Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

DVD panduan cari duit internet

Sunday, August 31, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam Ramadhan,

Selamat berpuasa saya ucapkan kepada semua pengunjung blog ini. Semoga Ramadhan tahun ini kita dapat meningkatkan amalan-amalan kita dengan membanyakkan zikir,tahmid,membaca Al-Quran, sedekah dan jangan lupa solat Tarawih dan witir pada malam harinya serta membanyakkan sembahyang sunat malam.

Sebagai usahawan internet bulan puasa tidak menghalang untuk kita cari duit internet dan mana tau rezeki lebih, dapatlah juga cover untuk perbelanjaan hari raya nanti.

Jika anda belum memulakan langkah untuk CARI DUIT INTERNET, sedang cari duit internet ataupun memang dah lama cari duit internet, saya syorkan anda membeli produk dari gabungan idea tiga orang usahawan internet yang memang terkenal di Malaysia iaitu Syed Ikhwan (pakar google adsense yang memeperolehi pendapatan 5 angka dengan adsense), Fuad Latif (pakar dalam SEO dan juga pakar dalam programming membuat kerja secara auto, juga pendapatan 5 angka sebulan dengan perniagaan internet) dan saudari Yusri jomseminar ( seorang yang selama ini bergerak secara underground dalam usahawan internet tetapi juga memperolehi pendapatan 5 angka sebulan)

Mereka telah mengeluarkan sebuah DVD yang sangat lengkap bagaimana boleh mendapatkan duit di internet.
Jika biasanya usahawan internet menjual ebook tetapi berbeza dengan produk mereka kali ini iaitu dengan menggunakan video.

Saya sendiri telah mendapatkannya dan berikut adalah review saya mengenai Video Usahawan ini.


Sebenarnya sejak saya memulakan perniagaan internet, inilah kali pertama saya mendapatkan DVD perniagaan internet. Secara overallnya saya amat berpuas hati dengan keseluruhan kandungan video ini yang menerangkan secara multimedia iaitu video, audio dan visual sekali.

Kandungannya sangat lengkap berkenaan dengan cara buat duit internet, pemasaran, panduan menarik trafik, hubungan dengan pelanggan serta SEO dengan bentuk penyampaian yang selamba.

Material yang paling saya suka ialah temuramah bersama 5 orang usahawan internet yang berjaya berkenaan pengalaman dan bagaimana mereka boleh berjaya. DVD ini amat sesuai kepada newbie, pertengahan malah mereka yang bergelar 'otai' sekalipun...

Boleh dikatakan seseorang usahawan internet adalah tidak lengkap jika anda tidak mendapatkan pakej DVD Video Usahawan yang hebat ini. Tahniah kepada team Jomseminar kerana membantu usahawan internet seperti saya ini untuk terus berjaya.


Untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan Video Usawahawan ini boleh lah melawat web jualan mereka --> Video Usahawan

*P/s : Rebutlah semasa harga promosi sekarang sebelum harganya naik kelak pada 10 September ini.

50 Template Adsense Percuma

Saturday, August 30, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Ingin mendapatkan 50 template website yang siap dipasang dengan script adsense . Anda hanya perlu menukar PUB ID anda sahaja.

Template-template ini juga terdapat dalam produk Adsense Segera saya.

Jika anda yang membeli Adsense Segera , anda hanya perlu menggunakan software yang telah dibekalkan dahulu untuk replace ID anda dalam masa seminit!

Klik banner di bawah untuk mendapatkannyaMARI CARI DUIT INTERNET!

Harga Promosi tinggal 2 hari sahaja lagi!

Thursday, August 28, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:


Nak USD1 percuma?

Saturday, August 23, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Cari duit internet kali ni ialah dengan USD1 percuma jika mendaftar fail hosting di bawah.

Ada lagi file hosting selain ZIDDU yang membayar kepada kita jika ada orang download fail yang kita upload dan refer kawan.

Boleh daftar Di SINI dan sekali pendaftaran kita akan dapat free USD1.00. Tiap kali orang download fail kita akan mendapat bayaran mengikut bilangan trafik. Minima pengeluaran ialah USD5.00 sahaja dan pembayaran melalui paypal atau money booker.
Mari CARI DUIT INTERNET

Pay per register

Thursday, August 21, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under:

Salam blogger,

Kerja senang nak dapat RM0.50 per register.

Nampak tak banyak ke? Tapi oklah kerja senang, macam pay per lead juga. Jika 10 orang anda boleh dapat income online RM5.00 , jika 100 orang anda boleh dapat RM50.00, siapa nak bagi kan?

