Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Trafik dari nuffnang

Friday, May 22, 2009 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under:

Kepada para nuffnanger, nuffnang telah menyediakan satu widget yang membenarkan para blogger bertukar-tukar trafik sesama nuffnanger yang diberi nama Xchange.

Meletakkan widget Xchange nuffnang di blog seperti di blog ini sebelah bawah kanan yang bersifat 'floating' iaitu apabila kita scroll down widget tu akan tetap di kedudukannya.

Rasanya ramai yang dah tahu tetapi buat kepada nuffnanger yang sudah tahu tetapi tidak pasti apakah kelebihan meletakkan widget ini.

Tujuannya hanya satu iaitu menarik trafik dari blog nuffnanger lain. Iaitu apabila kita membuat post baru, rss tulisan kita itu akan muncul di blog nuffnanger lain. Jika ada yang tertarik dengan post anda mereka akan klik di link widget tersebut.

Sebab itu ia diberi nama 'Xchange' iaitu kita boleh bertukar-tukar link dengan nuffnanger lain.

Secara tidak langsung kita boleh menambah pengunjung ke blog kita terutama dari pengunjung fresh yang kali pertama datang ke blog kita. Ingat "lebih trafik lebih duit".

Di harap pengunjung-pengunjung baru ini akan klik mana yang patut untuk membantu kita cari duit internet seperti adsense, iklan affiliate dan sebagainya. Janji masyukkk.

Seperti yang saya pengunjung regular atau setia akan klik sekali sahaja kerana mereka tahu itu adalah iklan. Rasanya kurang orang yang suka klik iklan kan? Tetapi tak tentu juga kerana wife saya suka baca iklan di akhbar dengan tanpa tujuan hehe..

Ok cara meletakkan widget Xchange nuffnang ni pun senang jer..

1. Klik pada menu "Xchange"

cari duit internet widget xchange nuffnang


2. Letak message anda kepada pengunjung blog

3. Pilih template widget mana yang kita hendak

4. Copy code

5. Buka layout jika blogspot

6. Add widget -- pilih HTML/Script

7. Pastekan script tadi dan save.

Semoga dengan Xchange Nuffnang ni dapat menambah trafik ke blog anda.


Salam xchange,

~blalang~
Cari duit internet tau!

Comments

1 comments to "Trafik dari nuffnang"
  1. Salam ziarah. Such a great blog.

    View Profile: Rantong™