Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Panduan menarik trafik melalui forum

Saturday, February 20, 2010 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under: ,

Salam,

"Traffic= Money". Ini formula ringkas. Untuk anda cari duit di internet dengan blog jangan lupa ini.Selain itu PR pun antara benda utama kita ambil tahu juga untuk terus jana wang dengan blog.

Dah banyak kali juga saya menulis mengenai tarik trafik ni. Selain dari SEO banyak lagi teknik menarik trafik ke blog. Contohnya dengan melalui forum.

Nak suruh orang datang ke blog kita melalui forum mempunyai teknik-teknik tersendiri. Teknik paling famous orang buat ialah di signature. Nak letak signature pun perlu ada hype bukan sekadar letak banner sahaja. Ada tekniknya tu.

Selain dari dari tarik trafik ke blog tetapi boleh juga cari duit internet dengan affiliate melalui forum.

Untuk cari duit melalui forum, kita mestilah aktif berforum. Ada beberapa tip yg saya boleh bagi sikit:

1. Guna saya jangan aku

2. Jangan malu berforum

3. Rajin balas post

Ini hanya tip yang saya kongsikan dari ebook yang hebat Engineer Jamal. Ada sepuluh lagi cara untuk anda cari duit internet dengan affiliate di forum.

Yang penting sekali forum apakah yang anda nak promote tu?

Mestilah forum yang ramai ahlinya tetapi tidak semua forum yang ramai ahli berminat nak ke blog anda. Ramai yang hanya suka berforum dan tidak suka ke blog/website mungkin kerana internet slow.

Antara forum-forum yang boleh cari makan di Malaysia ialah:

1. http://forum.lowyat.net/
2. http://forum.jiwang.org/
3.http://nogold.com/forum/

Dan ada berbelas-belas lagi list forum yang top di Malaysia ni.Ada yang aktif ada yang pasif.

List ini hanya kandungan dari ebook yang hebat Rahsia Affiliate Kerajaan oleh Jamal.

Kandungan ini ada dalam chapter Teknik Pemasaran Melalai Forum. Banyak lagi tip cari duit dengan forum yang diberi oleh En Jamal ni memang tidak terfikir oleh saya.

Ada 3 chapter lain yang hebat lagi iaitu:

Teknik Pemasaran Melalui Blog
Teknik Pemasaran Melalui Email
Teknik Pemasaran Melalui Facebook

Nak tau lebih beli sendirik huhuhu. Memang rugi sapa tak beli.

Kat sini saya nak offer siapa yang beli melalui link affiliate saya saya akan bagi bonus.

http://www.blalang.com/gov.php

Ok di atas ialah link affiliate saya. Berbeza bukan dengan link affiliate saya yang sebenar. Sebenarnya link affiliate saya yang sebenar ialah http://www.affiliatekerajaan.com/index.php?ref=aff

Inilah dinamakan "teknik cloacking". Menggunakan tinyurl.com bukanlah teknik cloacking yang sebenar. Tinyurl dan website yang sewaktu dengannya tu hanyalah memendekkan link URL anda atau menukar ke URL lain tetapi tetap display link affiliate sebenar.

Menggunakan redirect page pun boleh juga tapi rasanya tetap display link url affiliate kita.

Rasanya anda sudah tahukan kekurangannya jika link affiliate anda terpapar di atas URL bar,

Teknik yang saya guna ni boleh dibuat tak sampai 5 minit dan teknik yang boleh dibuat oleh semua orang yang mempunyai domain.

Ok teknik inilah yang saya akan menjadi bonus saya jika anda membeli ebook rahsia kerajaan Jamal ini.

Jangan lupa, beli di :

http://www.blalang.com/gov.php


Salam IM
~blalang~
Cari Duit internet

Comments

3 comments to "Panduan menarik trafik melalui forum"
  1. MEMANG MENAKJUBKAN, SAYA DAPAT RM1000 DALAM SEHARI!

    NAK TAHU APA YANG SAYA BUAT SAMPAI DAPAT RM1000 SEHARI??
    SAYA CUMA HANTAR EMAIL, DAN SAYA DIBAYAR.


    SEHARI DAPAT RM1000.


    SELEPAS SAYA JOIN PROGRAM INI, SAYA DAPAT RM1000 PADA HARI YANG SAMA.
    SAYA INGIN BERKONGSI KEGEMBIRAAN SAYA DENGAN ANDA!!!


    JADILAH SEPERTI SAYA!! HANYA BAYAR RM50 SAHAJA!! TAPI DAPAT RM1000 ON
    THE SPOT!!


    CEPAT JOIN SEKARANG JUGA!! ANDA BOLEH DAPAT RM130000 SEBULAN!!


    DAFTAR DI SINI...


    http://simurl.com/buatduitcash

    CEPAT JANGAN TERLAMBAT!!!

  2. kalau nak buat duet mcm ewen chia..boleh tgk buku tue di web saya, pelajari teknik bagaimana beliau menarik traffic ke bloh..

    ‘The Fastest, Easiest And Laziest Way To Massive Cash Online – With No Experience, No Website And No Product!’. For more detail http://daitecx.com/blog/

  3. wow, sangat menakjubkan jalan kesini. terima kasih telah berbagi tips. cheer. Blogku adalah ladang uangku