Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Akhirnya Nuffnang pos semula cek

Monday, January 19, 2009 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under:

Akhirnya setelah saya create ticket kepada Nuffnang kerana tidak menerima cek untuk bulan Okt 2008 yang sepatutnya dapat pada bulan Dis 2008 berhasil apabila pihak Nuffnang akan repost semula cek tersebut.Kronologi :

3 Dec 08: Menerima email payment advice dari HSBC sebanyak RM418.

17 Dec 08:
i.Create ticket di nuffnang.com.my setelah masih tidak menerima cek yang kebiasaannya di terima sebelum 15hb setiap bulan.
ii. Pihak Nuffnang membalas dan meminta support dokumen
iii. Saya attachkan file PDF payment advice dari HSBC

18 Dec 08:
i.Nuffnang berkata sepatutnya saya telah mendapat cek tersebut
ii. Saya membalas mengatakan saya sememangnya belum terima

2 Jan 09: Nuffnang hantar mesej, kemungkinan saya belum terima kerana cuti panjang Malaysia dan meminta saya memberitahu jika belum terima dalam masa 2 minggu

12 Jan 09: Saya reply message masih belum terima untuk payment bulan Oct 08 tetapi telah menerima cek untuk payment bulan Nov 08.

14 Jan 09: Nuffnang meminta pengesahan alamat dan nama mengikut I/C dan saya mengesahkannya.

dan

15 Jan 09: balasan dari NuffnangKemungkinan cek tersebut tidak sampai kepada saya kerana kecuaian atau mana-mana kesilapan teknik pihak Pos Malaysia. Saya harap minggu depan saya akan terima cek tersebut.

Saya post di sini sebagai berkongsi pengalaman dengan anda dan sebagai panduan jika anda juga menerima kes seperti saya. Jangan malu-malu, jangan bikin kecoh mengatakan itu scam, ini scam, semuanya boleh disettlekan dengan menghubungi mana-mana program cari duit internet tersebut jika ada sebarang kemusykilan.

Bukan nak bodek tapi saya rasa Nuffnang adalah syarikat pengiklanan online yang boleh dipercayai dan kita boleh buat duit internet dengan hanya meletakkan iklan mereka di blog kita.

Alang-alang buat blog, biar buat duit sekali!


~blalang~
cari duit internet - jalan terus di 2009

Comments

1 comments to "Akhirnya Nuffnang pos semula cek"
  1. kesabaran saudara amat dikagumi. alangkah baiknya kalau semua pihak memahami prosedur-prosedur yang terlibat bagi penyediaan cek.