

http://tinyurl.com/ypbmsh

Lain-lain:

http://users.cjb.net/onlinetrading/hukum.html

Atau anda boleh bertanya sendiri melalui googling atau yahoo menggunakan keyword: HUKUM FOREX.


Sekian, diharap para pelabur Empay,Swisscash,Abfund,Uptrend,erafa, winlifund dan lain-lain program hyip dan MLM, tidak berdendam dengan saya, saya sekadar ingat mengingati sesama Muslim.Marilah kita sama-sama bertaubat selagi masih bernafas.

Cari Duit Internet : Cari kelainan dalam memasarkan produk

Thursday, February 15, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: , ,

Tajuk di atas seperti menakutkan kita dari bersaing.Lakukah produk kita jika ramai yang menjual barangan/perkhidmatan yang sama. Adakah perlu kita menjual produk/perkhidmatan kita dengan harga yang murah untuk menghadapi pesaing? Tidak seperti web syoknyer kahwin yang membuka peluang dari cabaran pesaing.Apakah pesaing adalah satu cabaran kepada kita? Bagaimana kita hendak menghadapi pesaing? Saya bukanlah pakar perniagaan dan bukanlah seorang yang mempunyai latar belakang perniagaan, tetapi maklumat-maklumat yang diberi dari hasil pemerhatian saya sebagai seorang usahawan kecil-kecilan di internet.

Kita seharusnya berfikiran positif untuk menghadapi pesaing kita:
1. Tidak perlu menurunkan harga barang. Jangan takut jika produk kita berkualiti, jual dengan harga berpatutan dengan kualiti produk kita.

2. Tetapi menurunkan harga barang dengan profit margin yang sedikit jika perlu sebagai tektik melariskan barang masih juga diterima. Kalau tidak mengapa Shopping Complex membuat potongan harga.Jual stok lama ok lah.

3.Cari kelainan cara memasarkan produk kita dari pesaing.Seperti yang saya lakukan dalam produk iklan saya. Sekarang terlalu banyak website yang menawarkan ruangan iklan untuk disewa ataupun secara percuma.Sebab itu saya mencari kelainan dalam produk iklan saya.

4. Menggunakan ayat power

5. Beri hadiah percuma.kurang praktikal tetapi masih berkesan

6. Cari idea kreatif untuk bersaing.

7. Tidak perlu jumpa bomoh :)

8. Berikan service yang terbaik berbanding pesaing anda.

9. Cari kelemahan pesaing anda dan binalah kekuatan anda.

10. Lebih promosi

DI SINI adalah salah satu kelainan dalam saya memasarkan produk iklan saya dari pesaing-pesaing saya.

Cari Duit Internet : AGLOCO™ Tipu ker?

www.tips-fb.com by Admin · 2 comments
Filed under: ,



Pelancaran AGLOCO™ tinggal 15 hari lagi.Saya tidak pasti dan berharap AGLOCO™ bukanlah satu program SCAM yang akan menyebabkan masa kita terbuang begitu sahaja seperti program paid email,auto-surf dan sebagainya.
Sebelum ini heboh di egroup-egroup di Malaysia mengenai email berbayar Numenmail yang menjanjikan pulangan USD8888.00. Numenmail ini mendapat sambutan yang hangat sehingga saya yang promosi ala kadar pun mendapat 264 orang downline dan dapat mengumpul kononnya USD8888 dalam masa 2 minggu sahaja.
Saya dari awalnya memang tidak berharap pulangan yang sebegitu besar denga hanya membaca email dan autosurf. Tidak masuk akal bukan? Sementelahan pula ia percuma dan tidak memerlukan kita membuat pembayaran.

Ok mengenai AGLOCO™ pula, kita boleh mula download view bar mereka mulai Mac ini. Seperti yang mereka janjikan dengan hanya mendownload view bar tersebut dan biarkan ia running sendiri, kita boleh mendapat pulangan.Mudah sangat betul ker ni?