Jika anda mempunyai blog sendiri anda hanya perlu letak iklan yang menarik pelawat untuk mendaftar ke website tersebut anda akan mendapat imbuhan.

Jika anda tidak mempunyai blog, anda juga boleh CARI DUIT INTERNET dengan portal ini dengan menghantar email kepada teman-teman anda.

Link ke portal tersebut ialah PAY PER REGISTER

Jangan lupa daftar dan mari cari duit internet!

Anda tak pandai photoshop?

Wednesday, August 20, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:Jika anda tidak berapa pandai photoshop, tahukah anda ada satu 'tool' yang membolehkan kita membuat logo,image editing, button dengan mudah?

Kita boleh membuat logo seperti di bawah dalam masa kurang dari seminit sahaja..

Untuk maklumat lanjut sila ke salespage saya :

TAK PERLU PHOTOSHOP


Harga promosi sempena Merdeka ke 51 ini, tamat sehingga 31 Ogos 12 malam RM21 sahaja..

Jika berminat sila isi borang tempahan yang di sediakan di web jualan atau boleh pm saya di sini..

tq

Minggu yang sibuk

Tuesday, August 19, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments

Salam,

Saya tak dapat hantar post di blog ini kerana agak sibuk dengan pelbagai urusan online dan offline, jadi saya tak dapat explore mana-mana peluang cari duit di internet untuk dikongsi bersama.

Biasalah IM part time seperti saya. Dengarnya founder wangcyber dan owner server sempoihosting En Shuth dah pun meletakkan jawatannya di NIOSH dan ingin menjadi IM sepenuh masa.Tahniah kepada beliau dan semoga beliau terus berjaya.

Kesibukan Online:

1.Masalah dengan hosting

Sejak akhir-akhir ini, website saya selalu keluar error "suspended page" hingga membuatkan saya hangin juga la. Dah deal dgn pihak hosting, diaorang kata masalah dari website saya sendiri yang banyak ada bug scipt. Saya telah meminta diaorang script mana yang problem dan diaorang pun dah bagi dan syaki salah satu website wordpress saya yang bermasaalah.

Oleh kerana website tu tak banyak memberi pulangan kepada saya, saya teleh delete website tersebut. Mulanya ok dalam 3-4 hari dan hari ini datang balik...sabar jer lah.

2. Sibuk meyiapkan satu ebook "Tak Perlu Photoshop"

Masa yang paling lama ialah untuk pemasangan sistem affiliate. Dulu saya dah pernah pasang sistemn affiliate ni tetapi oleh kerana dah lama dah ingat-ingat lupa. Sehingga sekarang masih try and error lagi huhu. Tu la "ilmu tanpa amal" - boleh hilang memori kita

Secara ringkasnya ebook ini adalah satu "tool" yang memudahkan kita membuat grafik dengan mudah sekali dan hasilnya lagak seperti seorang pro yang design.

Ingatkan nak lancarlah ebook ini pada minggu ni tetapi memandangkan masalah server hosting tu, saya hold dulu. Sehingga semua dah smooth baru la nak lancarkan.
Tungguuuu!

Kesibukan Offline pulak

Biasanya pada hujung minggu la saya boleh stay back lama sikit untuk kerja-kerja online tetapi oleh kerana banyak sangat jemputan kahwin (biasalah dah musim cuti sekolah) saya tak dapat nak online lama-lama. Ini kerana jemputan kahwin dari rakan-rakan tu agak jauh dari rumah saya. Tak nak pergi tak sedap pula menolak jemputan orang.

Biasalah sebagai family man, musim cuti sekolah ni bawa anak jalan-jalan. Tu hari dah ajak pergi mandi laut di Pantai Batu Layar di Kota Tinggi dan pada hujung minggu depan ni pula, nak naik KL pula.

Selepas semua ini berakhir saya akan membuat post di blog CARI DUIT INTERNET ini seperti biasa.

Cari duit internet dengan survey

Monday, August 11, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under:

Cari duit internet melalui survey pernah saya tulis dahulu. Saya memang yakin melalui survey kita boleh menjana pendapatan kita melalui internet.

Dalam perniagaan online atau offline membuat survey atau kajiselidik adalah penting kerana mereka:

1. Memerlukan menerima maklumbalas pengguna mengenai produk mereka
2. Perlu memahami kehendak pasaran
3. Ingin mengetahui kehendak pengguna sebelum melancarkan sesuatu produk supaya tidak syok sendiri.
4. Ingin melihat respon pengguna mengenai reka bentuk website mereka
5. Ingin tindakbalas mengenai produk mereka
6. Ingin mengetahui geografi bakal pelanggan mereka.

