Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Success story - Nuffnang

Thursday, July 31, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 1 comments
Filed under:

Kepada nuffnanger jangan lupa cashkan earning anda hari ini kerana hari ini hari terakhir untuk kita tunaikan sebelum masuk bulan baru. Kalau kita cashkan hari ini, cek akan sampai ke mailbox kita, Insyallah pada bulan September nanti. Lain la kalau anda nak kumpul banyak-banyak sikit, tetapi nasihat saya program cari duit internet walau apa company sekalipun elakkan dari kumpul banyak-banyak, boleh cashout terus cashout. Mana tau esok lusa akaun kita disable. Kan tak pasal-pasal burn. Program duit online ni bukannya boleh kira kerana saya pernah terkena dahulu. Kononnya nak kumpul sampai $1000, last-last habuk pun takde apabila akaun di disable kan kerana kononnya melanggar TOS yang kita sendiri pasti bila kita langgar TOS. Kalau dah tiada rezekikan, nasi dah masuk mulut pun boleh tersembur keluar balik.

Untuk income saya pula, Alhamdulillah sejak setahun saya menyertai program cari duit internet Nuffnang, pada bulan Julai 2008 adalah pendapatan tertinggi yang saya pernah dapat iaitu RM906.82 . Sebelum ini yang paling tinggi ialah RM349.00. Alhamdulillah rezeki anak-anak. Saya terus cashout earning , kalau ada masyuk lebih-lebih sehingga tengah malam nanti boleh dibawa ke bulan hadapan.Saya ingat lagi ,pada mula-mula Nuffnang dilancarkan, blogger-blogger Antarabangsa menyindir kepada blogger-blogger Malaysia dan Singapura kerana kononnya payment Nuffnang rendah sangat. Takde standard la konon.

Apa-apa pun saya mengucapkan terima kasih kepada Nuffnang. Malaysia Boleh!


Mari CARI DUIT INTERNET!

Affiliate Malaysia Dengan komisyen tinggi

Tuesday, July 29, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under:

"Blalang, boleh bagi link affiliate yang komisyen tinggi tak?"

Begitulah email dari seorang rakan IM kepada saya beberapa hari lalu. Ya komisyen yang tinggi adalah menguntungkan para agen affiliate tetapi kebiasaanyya affiliate yang membayar komisyen tingi adalah produk yang mempunyai harga yang agak mahal. Tetapi walau pun agak mahal masih ada pembelinya kerana produk tersebut berkualiti dan boleh memberi pulangan yang lebih lumayan.

Kebiasaannya affilliate yang membayar komisyen tinggi dijumpai dengan program clickbank.Walau bagaimana pun ada juga program affiliate Malaysia yang membayar agak tinggi

Mendapat komisyen dari affiliate yang mempunyai komisyen yang tinggi memang berbaloi. Lihat sahaja screenshot komisyen yang saya dapat dari salah satu program affilliate di bawah. Dengan berjaya menjual 12 produk tersebut melaui link affilliate saya, komisyen yang saya akan dapat pada hujung bulan ini ialah RM474.00 . Siapa kata tak boleh CARI DUIT INTERNET?Sebenarnya tidak banyak atau saya tak jumpa program affiliate tempatan yang membayar komisyen yang tinggi . Walau bagaimana pun saya program affiliate komisyen tinggi yang saya telah sertai

1. Monakas.com . Harga Produk RM157 Komisyen Affiliate RM50. (Min pembayaran RM100)
2. Kuasa Forex . Harga Produk RM97 Komisyen Affiliate RM39.90 (Min pembayaran RM79)

Mari cari duit internet

Kematian giveaway telah tiba!

Friday, July 25, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Oh, Saya ada satu berita buruk untuk dikongsikan .

Satu Guru telah menyatakan kematian Giveaway. Dia telah
menulis satu report untuk kita.

Dapatkan dibawah ini

http://thedeathofjvgiveaways.com

Saya tidak percaya semasa saya membacanya. Dan Ia mungkin
satu kontrovesi yang telah berlaku di internet marketing.

Semoga report ini menafaatkan !

Bagaimana Menjadi Affiliater Yang Pro

www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Pelik kan ? Betul ker tanpa mailing list pun kita boleh menjadi pro affiliate? Affiliate adalah satu program yang memberikan kita duit percuma . Kaedahnya ialah dengan mendapat komisyen dari produk yang orang lain jual. Program ini memberi peluang kita cari duit internet walaupun tanpa produk.

Seorang rakan telah menulis sebuah laporan dan dibagi secara percuma mengenai bagaimana menjadi pro-affilate. Lagi program PPL (pay per lead) berbahasa Melayu untuk dikongsi bersama. Diharapkan, program ini akan dapat memberikan manfaat serta membantu anda mendapat pendapatan sampingan selain menambah pengetahuan anda tentang perniagaan internet.

