Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Email SCAM ebullion

Thursday, May 15, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Pagi ni, saya dapat email yang kononnya dari ebullion dengan tajuknya Account Locked! Saya yang menggunakan transaski ebullion untuk urusniaga di Marketiva pada mulanya agak panik juga kerana takut kena lock akaun tu.

Tapi seperti biasa, kena buat edisi siasat dahulu.Cuba lihat alamat email pengirim, pandainyerr dia menyamarkan account@ebullion.cm. Sekali pandang ialah ebullion.com. Confirm scammer!!! So saya mengambil keputusan tidak klik link suruh update tu.

Saya ada terbaca di forum Carigold, ada mamat tu sudah update password apabila mendapat email dari google yang menyuruh update password gmail. Tak pasal-pasal akau email dia kena hack.

So pesanan dari saya, jika mendapat email dari company transaksi spt google,paypal,egold,clickbank,2CO, maybank2u,cimb dan sebagainya kena berhati-hati.

Sebenarnya diaoarang tidak akan meminta password atau suruh update password, yang meminta itu adalah perompak-perompak it yang durjana nak rembat duit kita dengan menggunakan kepakaran it supaya kita buka kunci pintu rumah...

Comments

0 comments to "Email SCAM ebullion"