Dari maklumbalas survey yang mereka buat mereka akan mengetahui statistik data yang mereka perlukan. Teknik ini dinamakan sampling.

Bagaimana syarikat survey membayar kita?

Seperti program google adsense juga, syarikat survey membayar kita dari syarikat-syarikat atau webmaster-webmaster yang mendaftar berbayar dengan mereka. Cari duit internet dengan survey,autosurf,pay per click dan sebagainya memerlukan kesabaran dan usaha yang tekun kerana kita perlu menjawab survey setiap hari.

Sebelum ini saya rajin juga mendaftar dengan program survey ni tetapi kerana saya ketiadaan masa dan tidak tekun kebanyakkannya jadi daftar dan tinggal sahaja. Tetapi kebiasaannya program cari duit internet survey ni ada jadi ahli biasa, silver, gold,platinum, VIP dan sebagainya. Terpulanglah ayat yang digunakannya.

Juga perlu diingatkan tidak semua program-program survey ni betul-betul membayar kita, banyak juga yang SCAM! Oleh itu supaya kita tidak membuang masa dan tertipu , kita hendaklah rujuk kepada pakar dalam cari duit internet survey ni.

Pakar yang dimaksudkan ialah saudara Azman yang telah berpengalaman dan telah dapat pulangan lumayan dari program survey. Beliau telah menulis buku mengenai survey dan bagaimana dapat income Jana Wang Survey.

Saudara Azman sangat yakin kita juga boleh capat income melalui survey dengan tanpa kepakaran langsung mengenai IT. Sebab itu beliau berani memulangkan wang pembeli ebook beliau dalam masa 8 minggu jika tidak dapat income dari survey.

Jom layan pendapatan survey <--- dan mari cari duit internet...!

URL Blogger Feed

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam, kali ini saya ingin berkongsi pengetahuan mengenai URL feed blog anda.

Apabila kita selesai setup URL feed blog anda, kita boleh buat syndication seperti gambar di bawah dan boleh buat tambah di blog-blog kita yang lain.Juga kita boleh letakkan URL feed untuk komen-komen yang diberi oleh pengunjung seperti yang saya lakukan di kanan blog CARI DUIT INTERNET ini.

Full site feed:


* Atom 1.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/posts/default
* RSS 2.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

Comments-only feed:
* Atom 1.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/comments/default
* RSS 2.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss

Label-specific site feed:
* Atom 1.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/comments/default/-/labelname
* RSS 2.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss/-/labelname

Individual post comment feed:
* Atom 1.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/postId/comments/default
* RSS 2.0: http://namabloganda.blogspot.com/feeds/postId/comments/default?alt=rss


Semoga bermanfaat dan mari kita "cari duit internet"

Membuat tag technorati secara auto

Thursday, August 07, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 2 comments
Filed under: , ,Semua blogger tau pasal technorati. Technorati ialah web2.0 yang mempunyai tarikan SEO yang baik dan diguna pakai seluruh dunia oleh blogger kerana dengan link technorati pelawat boleh datang ke blog kita. Technorati memang powerful.

Saya pernah bertanya dengan seorang blogger yang mempunyai pelawat 7,000 orang sehari, dia menggunakan teknik SEO apa dan dia menjawab beliau hanya menggunakan tag technorati sahaja.

Saya dahulu membuat tag technorati secara manual dan ini amat meletihkan kerana kita bermain dengan kod sehinggalah saya terjumpa website yang menyediakan kod tag technorati secara auto generate.

Hari ini saya senang hati nak berkongsi dengan anda semua supaya kita boleh cari duit internet dengan lebih efektif lagi. Pelawat yang datang dari technorati kebiasaannya adalah dari carian di search engine. Saya pernah menulis dalam post terdahulu dalam blog cari duit internet ni bahawa pelawat yang datang dari hasil carian di search engine adalah prospek besar yang akan menambah pendapatan online kita berbanding dengan pelawat setia yang berkunjung ke blog kita setiap hari kerana mereka dah kenal benar dengan iklan CPA/PPC,affiliate dsb di blog kita.

Website auto generate tag technorati yang saya maksudkan ialah :

http://tags.atspace.com/#skokni
Walau bagaimanapun blog ini ada kalanya tidak boleh dibuka mungkin kerana servernya ditutup.

Lagi satu website yang saya rasa paling best perfomancenya ialah:

http://www.egmstrategy.com/ice/tag-generator.cfm
Ini kerana website ini membenarkan kita meletakkan social bookmark sekali.

