Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Cari Duit Dengan Emas

Wednesday, August 27, 2014 www.tips-fb.com by Admin · 4 comments
Filed under:


Dari FB Pakar Emas,Tok Berlagak
Rm terus lemah berbanding Usd. Usd sudah mencapai 3.14. Malaysia akan Demam Kura Kura. Maksudnya Rm yg kita ada sudah makin kurang kuasa belinya.
Den cadangkan kita keluar le dari kepompong kesusahan. Asal minggu ketiga aje duit gaji dah habis. Takan nak hidup selamanya macam tu.

Kenapa kita tidak cuba cara lain untuk mengubah taraf hidup kita ?
Dapat gaji aje bulan ni, beli la emas walaupun cincin 916, 1 gm dan dah boleh dapat below Rm 185 siap termasuk upah. Ingat beli emas dulu bila dapat gaji. Janganle beli kat kedai, mahal beb siap kena bayar duit upah lagi.


Lepas tu try le hidup dengan baki sesudah beli cincin 1-2 gm. Kalau tak lepas juga. Pajakan. Biasanya kalau 1 gm , memang downgrade ke 21 atau 20 kecuali di Yapeim.
Jika jatuh ke 21 maka boleh le 55%. Namun jika tidak jatuh jangan sekali kali amik penuh , amik 50% sahaja. ( Arrahnu biasa kasi rate 65% ). Gunalah duit tu untuk tampung belanja.

Bulan depan pun beli lagi sebentuk cincin. Tak lepas juga minggu ketiga, masuk pula kat Arrahnu. Buat seperti diatas.

Biasanya utk bulan bulan berikut kita sudah boleh mengawal belanja. Tetapi Den tetap sarankan cincin tadi di arrahnukan mengikut kadar diatas sampai bulan ke lima.

So selepas bulan keenam anda kena tebus, kalau tak nanti kena lelong. Namun sebab anda tidak amik maximum maka Den cadangkan tak yah tunggu selepas bulan ke enam tetapi bulan yg ke enam itu kita mulakan operasi menebus.

Bulan ke enam still beli cincin emas, masukan dalam arrahnu, dan naikan 5% dari yg kita minta sebelumnya. Dapat duit tu, tebus cincin di bulan pertama. Bulan ke tujuh pajak lagi satu dan maintain kenaikan seperti bulan ke enam. Tebus cincin bulan kedua.
Begitulah seterusnya.

Kebaikan kaedah berkala ini ialah anda tidak akan tercekik. Anda menggunakan duit arrahnu itu sendiri buat menebus gadaian anda sebelum ini. Kelebihan lain, anda boleh aje menjual cincin cincin tersebut pada harga yang anda rasa selesa.

Cincin yang sudah di tebus itu boleh aje dijual atau di masukan balik dalam arrahnu dan maintain % pinjaman yg sama. Maka di bulan keenam hingga 11 anda sudah ada 2 bentuk cincin sebulan. Bukankah kekayaan anda sudah bertambah. Menyimpan dalam ASB sudah lapuk dan untung sikit bahkan kena tunggu penuh setahun baru dapat 8%.

Den terpaksa turunkan ilmu menyimpan di Arrahnu kaedah berkala ini agar sama sama dapat membantu umat Islam pemilikan 1 kg emas seisi keluarga. Den dapati ada trainer emas mengajar ilmu yg tak praktikal bahkan dia sendiri tak buat dgn kadar bayaran ratusan ringgit sebulan.

Memangle berbeza premium cincin 1 gm dgn 2 gm dan keatas. Antaranya upah membuat di masukan sekali.

Contoh rege cincin sebentuk hari ini termasuk upah.

Cincin 1 gm rege dalam Rm 185
Cincin 2 gm rege dalam Rm 155 x 2 = Rm 310 ( Harga Sinar Gold - jangan tak percaya ! )

So pilihlah ikut kemampuan. Kurangkan merokok pasti anda dapat tambah gm emas anda. Kosongkan ASB dan Tabung Haji anda atau simpan di tahap minima sahaja. Kekayaan sebenar ialah dalam berat emas yg anda miliki !
Cari Duit Dengan Emas

Langkah Pertama Sebaik Blog Atau Web Kita Siap

Wednesday, August 13, 2014 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under: , , ,

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Setelah baru nak aktif ni, saya dah macam newbies.