Tapi seperti biasa saya tidak akan lupa mewar-warkan kepada anda peluang buat duit di internet dengan program AGLOCO™ ini. Untuk mendapat lebih penerangan mengenai AGLOCO™ di dalam Bahasa Melayu boleh didapati di Agloco Melayu

Tetapi tidak salah untuk dicuba bukan? Mari kita cuba membuat rangkaian Agloco Melayu dengan sistem AGLOCO™ ini. Jika ia tipu pun kita tidak rugi apa-apa, juga tidak rugi masa kerana kita boleh membuat kerja lain semasa AGLOCO™ menjalankan kerja pengiklan mereka.
Jom, mari mendaftar AGLOCO™ segera sebelum pelancaran mereka, dan mula membina rangkaian Agloco Melayu dengan klik banner AGLOCO™ di bawah.

Blalang Cari Duit: Cukup!! Jangan Buang Duit Anda

Tuesday, February 13, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , , , ,



BERHENTI BERMAIN HYIP,AUTOSURF,MLM DAN SEBAGAINYA...!!!!

Ya benar seperti kata otai-otai komuniti wangcyber, program-program di atas adalah program taik,busuk lagi membusukkan nama buat duit di internet.

Seperti orang lain,saya juga mempunyai pengalaman melibatkan diri dengan program-program di atas (lihat post terdahulu).Saya akui memang mudah untuk buat duit dengan HYIP. Tetapi seperti diketahui 90%-99% program di atas adalah SCAM. Mereka tidak boleh tahan lama,bila tuan punya web kaya raya mereka akan cabut.

Kebanyakan mereka rolling duit pelabur dengan bermain forex. Mereka laburkan wang kita dan mendapat keuntungan berlipat ganda untuk membayar kembali percentnya kepada pelabur. Kemudian apabila mereka dah kaya-raya,mereka akan cabut...!!Siapa yang bermain HYIP mesti masak benar mengenai perkara ini.Sebenarnya saya sudah bosan dengan program-program sebegini. Tersilap percaturan, bukannya dapat duit mudah tetapi buang duit secara mudah. :)

Oleh itu, dari kita biarkan mereka buat duit dengan duit kita, kenapa tidak kita sendiri buat duit dengan duit kita? Oleh sebab itulah , saya belajar bermain FOREX dari kawan-kawan. Dan seperti biasa saya akan kongsi dengan kawan-kawan yang lain.

Saya telah membina website mengenai FOREX marketiva secara asasnya. Cara untuk buka akaun, dan langkah-langkah untuk mula bermain FOREX. Selepas itu saya serahkan kepada anda untuk belajar dari otai-otai forex dan dengan membaca ebook percuma di link yang saya berikan kerana saya pun masih amatur lagi.

Jom belajar FOREX dengan klik banner di bawah :-

Peluang Dapat Duit Melalui Laporan

Wednesday, January 31, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , , ,

Salam Sejahtera ,

Seperti yang saya janjikan, Blalang Cari Duit akan sentiasa dikemaskini dengan maklumat-maklumat terbaru berhubung perniagaan internet dan peluang-peluang menjana pendapatan di internet.

Jika anda tiada masa, atau ingin cepat, sila ke http://tinyurl.com/38on4z
sekarang!!

Kali ini saya bawakan satu lagi peluang untuk menjana pendapatan di internet dengan hanya membaca laporan yang disediakan. Nampaknya trend ini semakin berleluasa dan kita akan mendapat $1 untuk setiap laporan yang kita sebarkan.

Jika Blalang berminat untuk mendapat $1 untuk setiap pembaca laporan ini, sila ke http://tinyurl.com/38on4z

Jika anda cepat, Blalang akan berpeluang mendapat pelbagai hadiah percuma selain mendapat $1 bagi setiap yang membaca laporan melalui link Blalang.

Apa tunggu lagi? Segeralah ke http://tinyurl.com/38on4z

Bertindak sekarang sebelum terlambat! Tawaran ini bukan untuk selama-lamanya, ia akan berakhir dalam masa terdekat!