Jom DOWNLOAD LAPORAN PERCUMA "Rahsia Menjadi Pro Affiliate Walau Tanpa Mailing List" dengan klik gambar berikut:Jangan lupa daftar supaya kita sama-sama cari duit internet!

*P/s : Laporan percuma ini akan ditutup tidak lama lagi sebelum 13/8. Sebelum ketinggalan maklumat anda dinasihatkan download laporan percuma ini secepat mungkin

RE: Duit Haram Google Adsense

Thursday, July 24, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under: ,

Lanjutan dari post sebelum ini Duit Haram Google Adsense

Respon dari hafiz07 melalui email, dan jawapannya saya post di sini supaya dapat dikongsi bersama,
"oh trima kasih atas tips 2..
saya mmg da elakkan niche 2,mcm music,movie pon sye elakkan
sbb musin n movie pon mcm2 yg ngarut kan?
mm...ttg filter 2,cmne nk ltk address dia? xkan kne klik kat iklan 2(iklan psl kristian) kut??
cmne ni cik? "

Terima kasih hafiz07, Jawapan untuk soalan tersebut ialah kita sebenarnya boleh highlight URL di iklan GA kecuali iklan Ad unit. Dan copy and paste URL tersebut Seperti gambar di bawah:Tetapi Awas!! Berhati-hati jangan sampai terklik iklan anda!

Seperti kata Hafiz, untuk mengelakkan duit haram dari GA ,iklan porn@ lucah pun kita mesti masuk dalam list URL Filter.

Di bawah adalah list URL-URL kristian yang perlu di filterkan di akaun GA saya tetapi kerana iklan GA ini selalu berubah-ubah, kita sendiri yang perlu ambil tindakan sendiri atau kalau anda sudi berkongsi boleh reply di ruangangan komen. Ini adalah untuk mengelakkan kita dari termakan duit haram dalam cari duit internet!


christreturns.net
newmessage.org/
www.biblicalmites.com
www.gnmagazine.org/bibletrue/?S=2
www.jesusofpictures.com
www.kingjesuslives.com
www.pigprogress.net
www.truthbook.com
www.y-jesus.com
www.y-jesus.com/God

Duit haram Google Adsense

Wednesday, July 23, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 3 comments
Filed under: ,

Salam,

Jangan terperanjat dengan tajuk post kali ini. Samada kita sedar atau tidak sebenarnya kita terdedah dengan duit haram apabila kita menyertai program duit google adsense. Dalam keghairahan kita cari duit internet, jangan lupa tentang halal haramnya supaya tidak disoal di Akhirat esok. Maklumlah dengan duit internet ini kita buat belanja makan sendiri,isteri,anak-anak,awek,kawan-kawan dan sesapa lah..jadi darah daging tu!

Info ini saya dapat dari forum WC yang diambil dari blog Ustaz Zaharuddin.

Pertanyaan
-

Mal: Salam Ustaz.. apa hukum mengiklan/mempromosikan loan/insurans bank konvensional di internet? Ramai org Islam membuat pengiklanan ini utk meraih pendapatan yg lebih lumayan ml AdSense - Cost Per Click. Jazakallh.


Jawapan -

ZAHARUDDIN: MAL : Promosi loan dan insurans konvensional adalah haram sepakat ulama kontemporari. HUkum promosi sama dgn hukum loan riba dan insuran tu sendiri.


___________________


Utk maklumat lanjut bolehlah rujuk dgn Ustaz Zaharuddin or nara sumber yg lainnya. Ml jawapan yg ringkas oleh UZAR di atas sedikit sebanyak kita dapat gambaran mengenai hukum pengiklanan berkaitan 'loan & insurance' dan yg seangkatan dgnnya.

Ok sekarang dah jelas keyword atau niche 'loan & insurance' adalah haram untuk adsense.

Lagi satu ialah iklan Kristian. Untuk muslim, jangan cari dosa besar dengan mempromosi website-website Kristian di blog anda! Sentiasalah monitor iklan adsense yang keluar di blog kita supaya kita dapat filter URL-URL yang tidak kehendaki.

Cara untuk membuat URL filter di adsense ialah seperti gambar di bawah:
Technorati Tags:
, , , , , , ,

Nuffnang Kempen Happy Digi buat blogger happy

Monday, July 21, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 4 comments
Filed under:

Alhamdulillah, kempen happy O meter Digi di Program cari duit internet Nuffnang boleh membuat blogger tersenyum happy.

Kali ini kempen Nuffnang ni lain dari yang lain sikit. Kita boleh buat ayat pemanis kita untuk menarik pengunjung blog kita klik iklan tersebut. Jadi jangan lupa letak perkataan "klik di sini" semasa setup kempen happy Digi tu.

Lihatlah screenshot di bawah:
JOM CARI DUIT INTERNET!