Oleh kerana baru buat blog-blog baru,apa langkah pertama perlu kita buat agar blog/web kita dapat cepat SEO friendly?

Setelah blog kita siap dan dah published,

1. Langkah pertama ialah submit URL blog/web kita untuk mempercepatkan blog/web kita diindex dengan keyword yang kita telah tetapkan


List Indexer:

    http://howismysite.com/
    http://www.indexkings.com/
    http://www.imtalk.org/cmps_index.php?pageid=IMT-Website-Submitter  - Yang ni memang power lebih kurang 15,000 secara tidak langsung ping boleh dibuat.


2. Langkah kedua jangan lupa untuk ping,

List Ping Service:

    http://ping.in
    http://pingomatic.com/
    http://www.pingoat.com/
    http://autopinger.com/
    http://pingates.com/
    http://www.pingfarm.com/
    http://www.pingler.com/
    http://www.totalping.com/

Note: Ada list di atas hanya boleh diakses dengan menggunakan DNS selain dari Malaysia.

List RSS Submitter Free :

    http://www.imtalk.org/cmps_index.php?pageid=IMT-RSS-Submitter

Jika ada lagi sila tambah.

Nota kaki: Jika anda belum download laporan percuma saya, sila download segera sebelum TAWARAN PERCUMA di tutup!

LAPORAN PERCUMA: 10 LUBUK DUIT INTERNET


http://isuhangat.net/lubuk/ 

Salam cari duit internet
~blalang~

https://www.facebook.com/blalang

Duit Pencen Dari IM

Friday, August 08, 2014 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments

Assalamualaikum dan Salam Aidilifitri,


Yang mana subcribe newsletter saya pasti terperanjat menerima email atau melihat blog yang sudah bersawang ini aktif semula.

Kemunculan semula saya adalah kebetulan kerana rakan IM saya meminta saya mencuba program listnya. Saya pun sekarang mula free sedikit dengan tugas harian dan isteri saya sudah berniaga sendiri dengan lancar

Mengenang kembali, saya mula berhenti menjadi blogger dan IM lebih kurang 4 tahun yang lepas selepas lebih kurang 5 tahun berkecimpung dalam dunia IM. Saya berhenti dahulu kerana kesibukan tugas selepas diberi tugas baru dan isteri saya mula berniaga offline.

Pada 4-5 tahun lalu, sebelum saya berehat dari dunia IM, saya meninggalkan kenangan dari hasil cari duit internet dengan membuat renovation rumah saya.



Hehe itu sebagai kenangan saja dan saya pun hidup macam orang lain. Makan gaji, bisnes offline sehingga sekarang.

Namun.... apa yang menariknya menjadi IM pencen ni ialah saya masih dapat duit tiap-tiap bulan dari hasil kerja saya selama menjadi IM dahulu.


Duit dari adsense


Dan banyak lagi lubuk yang saya pasang lukah sebelum saya berehat sekejap. Banyak sangat tu taklah sampai 4 angka tetapi beratus juga lah. Kata orang nak buat bayar duit bil bolehlah tapi siapa nak kasi kan?

Oleh sebab tu ramai jugak member yang request supaya saya share lubuk-lubuk tu, saya tulislah satu laporan ringkas yang diedit dari laporan percuma saya dahulu.

Boleh dikatakan Laporan Percuma Cari Duit Internet Ver 2.0 jika sesiapa yang pernah membacanya dahulu. Tetapi kali ini dimudahkan dan difokus kepada lubuk-lubuk cari duit internet terus.

Ini laporan percuma yang ditulis oleh IM pencen di mana saya dapat duit pencen IM tiap2 bulan. Ada juga kemungkinan saya akan membuat come back semula ke dunia IM Malaysia walaupun tidak mengikut meanstream yang lain. Insyallah.

Ok dapatkan laporan percuma, 10 Lubuk Cari Duit Internet , dengan klik link di bawah.

http://www.isuhangat.net/lubuk

http://isuhangat.net/lubuk/ 


Salam cari duit internet.
~blalang~