Ikhlas,

Berforum pun boleh buat duit

Wednesday, January 24, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: , ,

Ya seperti sebenarnya banyak lubang buat duit di internet antaranya ialah dengan hanya berforum. Jika mesej yang hantar berkualiti dan diaorang terima,kita akan dapat habuannya.

Berforum bersama orang2 seluruh dunia memang mencabar tetapi anda tidak perlu risau kerana mereka semua sporting dan akan membalas mesej anda.Ya lah untuk untuk mendapatkan komisyen.Sistem akan memberi sistem bintang atau mata untuk menilai kualiti mesej yang anda beri.Biasanya reply yang panjang dengan sedikit huraian akan mendapat mata yang tinggi

Kita juga boleh improve english kita. Kalau anda boleh menguasai Bahasa Inggeris dengan baik, inilah peluang untuk anda,jika yang separa mahir atau tidak mahir boleh improve english kita.Walaupun susunan ayat terbalik-balik - Takder org gelak punya la...

Isu yang diperbincangkan adalah bebas.Tiada sekatan politik,ekonomi dsb.Inilah masa untuk kita berbahas dan bertukar pendapat dengan American dan org2 barat dan menyampaikan pendapat kita tetapi jangan sampai bertegang urat pula.Isu Iran,Iraq pun ada dan anda bebas nak suarakan bantahan anda.

Forum yang saya sertai sekarang dan mula popular di kalangan pencari-pencari duit di internet ialah:

1. Mylot

2. GOT PAID FORUM

3. GOLD AGE

Ok selamat mencuba

Produk pertama 2007 Berjaya Dipasang Affiliate

Tuesday, January 09, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments

Salam,

Alhamdulillah, akhirnya produk pertama saya pada tahun 2007 telah siap 90%. Produk tersebut ialah menjual ebook. Ebook-ebook yang saya jual adalah amat berguna kepada usahawan Internet. Ebook ini juga adalah master-resell right iaitu anda berhak untuk menjual semula ebook ini dengan harga yang anda suka. Jika anda pandai bermain promosi atau di ebay dan lelong dot com, keuntungan boleh berlipat ganda hanya dengan satu buku sahaja.

Produk master-resell ini boleh didapati Di SINI atau http://www.blalang.com/master-resell

Untuk produk master-resell ini saya telah membuka peluang kepada anda untuk tolong promosi/iklankan produk saya ini . Jika anda dapat jual satu pakej master-resell anda akan mendapat RM3.00.


Sistem ini dipanggil affiliate. Saya belajar memasangnya dari ebook ini:


Ebook ini sangat berguna untuk cara-cara memasang affiliate di dalam website anda.

Dapatkan ebook dari En Rosli Hassan di link di bawah:

Lelabu Dot Com

Di harap saudara/i sudi menjadi affiliate saya , klik buku di bawah



Terima Kasih

Blalang Dot Com

Kenapa saya teruja dengan perniagaan di Internet?

Wednesday, January 03, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Salam,

2-3 hari ni saya sengaja tidak moderate email blalang_group. Oleh kerana cuti panjang saya amat bersimpati jika saya luluskan 90 pending message akan memenuhi inbox ahli. Jika melanggan email blalang_group melalui email syarikat akan membawa pelbagai masalah seperti email penuh. Jika anda perasan trend di blalang_group sekarang ialah email bergambar yang mempunyai saiz fail yang besar.

Ok lah , balik kepada tajuk - Kenapa saya semakin teruja dengan perniagaan internet?
Cuba kita renung sejenak,
Jika kita memiliki kedai sendiri, berapa ramai pelanggan yang masuk kedai kita dalam masa satu hari? Di dunia internet,lihatlah purata pengujung laman web saya di sini. Anda boleh menilai sendiri. Jika kita sanggup keluar modal sedikit pengunjung akan meningkat ke ribuan pengunjung sehari dengan promosi-promosi secara internet.

