Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Kaedah mencari downline/prospek di internet dan di luar internet

Wednesday, December 06, 2006 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments

Salam,
Agak lama saya tidak update blog ini kerana kesibukan masa. Seperti tajuk di atas, kali ini saya akan menceritakan cara-cara promosi produk atau affliate anda di internet atau luar internet. Ini adalah cara biasa dan ramai yang sudah tahu (just ignore) kerana ramai yang telah menulis mengenainya.

Jika untuk promosi di internet :

1. Email ke yahoogroup,googlegroup,msn dan sebagainya.
Kelemahannya : Jika email anda dianggap SPAM dan tidak diluluskan oleh moderator sesuatu egroup itu.Jika egroup yang unmoderate (tiada moderator) kebiasaannya ialah egroup lucah dan egroup berkonsepkan iklan. Dan kebiasaannya jika egoup2 begini peratus yang membaca email anda adalah kurang kerana yang melanggannya pun biasanya di kalangan pengiklan2 itu sendiri yang biasanya melangan secara web (email anda tidak sampai ke inbox mereka)

2. Meletakkan iklan anda di signature email dan di signature forum

3. Mengiklankan di website-website iklan seperti http://www.blalang.com/perniagaan.html :)) atau di website-website iklan percuma yang lain. Hanya search di search engine iklan percuma+iklanpercuma+iklan dan sebagainya.

4. Membuat website anda sendiri dan menggunakan pelbagai teknik tarik pengunjung ke website anda. Jika tidak tahu buat web , anda boleh menggunakan blog percuma seberti blog blalang_cari_duit ini. Anda hanya perlu ada 3 steps sahaja.

Saya telah menggunakan keempat-empat cara di atas dan Alhamdulillah di setiap program affliate yang saya sertai saya berjaya mendapat banyak downline. Antaranya ialah di numenmail saya mendapat 207 orang ,bio-dara = 53 orang. luar internet (offline prospects) .

Cara terbaru sekarang ialah menggunakan sms. Dengan sekali sms , iklan anda akan diterima oleh beribu orang pengguna handphone kerana mereka mempunyai list sehingga 2 juta no pengguna. Bagaimana mereka mendapatkannya Wallahuallam. Kena tanya mereka sendiri. Semua list tersebut boleh dikategorikan mengikut kehendak anda seperti hanya kawasan setempat dan sebagainya.

Jika berminat boleh ke website ini.

*p/s : Ini ialah salah satu cara mencari downline juga :)

~blalang~

Comments

0 comments to "Kaedah mencari downline/prospek di internet dan di luar internet"