Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Trafik vs Google PR

Wednesday, September 09, 2009 www.tips-fb.com by Admin · 2 comments
Filed under: ,

Salam,

Kenaikan mendadak blog hangat aku di rank alexa memang sudah aku jangka kan tetapi tidaklah semendadak ni. Masa post ini dibuat sudah 108,075 . Bulan lepas kalau tidak silap 119,+++.Memang aku ada buat satu teknik bodo tarik trafik ke situ tapi tidak menjangka hits nya melampau. Syukur Alhamdulillah.

Tiada post hangat yang kontroversi dibuat tetapi kemungkinan kerana bulan puasa. Biasalah bulan puasa mood kerja pun kurang dan kurang juga aktiviti-aktiviti luar jadi lebih baik layan blog hehe.. mungkin la kot.

Hari kedua bulan Sept ni menjadi rekod tertinggi pengunjung blog aku tu.Bercerita dengan alexa rangking, jumlah pengunjung dan Google Page Rank memang aku memang keliru sikit. Blog hangat aku tu PRnya sekarang dah jadi 0. Mungkin kerana banyak backlink dari blog yang rangking kosong. Takpelah walau pun kena gelak oleh pro blogger sekurang-kurangnya hit nya banyak.

Apa guna google PR 4-5 tapi yang hitnya ciput. Ini kerana memang prinsip aku banyak trafik banyak masyuk hehe.. contohnya kedai offline la mana lagi banyak masyuk yang lengang atau yang ramai pengunjungnya?

Mungkin kalau cari makan dengan buat artikel memang memerlukan Google PR. Tapi confuse juga kenapa penaja lebih sanggup membayar kepada blog yang PR tinggi tapi pengunjung kurang berbanding dengan PR = 0 tapi pengunjung ramai.

Kalau fikir logik iklan di mana lebih berkesan?

Blog aku jadi macam forum wangcyber la agaknya. Hit tinggi tapi PR rendah kerana backlink dari blog-blog yang kosong atau baru.

Apa pun tak kisah lah pr 5 kurang hits ke atau pr 0 ke banyak hit ke janji sama-sama boleh cari duit internetkan?

Komisyen affiliate, nuffnang , ppl pun bertambah apabila ramai pengunjung. Alhamdulillah.

Cerita pasal ppl ni, kisahnya ppl Speed Adsense terpaksa dihentikan kerana ada berlaku kes kerana ramai yang menggunakan teknik ni kena banned akaun Google Adsensenya pasal guna teknik black hat.

Hmm tak berani nak komen pasal dengar cerita jer dan tidak melibatkan diri secara langsung dengan speed adsense ni. Aku pun pernah juga guna teknik black hat iaitu letak iklan adsense di blog Melayu sehingga income masyuk riban-riban tapi malangnya ada seorang makhluk Allah telah komplen dengan GA sehingga aku kena warned. Nasib baik amaran jer ..tu yang serik nak guna teknik topi hitam ni .

Oh ya sebelum mengundur diri cerita lagi pasal ppl. Aku ni biasalah kalau ada cabaran biasanya memang ketinggalan bas kecuali ada orang email direct pada aku. Baru daftar 2 hari , sikit lagi nak jadi top 10 affiliater.

Ppl dah lama tapi topiknya masih hangat , jangan lupa download dan daftar :
Salam Ramadhan
~blalang~
Jom cari duit raya diinternet!

Comments

2 comments to "Trafik vs Google PR"
  1. Semoga lagi success la blalng...sama2 la kita cari duit online nie...apa pun klu bkn krn usaha yg dilakukan tidak akan dapat mencapai kejayaan sebegini

  2. Yup betul la baby gurl. Tiada jalan short cut untuk berjaya. Kena ubah mentaliti org Melayu - semua nak senang.