Belanja untuk www.blalang.com lebih kurang RM20 sahaja sebulan. Bagaimana pula dengan harga sewa kedai? Push Cart di Shopping Complex pun mencecah sehingga RM1500 sebulan.

Itu lah salah satu kebaikan perniagaan di Internet- kos rendah, liputan yang luas!


Lihatlah statsistik pengguna internet (dr blog Irfan Khairi)

Semoga statistik pengguna Internet yang dikumpulkan ini dapat membuka mata anda kepada peluang perniagaan di Internet- walaupun dari rumah!

Jumlah Pengguna Internet Di Malaysia dan sekitarnya:

Malaysia - 10,040,000
Singapura - 2,135,000
Brunei - 35,000
Indonesia - 15,300,000

Ringkasan Statistik
Statistik tahun 2005 menunjukkan peluang yang amat besar untuk perniagaan Internet secara keseluruhan:
Pengguna Internet di dunia pada Disember 2005 adalah 1,018,057,389 pengguna mengikut Internet World Stats.
Menurut NITC, jumlah pengguna Internet di Malaysia adalah sebanyak 10,040,000 pengguna pada Disember 2005. Jumlah ini adalah 38% daripada jumlah keseluruhan penduduk Malaysia. Jumlah terbesar bertumpu di Selangor, Kuala Lumpur, Johor dan Pulau Pinang.
Sejak tahun 2000 sehingga kini, kadar penambahan penggunaan Internet di Malaysia adalah hampir 200%! Melihat statistik ini, ia menunjukkan penggunaan Internet di Malaysia bertambah dengan kadar yang amat pantas.

Internet World Stats mencatatkan terdapat 364.3 juta pengguna Internet di Asia. Jumlah ini adalah lebih dari pengguna Internet di Eropah (290.12 juta pengguna) dan Amerika Syarikat (225.8 juta pengguna) pada Disember 2005.

Laporan penggunaan bahasa di Internet

Bahasa Malaysia: Bahasa Malaysia digunakan oleh 2/3 daripada 10 juta pengguna Internet di Malaysia (menurut NITC: 2004). Bahasa Malaysia juga digunakan dan difahami oleh negara-negara jiran termasuk Indonesia (15 juta pengguna), 15% daripada pengguna Internet Singapura (menurut ITU: 2003), pengguna Internet di Brunei juga turut menambahkan kepada statistik penggunaan bahasa Malaysia. Jumlah keseluruhan pengguna Internet yang merupakan pengguna bahasa Malaysia adalah melebihi 25 juta pengguna Internet!

Bahasa Inggeris: Terdapat 226 juta pengguna Internet di Amerika, di mana di jangkakan 8.4 pengguna tidak tahu membaca dalam bahasa Inggeris (menurut Ethnologue). Kanada, United Kingdom dan Australia, menyumbangkan lebih dari 70 juta penggunaan bahasa Inggeris.
Bahasa Inggeris merupakan bahasa antarabangsa dan rata-rata digunakan sebagai pengantara perniagaan Internet antarabangsa. Negara-negara membangun juga di Asia, timur tengah dan Afrika selatan turut mendedahkan bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua dan ini menyumbangkan kepada majoriti pengguna Internet memahami bahasa Inggeris.

Bahasa Cina: Terdapat lebih dari 87 juta pengguna Internet di Cina (menurut CCNIC: 2004). Hongkong menyumbangkan 5 juta, Taiwan menyumbangkan 2.14 juta, juga Singapura menyumbankan lebih dari 2 juta pengguna Internet berbahasa Cina. ITU menganggarkan 1/3 pengguna Internet Malaysia menggunakan Mandarin. Tambahan, lebih 2 juta pengguna Internet di Amerika menggunakan bahasa Cina. Pengguna Internet menggunakan bahasa cina adalah melebihi 100 juta pengguna.

