Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mengenali program cari duit internet yang sebenar

Saturday, August 14, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: ,

Salam Ramadhan,

Setiap hari, ada saja email dari orang yang tidak dikenali diterima yang mempromote macam-macam program cari duit internet kononnya.

Jika anda kurang pengetahuan untuk membezakan mana yang betul mana yang scam pasti akan terjebak dengan program yang sebenarnya program piramid yang buat duit sebenarnya dengan mencari kaki (downline).

Contoh perniagaan mereka yang simple:

Anda bayar RM100, setiap referal yang anda bawa, anda akan dapat RM10, lagi RM90 ialah untuk webmaster. Jika anda bawa 10 orang masuk anda akan balik modal.

Jika anda bawa 100 orang masuk, anda akan untung sepuluh kali ganda dan webmaster pun lagilah untung beratus2 kali ganda. Proses ini berterusan sehingga tiada orang join lagi.

Jika anda dapat bawa masuk 2 orang kira ok, dapat balik modal tapi bagaimana jika tiada seorang pun yang nak join?

Sebenarnya program-program begini yang untung hanyalah webmaster web tersebut. Produk yang disertakan misalnya ebook hanya sebagai tutup mata sahaja. Ebook-ebook yang disediakan sebenarnya tidak dibaca pun.

Tahukah anda, kita juga boleh membuat website sebegini dengan begitu mudah dengan hanya sedikit pengetahuan berkenaan aturan di control panel hosting.

Anda boleh beli script begini di Ezeezone. Di eezeezone anda boleh membeli leboh 30 script website MLM, randomizer, matrix dan sebagainya.Jadi sesiapa pun boleh jadi webmaster program cari duit internet dan yang untung hanyalah webmaster.

Namun begitu tidak semua program adalah scam, ada juga program MLM dsb yang benar-benar program cari duit internet. Silalah semak dahulu.

Saya cadangkan anda join forum wangcyber untuk bertanyakan otai-otai IM di sana berkenaan program-program baru.

Forum wangcyber adalah satu-satunya forum tempat blogger dan Internet Markerter Malaysia berkumpul. Malah ramai dari IM yang terkenal kini lahir di sana spt Jamal, Razif Yusof dsb.

Jadi jika anda belum lagi menjadi ahli forum wangcyber,join lah sekarang kerana pelbagai ilmu manfaat IM ada di sana.

Klik --> join wangcyber

Selamat berforum
~blalang~
Forumer tua hohoho

Comments

1 comments to "Mengenali program cari duit internet yang sebenar"
  1. nice :D
    my recent post:
    sempena ramadhan -peninggalan rasulullah s.a.w-