Ok selamat mencuba dan semoga berjaya.

Mari kita CARI DUIT INTERNET

*P/s: Jgn lupa melanggan melalui email blog ini supaya tidak terlepas tip-tip yang akan saya kongsi lagi lain kali.

Halang klik kanan di blogger

Wednesday, August 06, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Jika anda menggunakan blogger bertujuan untuk menghalang pelawat klik kanan (biasanya untuk copy artikel/post anda) , berikut adalah caranya:

1. Menggunakan skrip javascript yang anda boleh dapati Di Sini
2. Kemudian pergi blogger dashboad>layout>Add a Pageelement>html/javascript(seperti screenshot di bawah)

3. Dan pastekan skrip java tadi.

Bagaimana ia bekerja?
Tiap kali seseorang klik kanan di blog anda akan keluar pop up "function disable" . Anda boleh ubah dengan perkataan anda sendiri seperti "Maaf klik kanan tidak dibenarkan".

Tetapi fungsi ini sangat bekerja untuk Internet Explorer, kalau browser Mozilla masih boleh copy tetapi popup tadi tetap akan keluar, anda boleh buat kenyataan "Jika anda nak copy dari blog ini mestilah beri kredit kepada bla..bla.."

Semoga berjaya

Mari CARI DUIT INTERNET

Laporan percuma yang sangat berguna

Tuesday, August 05, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under:

Laporan percuma dari Mike Filsaime. Saya dah baca laporan ini dan dari kesimpulan saya laporan ini sangat bagus untuk usahawan internet dan blogger samada newbie, pertengahan dan expert sekali pun.

Laporan ini sangat padat dengan maklumat dan link-link berguna. Laporan ini menyediakan info untuk:

1. Domain yang murah
2. website cart perniagaan
3. Autoresponder
4. Voice broadcasting
5. Transaksi online seperti paypal dan sebagainya
6. Membership software
7. Teleconference
8. Peralatan edit website
9. Membuat Viral PDF
10. Perisian FTP

dan banyak lagi info yang berguna untuk usahwan internet dalam projek cari duit internet.

Jika dahulu semasa saya memulakan projek cari duit internet langkah-langkah saya tidak tersusun. Tak tahu yang mana nak buat dahulu. Kalaulah ada laporan ini dulu, jimat masa saya hampir setahun membuat research dan memahami langkah-langkah CARI DUIT INTERNET.

Download laporan percuma tersebut:Penyedia hosting terbaru di Malaysia - Cube.my

Monday, August 04, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 2 comments
Filed under:

Cube.My adalah sebuah penyedia hosting terbaru di Malaysia. Sebagai meraikan upacara pembukaan web Cube.My, kupon diskaun 5% diberikan kepada setiap pelanggan.

Cube.My yakin dengan prestasi server mereka. Mereka menawarkan pulangan wang semula sekiranya anda tidak berpuas hati dalam tempoh 30 hari selepas pembelian.

Bagi saya pula, saya yakin dengan reputasi pemilik Cube.My iaitu En. Muhammad Iyas bin Ilias atau lebih dikenali sebagai En. Aku di forum terkemuka WangCyber.com.

Dari kerana itulah saya berbesar hati melakukan promosi ini. Saya yakin anda akan mendapat yang terbaik dari Cube.My

Sekiranya anda berminat, layari http://www.cube.my

*P/S: Jom cari duit internet dengan join daftar affiliate Cube.my

Cari duit internet dengan pay per install

Sunday, August 03, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Cari duit internet sebenarnya terlalu banyak lubang kita cari duit internet. Selain program-program CARI DUIT INTERNET yang biasa kita dengar seperti Pay Per Click dan sebagainya ada juga program "cari duit internet" pay per install.

Pay per install adalah program cari duit internet yang akan membayar kepada kita jika referrer kita membuat install di PC mereka program yang kita refer tadi.

Di bawah adalah list pay per install yang saya jumpa:

http://www.luxecash.net

http://www.installercash.com

http://www.spicycodec.com

http://www.softwareprofit.com

http://www.oxocash.com

http://www.theinstalls.com

http://www.vombacash.com

http://www.yazzle.net

http://www.waverevenue.com

http://www.zangocash.com

http://www.snapinstalls.com

http://www.gomez.rr.nu

http://www.ziddu.rr.nu

Oleh kerana saya bukan affiliate mereka, jadi saya tidak dapat menjawab apa-apa solan berkenaan program-program di atas. Kebanyakkannya ialah membayar melalui paypal.

Mari cari duit internet!