Saya harap anda juga turut teruja dengan statistik di atas. Lihat betapa luasnya pasaran tempatan serta peluang perniagaan dalam bahasa Malaysia. Lihat sahaja statistik pengguna Internet di Malaysia yang merupakan 38% daripada keseluruhan penduduk Malaysia. Adakah peratusan ini akan berkurangan pada tahun-tahun yang akan datang? Sudah tentunya tidak!
Bagaimana pula dengan jumlah penggunaan Internet sedunia iaitu melebihi 1 billion? Statistik jumlah pengguna Internet tahun 2004 adalah 900 juta pengguna- kenaikan 100 juta pengguna dalam masa 1 tahun!

Setiap tahun, kenaikan jumlah pengguna Internet naik dengan mendadak sejajar dengan perkembangan teknologi. Sekiranya anda sedia ada mempunyai perniagaan bukan Internet, ini adalah masanya untuk anda mendapatkan pasaran di Internet!
Sekiranya anda belum lagi mempunyai perniagaan di Internet, peluang perniagaan di Internet masih luas terbuka untuk penduduk Malaysia. Jangan berlengah oleh kerana pesaing anda PASTI tidak akan berlengah lagi

Selamat Menyambut Tahun Baru 2007

Monday, January 01, 2007 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Salam,
Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha dan juga selamat menyambut tahun baru 2007.

Selamat memasang azam baru dan semoga azam tahun lepas telah tercapai. Jika belum/tidak tercapai semoga anda bekerja lebih keras untuk tahun 2007.Azam saya di arena cyber ini ialah untuk mendapat lebih dari RM1K sebulan melalui aktiviti online saya : http://www.blalang.com. Saya menjemput anda semua untuk join aktiviti-aktiviti cari duit saya sempena tahun 2007 ini. http://blalang.blogspot.com.

Antara program 2007 yang saya nantikan ialah Agloco
Ramai sudah mendengar Agloco bukan? Lagi 9 minggu agloco akan dilancarkan dan anda masih berpeluang untuk membina network anda sendiri. Saya sendiri secara peribadi tidak sabar menunggu Agloco ini dilancarkan dan untuk muat turun viewbar tool seperti yang mereka canangkan.

Blog melayu mengenai agloco ---> http://agloco-malay.blogspot.com

Selain dari itu saya juga akan menumpukan perhatian untuk jual semula ebook yang saya beli dengan harga yang sangat murah Rm20.00 sahaja. --> http://www.blalang.com/master-resell
Saya telah memasarkannya di ebay Malaysia dan sedang dalam proses untuk menjualnya di peringkat antarabangsa. Kemungkinan sempena tahu baru ini harga ebook ini akan dinaikkan lagi kerana saya mendapat nasihat dari seseorang internet-marketer SOHO yang menyatakan harga ebook ini terlalu murah dan merosakkan pasaran. Tetapi setakat ini saya belum bercadang untuk menaikkan harga ebook ini kerana saya hanya sekadar berkongsi.

Lagi satu berita menggembirakan untuk saya ialah dengan Plan 5 Bintang di mana pihak pengurusannya akan menaikkan dari level 5 ke level 10. Ini bermakna peluang untuk menambah komisyen bulanan saya. Pada bulan Dis 06 saya telah mendapat komisyen sebanyak RM81.00!!!! Lihat buktinya DI SINI. Saya juga mempelawa anda untuk sertai Plan 5 Bintang ini.Insyallah saya akan buat post khas Plan 5 bintang ini.


Untuk tahun 2006, saya bersyukur kerana mendapat pendapatan purata RM300-RM400 sebulan dari aktiviti internet blalang cari duit walau hanya 5- 6 bulan saya melibatkan diri secara serius. Ini sudah memuaskan hati saya kerana hampir 10 tahun saya berinternet tanpa income satu sen pun sebelum ini.

Sekian sahaja untuk kali ini. Tidak lama lagi saya akan membuat post iaitu program numenmail yang popular di blalang_group adalah program SCAM!!!