Ziddu scam..?

Sunday, July 20, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 6 comments
Filed under:Seorang teman telah bertanya mengenai ziddu adakah scam atau tidak. Sebenarnya saya telah join ziddu ini agak lama juga tetapi hanya baru-baru ini saya aktif menggunakannya sebagai fail hosting.

Selain dari dapat parking fail kita untuk dikongsi bersama rakan atau pengunjung blog kita juga boleh cari duit internet dengan ziddu.

Sebagai bukti di bawah ialah screenshot income saya dengan ziddu dalam masa sebulan:Bayaran adalah melalui paypal. Ini membuktikan ziddu adalah program cari duit internet yang berbayar dan bukannya SCAM. Earning yang kita dapat ialah 0.01 sen perdownload.

Online SEO tool

Friday, July 18, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Salam,

Di bawah ni adalah seo tool percuma yang boleh kita gunakan untuk kerja-kerja SEO. Link berguna ini saya dapat dari webtoolsBacklink Checker
Find a list of backlinks linking to a specific website.
Google Banned Checker
Discover whether a website is banned on Google.
Google Datacenter Search
Search keywords/phrase through different Google data centres.
Index Checker
Check for the total number of pages of a specific website which are present on search engines.
Keyword Density Checker
Analyze a websites to view the optimum keyword distribution.
Keyword Suggestion
Find related keywords matching your search.
Link Popularity
Retrieve a number of backlinks of a specific website from search engines.
Multi-Rank Checker
View multiple Google PageRank and Alexa Ranking in bulk.
PageRank Checker
View Google PageRank on different Google servers.
Rank Checker
Get an overview of a website's ranking.
Search Engine Position
Check your search engine positions on Google Search Engine.
Search Listings Preview
Preview your website on Google, MSN and Yahoo! Search.
Spider View
This tool enables you to view a perpective from a search engine spider.
URL Redirect Checker
Check whether a redirect link is Search Engine Friendly.


Link Extractor
Extract links from a specific web page.
Meta-tags Extractor
Extract meta-tags information from a web page.
Meta-tags Generator
Generate and configure your meta-tags.

Alexa Traffic Rank
View and compare Alexa Ranking graphs.
Broken Link Checker
Use this tool to check for Broken Links on a website.
Reciprocal Link Checker
Check your reciprocal links to see if link partners are still linking back to your site.
Google Adsense Calculator
Quickly calculate your Adsense earnings based on Page Impressions.
Google Adsense Preview
Preview what ads are targeted for your website.
Link Shortener
Make a long web address short and easy to remember.
Your Browser Details
Find out your IP address, hostname and your browser detailsSumber dari webtools. Banyak faedah join webtools ni. Dah la dapat buku free dapat banyak info SEO free lagi. Jom join klik ebook:Click here to get you FREE SEO software

Panduan Iklan Di Internet

Thursday, July 17, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Berita gembira jika anda seorang usahawan yang mempunyai masalah untuk mengiklan di internet.

Rajaads atau pun Shamsuriyadi telah melancarkan lagi dua produk baru, iaitu panduan adword atau pun panduan cara mengiklan dengan googledan Panduan mengiklan ke internet.

Manakala saudara Yakuza pula telah membuat ebook panduan cari duit dengan bidvister. Bidvister ni sama juga konsepnya dengan google adsense. Kita boleh buat duit internet dengannyaJika anda mempunyai masalah cara untuk beriklan di internet, boleh lah dapatkan ebook tersebut.

Atau nak mengiklan dengan saya pun boleh di :

Iklan Blalang

10 Fakta yang anda patut tahu tentang kehebatan teknik video marketing

Monday, July 14, 2008 www.tips-fb.com by Admin · 0 comments
Filed under:

Cara popular untuk tarik trafik ke blog anda,


FAKTA 1
Cara yang paling mudah dan praktikal serta mampu dilakukan oleh sesiapa sahaja


FAKTA 2
Hanya perlu memperuntukkan beberapa jam sehari sahaja untuk dipraktikkan


FAKTA 3
Antara kaedah pemasaran yang paling berkesan melalui internet

FAKTA 4
Tidak memerlukan sebarang kos pengiklanan

FAKTA 5
Kaedah yang paling cepat untuk menarik beribu-ribu trafik ke website dalam masa yang singkat!


FAKTA 6
Tidak memerlukan kemahiran teknikal


FAKTA 7
Mampu memberi potensi trafik daripada seluruh dunia!

FAKTA 8
Mampu memberi potensi trafik yang berterusan dan konsisten

FAKTA 9
Mudah untuk dipelajari dan dipraktikkan


FAKTA 10
Sila rujuk kembali fakta-fakta di atas!


Dapatkan laporan PERCUMA teknik video marketing

DI SINI

*P/s:
Ini adalah program PPL, peluang kita cari duit di internet